Overslaan naar belangrijkste inhoud

6 min read

De Pride-maand eindigt, de actie gaat door!

Zendesk vierde Pride 2022 onder het thema Love Sparks Action. Hier leest u hoe we LGBTQIA+-rechten blijven steunen en blijven opkomen voor diversiteit, gelijkheid en inclusie voor iedereen.

Door Dave Kim, Vice President of DE&I

Laatst gewijzigd 31 augustus 2023

Pride bij Zendesk

Het steunen van gelijkheid en inclusie voor iedereen is een kernwaarde van Zendesk. En dat is het vanaf het begin geweest. Nu de Pride-maand ten einde loopt, denken we na over hoe we LGBTQIA+-rechten kunnen blijven steunen.

Onze Pride Employee Community (EC) biedt een veilige plek voor werknemers en bondgenoten om problemen en zorgen te delen en om hun unieke persoonlijke verhalen te vieren. Vol passie staan we schouder aan schouder met LGBTQIA+-gemeenschappen over de hele wereld in de strijd voor gelijkheid. Waarom? Omdat we onverminderd toegewijd zijn en de belofte hebben gedaan om diversiteit, gelijkheid en inclusie koste wat koste te handhaven en te verdedigen.

In het afgelopen jaar zijn we getuige geweest van een aantal overwinningen voor de LGBTQIA+-gemeenschap over de hele wereld:

  • Zwitserland en Chili legaliseerden het homohuwelijk.
  • De hoofdstedelijke regering van Tokio erkende partnerschappen tussen mensen van hetzelfde geslacht.
  • Schotland werd het eerste land dat onderwijs op het gebied van LGBTQ+-geschiedenis op scholen verplicht stelde.
  • Nieuw-Zeeland, Duitsland, Canada en Frankrijk verboden conversietherapie.
  • Nieuw-Zeeland versoepelde de regels voor de transgendergemeenschap om geboorteakten bij te werken.
  • De VS sloten zich bij (onder andere) Australië, India en IJsland aan om hun allereerste genderneutrale paspoorten uit te geven en voegden een non-binaire genderoptie toe aan Amerikaanse paspoorten.
  • Het Amerikaanse leger beëindigde het verbod op transgender militairen in het Amerikaanse leger.
  • Engeland, Schotland en Wales hebben het verbod op bloeddonatie voor homo- en biseksuele mannen officieel opgeheven.

Met deze belangrijke stappen hebben we in de strijd voor gelijkheid voor de LGBTQIA+-gemeenschap inderdaad al veel bereikt, maar er is nog een lange weg te gaan.

In juni 2021 vierde Zendesk de Pride-maand onder het thema Love Sparks Justice. Toch waren er het afgelopen jaar net zo veel tegenslagen als overwinningen. We zagen ook een alarmerende toename in aanvallen op LGBTQIA+-rechten over de hele wereld en een stijging van anti-trans-retoriek in de reguliere media, waardoor de geboekte vooruitgang van de gemeenschap wordt bedreigt. Om de noodzaak van voortdurende vooruitgang over de hele wereld te erkennen, vierden we de Pride-maand dit jaar daarom met het thema Love Sparks Action.

We hebben inderdaad al veel bereikt, maar er is nog een lange weg te gaan.

“Bij Zendesk geloven we dat alle werknemers de kans verdienen om authentiek te leven en te gedijen op het werk”, zegt Jeff Titterton, onze COO en executive sponsor van de Pride Employee Community van het bedrijf. “Als onderdeel van die missie willen we onze middelen en kennis delen om organisaties te steunen die diversiteit en inclusie wereldwijd bevorderen. In het licht van recente bedreigingen erkennen we de kritieke behoefte aan voortdurende vooruitgang in de strijd voor gelijkheid voor onze LGBTQIA+-gemeenschap. Het is belangrijk om voortdurend aandacht aan deze kwesties en stemmen te schenken, en de gesprekken hierover voort te zetten, niet alleen tijdens de Pride-maand, maar het hele jaar door.”

Dit jaar kwamen we over de hele wereld intern en extern met teams samen om aandacht te besteden aan de ervaringen en realiteiten van de Pride EC en om onze LGBTQIA+-gemeenschap te vieren.

Hoe Zendesk de Pride-maand vierde

We trapten onze interne vieringen af met onze workshop Break the Binary, waarbij deelnemers werden uitgedaagd om hun eigen impliciete vooroordelen aan te pakken, te leren hoe ze zich kunnen weren tegen microagressie op het werk en daarbuiten en hoe ze een meer inclusieve en versterkende omgeving kunnen creëren voor mensen uit historisch ondervertegenwoordigde en gemarginaliseerde gemeenschappen.

Bij een vervolgworkshop onder leiding van LGBTQ-trainer en -consultant Addison Rose Vincent werd dieper ingegaan op verschillende systemen van onderdrukking en werden persoonlijke onbewuste vooroordelen onderzocht.

We organiseerden ook een virtueel webinar met onze partners bij de Philippine LGBT Chamber of Commerce, waarbij we de geschiedenis van Pride in de regio Azië-Pacific en LGBT-rechten in Azië bespraken.

