Overslaan naar belangrijkste inhoud

Artikel 3 min read

Best practices op het gebied van cyberbeveiliging voor je team

Lees verder en ontdek hoe je gegevens en gevoelige informatie kunt beschermen en kunt voorkomen dat werknemers het slachtoffer worden van cyberaanvallen.

Door Sophia Harrison, Security Marketing Manager

Laatst gewijzigd 13 december 2022

In de afgelopen jaren is cyberbeveiliging een steeds grotere zorg geworden voor klanten, bedrijven en werknemers. Alleen al in het derde kwartaal van 2022 nam het aantal datalekken wereldwijd met 167 procent toe ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Je klanten maken zich zorgen over online betalen en het bewaren van hun financiële gegevens, terwijl je werknemers bang zijn om op de verkeerde e-mail te klikken en het zoveelste slachtoffer van phishing te worden.

In dit artikel gaan we na hoe je gegevens en gevoelige informatie kunt beschermen en kunt voorkomen dat werknemers het slachtoffer worden van cyberaanvallen.

Maar wat betekent dit precies?

Lees verder en ontdek hoe je gegevens en gevoelige informatie kunt beschermen en kunt voorkomen dat werknemers het slachtoffer worden van cyberaanvallen.

 1. Maak van veiligheid een prioriteit


  Het is een uitdaging om het gevaar voor te blijven. Volgens de Cisco Cybersecurity Report Series 2020 heeft 40 procent van de organisaties last van cyberbeveiligingsmoeheid, gedefinieerd als het vrijwel opgeven van proactieve verdediging tegen kwaadwillenden. Hoewel er geen manier is om cyberdreigingen volledig te voorkomen, kun je met beveiliging als prioriteit vanaf het begin een belangrijke stap zetten om burn-out te beperken.
  Een van de beste momenten om dit te doen is bij de onboarding van een nieuw product of dienst. Verdiep je zorgvuldig en ontdek hoe het bedrijf beveiliging in de producten en diensten integreert, hoe en wanneer het jouw gegevens gebruikt en waar jouw verantwoordelijkheid voor beveiliging begint en eindigt. Het is veel gemakkelijker om beveiligingscontroles in en door te voeren aan het begin van de implementatie dan later.
 2. Gebruik je mankracht


  Volgens het arbeidsrapport van april 2022 zijn er meer dan 700.000 vacatures in cyberbeveiliging, waarbij analisten het meest gevraagd worden. De verwachtingen van de klant ten aanzien van beveiliging en het aantal aanvallen blijven echter stijgen. Bovendien kwamen de Verenigde Staten in een rapport van het World Economic Forum uit 2020 op de tiende plaats wat betreft kennis en training over cyberrisico's. Omdat de VS ook het belangrijkste doelwit zijn van aanvallen en kwaadwillenden, is er behoefte aan verbetering.

  Opleiding is de beste verdediging tegen een aanval.

  In combinatie met een aanzienlijk tekort aan vaardigheden toont dit aan dat veel bedrijven beter gebruik moeten maken van de bestaande middelen, met name hun werknemers. Opleiding is de beste verdediging tegen een aanval. Het opleiden van je werknemers in de elementaire do's en don'ts op het gebied van cyberbeveiliging, waar ze op moeten letten en hoe ze een bedreiging moeten melden, is van cruciaal belang om je gegevens veilig te houden.
 3. Kies voor een proactieve benadering


  Prioriteit geven aan beveiliging en opleiding van werknemers is cruciaal in de strijd tegen cyberaanvallen. Maar dat alleen is niet voldoende. Je moet je beveiliging proactief benaderen. Je kunt niet wachten tot er een datalek, schending van vertrouwelijke gegevens of een soortgelijk incident plaatsvindt om actie te ondernemen. Dat is een slechte strategie waar je misschien niet van herstelt.
  In 2021 kreeg slechts 8 procent van de bedrijven die een ransomware-aanval meemaakten al hun gegevens terug na het betalen van het losgeld. Deze bedrijven waren niet voorbereid. Maar dat hoeft bij jou niet het geval te zijn. Het implementeren van best practices die alles dekken, van e-mailbijlagen tot toegangscontroles voor leveranciers en use cases van producten, zijn uitvoerbare stappen die je kwetsbaarheid voor phishing, ransomware en andere compromitterende bedreigingen aanzienlijk zullen minimaliseren.

Blijf het hele jaar door op je hoede

Onze Gids voor algemene best practices voor beveiliging en Actiegerichte beveiligingsgids voor Zendesk Suite bevatten alles wat je nodig hebt om je beveiligingsstrategie op niveau te brengen en hele jaar sterk te houden.

Verwante verhalen

Artikel
8 min read

Personeelsoptimalisatie: De ultieme guide voor 2024

Personeelsoptimalisatie maakt processen efficiënter en werknemers productiever, en biedt meer flexibiliteit met betrekking tot je omzet. Lees er hieronder meer over.

Artikel
3 min read

De AI-gedreven toekomst van CX en EX is aangebroken, en wij zijn je gids

We organiseren ons event Zendesk Relate van 16 tot en met 18 april in Las Vegas, boordevol inspirerende sprekers, waardevolle inzichten en bruikbare best practices.

Artikel
4 min read

Wat zijn Zendesk-formulieren

Bij Zendesk gebruiken we online formulieren die op de verschillende communicatiekanalen kunnen worden geïmplementeerd en waarmee…

Artikel
3 min read

Geef klanttevredenheid een boost met behulp van Zendesk Customer Service Reports

Alle verzoeken die bij de klantenservice binnenkomen vertellen een waardevol verhaal over je klanten. Wat willen…