5 manieren om betere werknemerservaringen te bieden in de gezondheidszorg

Door Patty LaDuke, Auteur

Laatst gewijzigd 8 juni 2022

Het tekort aan geschoold zorgpersoneel wordt een steeds dringender probleem voor de gezondheidszorg. Oorzaken hiervan zijn de vergrijzing van de bevolking, de toename van chronische ziekten, de gevolgen van de pandemie en de vergrijzing van het zorgpersoneel. Deze trends worden nog verergerd door een werkomgeving waarin sprake is van niet goed gedeelde informatie, gescheiden werkstromen en overvloedig papierwerk. Dit alles kan leiden tot frustrerende ervaringen voor zowel werknemers als patiënten.

Zorginstellingen moeten hun werknemers gestroomlijnde workflows aanbieden die de samenwerking bevorderen en de gegevens leveren die nodig zijn voor een goede patiëntervaring. Ook systemen die interne processen kunnen vereenvoudigen en versnellen zijn hierbij van belang. Door patiëntgegevens uit meerdere bronnen samen te brengen, kunnen werknemers sneller betere zorg leveren. Lees verder en ontdek vijf beproefde werkwijzen voor het verbeteren van de werknemerservaring.

 1. Bereid je interne teams voor op succes

  Bedrijven erkennen het belang van een goede werknemerservaring. 70 procent van de inkopers van technologie zegt dat hun bedrijf actief op zoek is naar nieuwe manieren om werknemers te betrekken. Als je je werknemers steunt om hun werk zo goed mogelijk te doen, leidt dat tot tevredener werknemers, betere klantervaringen en uiteindelijk concurrentievoordeel. Volgens het laatste Zendesk-rapport over trends op het gebied van werknemerservaring erkent 68 procent van de bedrijfsleiders tegenwoordig dat er een direct verband bestaat tussen het ondersteunen van werknemers en bedrijfsgroei.

  Een manier om de werknemerservaring te verbeteren is met een interne helpdesk: een centraal punt waar werknemers terecht kunnen voor informatie over interne processen, producten en diensten. Organisaties gebruiken interne helpdesks om de productiviteit van hun werknemers te verhogen (79 procent), bedrijfsprocessen te automatiseren (73 procent), en interne afdelingen te helpen met het beheren van verzoeken (68 procent).

 2. Help je werknemers zichzelf te helpen

  Een eenvoudige manier om tijd te besparen is werknemers de mogelijkheid geven om zelf vragen te beantwoorden. Selfservice voor werknemers en klanten is al jaren een groeiende trend. Bedrijven die voorop lopen op het gebied van werknemerssupport en -tevredenheid bieden 60 procent vaker middelen voor selfservice aan. Werknemers die een vraag hebben beantwoorden die het liefst zelf.

 3. Pas je aan veranderingen aan met flexibele tools

  De beste manier om je aan veranderingen en onzekerheid aan te passen is met flexibele tools en processen. Met een interne helpdesk kunnen bedrijven zich beter aanpassen aan veranderlijke omstandigheden, omdat ze daarmee flexibeler zijn.

  One Medical, een op lidmaatschap gebaseerde praktijk voor eerstelijnszorg in de Verenigde Staten met 70 kantoren, gebruikt Zendesk om betere relaties op te bouwen tussen patiënten en zorgverleners. Het bedrijf gebruikt Zendesk Support en Guide ook om werknemers intern support te bieden op gebied van IT, HR en bedrijfsvoering. One Medical identificeert de belangrijkste problemen die te maken hebben met producten, IT en HR, om ze vervolgens snel op te lossen. Het bedrijf verzamelt zelfs suggesties en feedback van werknemers om er zeker van te zijn dat er constant aan hun behoeften wordt voldaan.

 4. Werk slimmer, niet harder

  Uit het Zendesk-rapport over trends op het gebied van werknemerservaring blijkt dat 42 procent van de respondenten behoefte heeft aan de mogelijkheid om beter samen te werken met interne teams. Door de processen die samenwerking vergemakkelijken te stroomlijnen, kunnen zorginstellingen frustraties verminderen, de productiviteit verhogen en geld besparen.

  NHS Greater Glasgow and Clyde, een van de nationale gezondheidsdiensten van Schotland, verstrekt aan 1,2 miljoen mensen gezondheidszorg. De organisatie heeft meer dan 38.000 werknemers in dienst die samen £ 2,5 miljard aan aan middelen per jaar beheren. De NHS gebruikt Zendesk Support om een inkoopworkflow van meer dan 500.000 facturen van 10.000 verschillende leveranciers te stroomlijnen. Dankzij het nieuwe inkoopproces heeft het crediteurenteam meer tijd om zich op belangrijker werk te concentreren en kunnen ze hun leveranciers sneller betalen.

 5. leadbron

 6. Behandel je werknemers als klanten

  Zorginstellingen bieden graag een werkomgeving waarin werknemers zich kunnen ontplooien en in staat zijn om optimaal te presteren. Flexibele zorginstellingen maken gebruik van technologie om de interacties met patiënten, werknemers en leden te verbeteren. Het verbeteren van de interne efficiëntie zorgt niet alleen voor tevredener werknemers. Het verhoogt ook de productiviteit, verbetert de communicatie, bespaart geld en leidt tot betere ervaringen en resultaten voor patiënten.

Zendesk voor de gezondheidszorg

Bouw gezondere relaties met patiënten op.

Zendesk voor de gezondheidszorg

Bouw gezondere relaties met patiënten op.

Meer informatie