“We erkennen de duidelijke behoefte aan voortdurende vooruitgang in de strijd voor gelijkheid voor onze LGBTQIA+-gemeenschap. Het is belangrijk om voortdurend aandacht aan deze kwesties en stemmen te schenken, en de gesprekken hierover voort te zetten, niet alleen tijdens de Pride-maand, maar het hele jaar door.” Jeff Titterton, COO van Zendesk en executive sponsor van onze Pride Employee Community

Onze interne workshop Being Queer Around the World bij Zendesk stimuleerde open gesprekken om inzicht te krijgen in hoe onze collega's en leden van de LGBTQIA+-gemeenschap verschillende realiteiten ervaren op basis van waar ze zich in de wereld bevinden. Bij de gesprekken werden verschillende juridische omgevingen, ouderlijke rechten en dagelijkse realiteiten in beeld gebracht, gezien in verschillende culturele perspectieven.

En natuurlijk hadden we ook plezier samen! Onze Drag Photo Contest duurde de hele maand en gaf medewerkers de mogelijkheid om leuke momenten te delen met hun familie, vrienden en zelfs huisdieren!

Krachten bundelen: Samenwerken met externe partners en in onze gemeenschappen

Dit jaar werkte het team Zendesk Global Diversity, Equity, and Inclusion samen met de organisatie Lesbians Who Tech (LWT) als sponsor voor hun 2022 Pride Summit. Na een onderbreking van twee jaar vond de jaarlijkse Pride Summit weer plaats en waren er 5 dagen lang content-, netwerk- en wervingsmogelijkheden. Senior-leiders van Zendesk hebben deelgenomen aan verschillende belangrijke paneldiscussies en sessies zoals Building Inclusion with Employee Communities (bouwen aan inclusie met werknemersgemeenschappen). De opbrengst van de kaartverkoop ondersteunt het belangrijke werk dat LWT doet om LGBTQ-vrouwen en non-binaire leiders te helpen in hun carrière.

Onze wereldwijde Pride-werknemersgemeenschappen namen in juni onze vrijwilligersevenementen over de hele wereld op zich om elkaar te ontmoeten, goed werk te verrichten en het bewustzijn van LGBTQIA+-problemen in onze gemeenschappen te vergroten. Een van die evenementen was het vrijwilligersevenement van Zendesk Manila met Hands on Manila, waarbij er samen met The Golden Gays bokashi-ballen werden gemaakt. Deze kans was een kans voor oudere homo's om tijd buitenshuis door te brengen, onze werknemers te ontmoeten en de broodnodige huishoud- en hygiënekits te ontvangen.

“De viering van Pride 2022 bij Zendesk was was dit jaar geweldig!”, vertelt Jessica Fang, software-engineer bij Zendesk Australië. “Onze Pride Employee Community deed er echt alles aan om de hele maand evenementen te houden en om werknemers over de hele wereld de kans te bieden dit te vieren. Bedankt Zendesk dat je het voortouw neemt bij het pleiten voor de LGBTQIA+-gemeenschap.”

Als wij het niet doen, wie dan wel?

Als een internationaal bedrijf met kantoren over de hele wereld zet Zendesk zich op vijf continenten in voor het steunen van de LGBTQIA+-gemeenschap en -organisaties. Zendesk scoorde 100 op de 2022 Corporate Equality Index (CEI) van de Human Rights Campaign Foundation, waarmee we het predicaat “Best Places to Work for LGBTQ+ Equality” (beste werkpek voor LGBTQ+-gelijkheid) kregen. We zijn medeondertekenaar van de Business Statement Opposing Anti-LGBTQ+-wetgeving en hebben een doorlopend partnerschap met Out Leadership om LGBTQ+-vertegenwoordiging in leiderschap te bevorderen en om leiderschapsontwikkelingsmogelijkheden te bieden die zijn afgestemd op onze LGBTQIA+-werknemers.

Ieder van ons heeft de kracht en de verantwoordelijkheid om echt een verschil te maken.

Onze Pride EC bevordert actief diversiteit bij evenementen, stimuleert verandering in bedrijfsbeleid, creëert educatieve kansen voor collega's en partners en is een stem voor sociale rechtvaardigheid.

“Zo is Pride ontstaan. Het waren minderheden die voor zichzelf opkwamen. Wanneer ik in mijn vrije tijd aan iets Pride-gerelateerds werk, denk ik: als ik het niet doe, wie doet het dan voor mij en voor mijn gemeenschap? En voor mijn toekomstige vrouw? En voor mensen buiten Zendesk? Ik denk dat dat de meeste mensen die betrokken zijn bij ERG's hetzelfde denken”, vertelt Marina Snegirjova, Zendesk EMEA Pride lead en director of marketing and lifecycle programs.

Wij geloven dat ieder van ons de kracht en de verantwoordelijkheid heeft om een echt verschil te maken en dat ons bedrijf en haar werknemers, de krachtige motor voor verandering kunnen vormen.

Verwante verhalen

Artikel
6 min read

COP27 en ESG: Waar bedrijven bij de conferentie van dit jaar op moeten letten

Het is tijd voor onze wake-up call. We worden gewaarschuwd dat we ons op het kantelpunt…

Artikel
13 min read

30 vragen over klantbegeleiding die je elke sollicitant moet stellen

Om het team van je dromen samen te stellen kun je de volgende vragen over klantbegeleiding gebruiken.

Artikel
6 min read

2020: 6 nieuwe salestrends die je kunt gebruiken om je resultaten te optimaliseren

Omnichannel, personalisering en zelfs aankopen via spraakapparaten: leer de meest relevante trends kennen om in 2020 en in de nabije toekomst meer te verkopen