Zendesk verwelkomt Smooch, een messaging platform

Zendesk verwelkomt Smooch, een messaging platform

22 mei 2019
Zendesk verwelkomt Smooch, een messaging platform

Met meer dan 72 triljoen berichten die in 2018 zijn verzonden via berichtenkanalen zoals WhatsApp en Facebook Messenger, is het geen verrassing dat 68% van de consumenten het uitwisselen van berichten kiest als favoriete manier om met bedrijven te communiceren. Klanten sturen steeds gemakkelijker een bericht naar een bedrijf, net zoals ze dat bij familie en vrienden doen. De klantervaring wordt zo laagdrempelig en voelt vertrouwd aan.

Maar voor bedrijven is het een uitdaging om populaire berichtenkanalen en soepele gesprekken aan te bieden aan een wereldwijd klantenbestand. Het huidige gefragmenteerde berichtenlandschap is zeer ontvankelijk voor veranderende trends van klanten, waardoor het voor bedrijven lastig is om een messaging ervaring aan te bieden die het tempo kan bijhouden.

Smooch heeft dit probleem opgelost door een gespreksplatform te bouwen dat context, opmaak en andere gegevens uit verschillende berichtenkanalen samenbrengt. Zendesk is al lange tijd partner van Smooch en gebruikt dit platform om messaging aan onze klanten aan te bieden. Net als wij is Smooch overtuigd van het belang van het hebben van één enkele bron van waarheid om gesprekken soepel te laten verlopen, zelfs wanneer het gesprek met een klant via meerdere kanalen plaatsvindt.

Deze gezamenlijke visie leidt ons tot een spannende aankondiging: vandaag verwelkomen wij Smooch bij de Zendesk-familie.

Ononderbroken gesprekken, allemaal op één plaats

Het Smooch-platform standaardiseert communicatie via berichtenkanalen op sociale netwerken en via de eigen SDK’s voor het web en mobiele apparaten. Dit betekent dat bedrijven de draad van een gesprek kunnen volgen vanuit elk berichtenkanaal, terwijl zij hun klanten een consistente messaging ervaring kunnen bieden.

Messaging via sociale netwerken

Klanten van Zendesk kunnen klantenservice naadloos integreren in de meeste populaire berichtenkanalen, zoals WhatsApp, WeChat, Twitter en Facebook Messenger. Smooch voegt een een nieuw element aan de omnichannel ervaring toe. Agenten kunnen in een uniforme werkruimte gemakkelijk tussen berichtenkanalen van sociale netwerken, chat, e-mail en telefoongesprekken heen en weer schakelen, en klanten kunnen de kanalen kiezen waar ze zelf de voorkeur aan geven.

Messaging via het web en op mobiele apparaten

Smooch vergroot de mogelijkheden van Zendesk-embeddables. Bedrijven kunnen eigen gesprekservaringen creëren voor hun websites en/of in hun mobiele apps inbouwen. Deze zelfgemaakte ervaringen kunnen nóg meeslepender en interactiever worden gemaakt met uitbreidingen zoals bots, knoppen en lijsten. Ook kan de vormgeving van de berichtenfunctie worden aangepast, zodat deze overeenkomt met het merk en de persoonlijkheid van een bedrijf.

Wat u vandaag kunt uitproberen

WhatsApp voor Zendesk Suite: voor supportteams koppelt Smooch gesprekken van klanten op het berichtenkanaal van hun keuze, te beginnen met WhatsApp Business, aan een kanaalonafhankelijke werkruimte voor agenten. En voortbouwend op onze huidige WhatsApp-integratie in Zendesk Support, vergemakkelijkt Smooch onze nieuwe integratie tussen WhatsApp en Zendesk Chat.

Conversation Solutions Team: klanten van Zendesk kunnen ook gebruikmaken van ons Conversation Solutions Team. Dit is een groep messaging deskundigen die bedrijven helpen om gepersonaliseerde messaging ervaringen te creëren. Het team helpt bij het maken van aangepaste omnichannel oplossingen om klanten rechtstreeks via het web, mobiele apps en de populairste berichtenkanalen ter wereld bij bedrijven te betrekken.De toekomst is veelbelovend met Smooch en Zendesk samen. Wij zijn verheugd om te zien dat onze klanten messaging ervaringen creëren die de verwachtingen van hun eigen klanten ver zullen overtreffen. Registreer u hier als u meer wilt weten.

Welkom, Smooch!

We know. It's a lot to take in.

Sign up for our newsletter and read at your own pace

Geef een geldig e-mailadres op
Stuur mij ook af en toe e-mails over producten en services van Zendesk. (U kunt zich op elk moment uitschrijven.)
Selecteer een optie

Welkom bij de club!

Oops! Sorry something went wrong, try again later?