Overslaan naar belangrijkste inhoud

Artikel 4 min read

Steun deze Wereldvluchtelingendag de vluchtelingen

Meer informatie over onze Tech for Good-partners die hulp bieden aan Oekraïners en anderen die overal ter wereld een crisis ontvluchten, en vooral hoe jij kunt helpen.

Door Laura Shear, Hoofd Social Impact Communications

Laatst gewijzigd 20 juni 2022

Wereldvluchtelingendag wordt elk jaar op 20 juni gehouden en is gewijd aan de bewustwording van de situatie van vluchtelingen over de hele wereld. Naast de voortdurende vluchtelingencrisis in Oekraïne zijn miljoenen mensen op de vlucht voor conflicten in Afghanistan, Ethiopië, Syrië, Jemen en meer. Deze volksverhuizing van zo veel individuen, gezinnen en gemeenschappen heeft grote morele, logistieke en economische gevolgen.

Zendesk doneert zijn producten via het Tech for Good-programma van Zendesk Foundation aan non-profitorganisaties die dringende en complexe sociale problemen proberen op te lossen. De vluchtelingencrisis van 2021 in Afghanistan was voor Tech for Good aanleiding om de inspanningen te verdubbelen om non-profitorganisaties te steunen die informatie en hulp bieden aan mensen die dat land ontvluchten. Meer recent hebben we, gezien de Russische invasie in Oekraïne, ons ingezet om non-profitorganisaties ter plaatse in Oekraïne en de buurlanden te steunen.

Net als de beginperiode van de COVID-19-pandemie heeft de oorlog in Oekraïne een groot aantal vernieuwingen rond wederzijdse hulp op gang gebracht, met maatschappelijke startup-organisaties die samenkomen om de miljoenen mensen te ondersteunen van wie de levens door het conflict zijn verscheurd. Digitale platforms, die soms van de ene dag op de andere ontstaan en met moderne technologische hulpmiddelen worden gemaakt, geven vluchtelingen toegang tot essentiële hulp en diensten.

Diverse organisaties die op Zendesk zijn gebouwd, werken aan een van de grootste humanitaire behoeften: veilig onderdak voor Oekraïners die het conflict ontvluchten. Deze nieuwe versies van Zendesk helpen bereidwillige gastgezinnen in contact te brengen met vluchtelingen die een verblijfplaats nodig hebben.

Deze Tech for Good-partners helpen Oekraïners op allerlei manieren binnen en buiten het land.

Toegang tot diensten

United for Ukraine biedt noodhulp, humanitaire bijstand en onmisbare informatie aan mensen die de crisis in Oekraïne ontvluchten. Dit online hulpverleningsportaal van Zendesk werd in april 2022 gelanceerd en helpt mensen en gezinnen die Oekraïne ontvluchten bij het vinden van onderdak, werk, psychologische hulp, rechtsbijstand en andere onmisbare voorzieningen. Het biedt nauwkeurige en tijdige informatie en een netwerk van opgeleide professionals.

United for Ukraine is de nieuwste voorziening die wordt gesteund door Signpost, een wereldwijd programma voor humanitaire technologie dat momenteel in 18 landen actief is en vluchtelingen helpt middelen te vinden om in hun dringende behoeften te voorzien. De platforms van Signpost bieden gebruiksvriendelijke inhoud die toegankelijk is en kan worden gedeeld via vertrouwde digitale en sociale kanalen in de talen die de gebruikers spreken.

Center for Humanitarian Technology is een organisatie, gevestigd in de VS, die met personeel ter plaatse in Marioepol, Oekraïne, werkt aan een doorverwijzingspunt waar vluchtelingen die Oekraïne ontvluchten terecht kunnen voor een aantal onmisbare diensten, zoals evacuatieplanning, kleine gelduitkeringen, geestelijke gezondheidszorg en vertaaldiensten.

Tot nu toe heeft het Signpost-project meer dan 24 miljoen mensen verbonden met informatie die nodig is om cruciale beslissingen te nemen en betrouwbare toegang te vinden tot vitale diensten. 23 Zendesk-medewerkers steunen Signpost momenteel met pro bono-vrijwilligerswerk. Om vluchtelingen en asielzoekers wereldwijd verder te steunen, heeft de Zendesk Foundation sinds 2019 meer dan 1,3 miljoen dollar in onbeperkte subsidies aan het IRC geschonken. Bekijk een korte film over Signpost.

Toegang tot onderdak

Deze partners zijn allemaal gericht op het verschaffen van toegang tot onderdak binnen Europa, vooral in het VK en Duitsland:

  • ICanHelpHost verbindt vluchtelingen met toegang tot meer dan 10.000 gastgezinnen in het VK en Europa.
  • #UnterKunft Ukraine is een digitaal platform dat mensen die uit Oekraïne zijn gevlucht – of dat momenteel doen – helpt aan veilige en betrouwbare toegang tot huisvesting in Duitsland.
  • Rotary Club Berlin organiseert en coördineert onderkomens voor Oekraïense vluchtelingen in Berlijn.

Toegang tot fondsen

Het Rode Kruis – Polen werkt in samenwerking met AWS en het Amerikaanse Rode Kruis aan maandelijkse gelddonaties aan Oekraïense gezinnen in nood.

Hoe jij kunt helpen

Help deze Wereldvluchtelingendag mee ervoor te zorgen dat vluchtelingen en andere ontheemden toegang krijgen tot de hulpmiddelen, bronnen en mogelijkheden die hen helpen hun leven weer op te bouwen.

Schenken

Het International Rescue Committee helpt mensen van wie het leven en de bestaansmiddelen door conflicten en rampen zijn verwoest, te overleven, te herstellen en de controle over hun toekomst terug te vinden. Het IRC verleent al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog hulp aan vluchtelingen en asielzoekers. Om het IRC te helpen deze en andere kritieke steun te blijven geven, kun je hier doneren.

Vrijwilligerswerk

Het kost maar een paar minuten om een briefje te schrijven of een videoboodschap op te nemen, maar het maakt een enorme impact voor gevluchte kinderen en gezinnen. Schrijf een handgeschreven brief voor nieuwkomers in de VS, stuur een videoboodschap ter verwelkoming of stuur een digitaal briefje naar mensen in Oekraïne.

.

Sluit je aan bij de duizenden sympathisanten die hun vertegenwoordigers hebben gebeld, brieven hebben geschreven, campagnes hebben gedeeld of zich op een andere manier hebben gemobiliseerd om te pleiten voor bescherming van vluchtelingen en asielzoekers – Meer informatie over hoe je kunt helpen.

Verwante verhalen

Artikel
8 min read

Personeelsoptimalisatie: De ultieme guide voor 2024

Personeelsoptimalisatie maakt processen efficiënter en werknemers productiever, en biedt meer flexibiliteit met betrekking tot je omzet. Lees er hieronder meer over.

Artikel
3 min read

De AI-gedreven toekomst van CX en EX is aangebroken, en wij zijn je gids

We organiseren ons event Zendesk Relate van 16 tot en met 18 april in Las Vegas, boordevol inspirerende sprekers, waardevolle inzichten en bruikbare best practices.

Artikel
4 min read

Wat zijn Zendesk-formulieren

Bij Zendesk gebruiken we online formulieren die op de verschillende communicatiekanalen kunnen worden geïmplementeerd en waarmee…

Artikel
3 min read

Geef klanttevredenheid een boost met behulp van Zendesk Customer Service Reports

Alle verzoeken die bij de klantenservice binnenkomen vertellen een waardevol verhaal over je klanten. Wat willen…