Overslaan naar belangrijkste inhoud

De benchmark van de Zendesk-klantenservice

Onderscheid je van de massa

Goede klantenservice zorgt voor tevreden klanten en tevreden klanten zorgen ervoor dat de zaken goed blijven gaan. Je kunt je klanten tevreden houden door vooruit te lopen op hun verwachtingen. Zendesk heeft een Data Science-team dat volledig gericht is op het helpen van Zendesk-klanten bij het identificeren van de patronen en inzichten die dit mogelijk maken.

Bekijk het onderzoek

Laat je bedrijf voorop lopen

Met Zendesk Benchmark kunnen organisaties hun klantenservice meten tegen die van branchegenoten. Zie het als vriendelijke competitie. Het is niet slechts een enquête of advies van experts, het is de allerbeste data-index gebaseerd op echte interacties tussen klanten en klantenservice, afkomstig van 99.000 bedrijven die Zendesk gebruiken.

Gebaseerd op gegevens van:

6,2B

Tickets

2,1B

Klanten

1,6M

Agents

159

Landen

Zie hoe je ervoor staat

Het is eenvoudig: selecteer je branche en zie hoe je presteert ten opzichte van branchegenoten.

Ontdek wat de CX-trends voor 2024 zijn

Zendesk is terug met het zesde jaar van CX Trends. Dit jaar onthullen we tien strategische trends waarmee je de kracht van intelligente CX kunt ontgrendelen, gebaseerd op inzichten van 7.000 consumenten en bedrijven uit 20 landen.

Ontdek waarom 70% van de CX-leiders hun hele customer journey heroverweegt. Profiteer van de expertise van Zendesk en ontdek als eerste de trends van 2024 met onze exclusieve inzichten.

Rapport downloaden

Leer van ons onderzoek

Data zeggen weinig als je niet weet waar je naar moet kijken. We hebben een bibliotheek vol hulpbronnen over klantervaringen, die je kunt gebruiken om te onderzoeken wat je belangrijk vindt en om best practices te leren van 99.000 organisaties.

Onze deur staat altijd open

Maak deel uit van onze datagemeenschap, zodat je een betere klantervaring kunt bieden.