Overslaan naar belangrijkste inhoud

Artikel 3 min read

Standaardtriggers uitgelegd

Laatst gewijzigd 8 juni 2023

Triggers zijn bedrijfsregels die automatisch worden uitgevoerd als reactie op bepaalde gebeurtenissen die zijn opgetreden in verband met een bepaald ticket. Stel bijvoorbeeld dat je automatisch een e-mail wilt sturen naar een klant wanneer je zijn ticket hebt opgelost. Dan kun je een trigger instellen om dat te doen.

Triggers zijn ook uiterst nuttig bij het stroomlijnen van de workflows van je helpdesk. Met Zendesk kun je gebruikmaken van vooraf gedefinieerde triggers, zodat je meteen contact kunt hebben met je eindgebruikers. Zo ga je ermee aan de slag:

Onder het tabblad Beheren > Triggers & E-mailmeldingen vind je de onderstaande lijst met triggers. Je kunt alle uitgaande e-mailmeldingen wijzigen door “bewerken” te selecteren voor elke trigger. Zelfs als je niet van plan bent een van de meldingen te wijzigen, is het een goed idee om op bewerken te klikken om een idee te krijgen hoe triggers werken. Lees dit artikel op ons supportforum voor een diepgaande blik op triggers.

De onderstaande lijst met triggers kan worden onderverdeeld in 5 verschillende helpdeskacties.

Deze acties zijn onder andere:

 1. Breng de aanvrager (d.w.z. je eindgebruiker of klant) op de hoogte van een actie die heeft plaatsgevonden met betrekking tot zijn ticket:
  • Aanvrager op de hoogte stellen van ontvangen aanvraag: brengt een eindgebruiker automatisch op de hoogte zodra zijn aanvraag is omgezet in een ticket in Zendesk.
  • Aanvrager op de hoogte brengen van een nieuwe opmerking: brengt je eindgebruiker op de hoogte wanneer er een openbare opmerking bij hun ticket is geplaatst. Dit betekent dat je eindgebruikers niet op de hoogte worden gebracht wanneer er een privé-opmerking wordt toegevoegd aan een ticket.
  • Aanvrager op de hoogte stellen van een opgeloste aanvraag: waarschuwt je eindgebruiker dat zijn ticket is opgelost en nodigt de eindgebruiker uit het ticket bij te werken met verdere informatie indien nodig.
 2. Breng de medewerker/agent op de hoogte van een actie die heeft plaatsgevonden met betrekking tot een ticket waaraan hij of zij is toegewezen.
  • Medewerker op de hoogte stellen van een nieuwe opmerking: stelt de agent die aan een ticket is toegewezen op de hoogte wanneer een privé of openbaar commentaar aan het ticket is toegevoegd door een eindgebruiker of agent.
  • Medewerker op de hoogte stellen van toewijzing: waarschuwt je agents automatisch wanneer ze aan een ticket zijn toegewezen.
  • Medewerker op de hoogte stellen van een opnieuw geopend ticket: geeft een melding aan agents dat een ticket dat ze als opgelost hebben gemarkeerd bijgewerkt is met een nieuwe opmerking.
 3. Een groep agents op de hoogte brengen van een nieuwe toewijzing.
  • Groep op de hoogte brengen van toewijzing: waarschuwt alle agents wanneer een ticket is toegewezen aan een groep waarvan ze lid zijn. Deze trigger geldt voor alle groepen in Zendesk en maakt het mogelijk om meerdere agents tegelijk te waarschuwen.
 4. Bericht aan alle agents in je account wanneer een nieuw ticket is ontvangen.
  • Alle agents een melding sturen over een ontvangen aanvraag: zorgt ervoor dat alle agents zonder beperkingen in Zendesk een melding krijgen wanneer een nieuw ticket is aangemaakt en er geen groep aan het ticket is toegewezen.
 5. Stel een aanvrager op de hoogte van een via Twitter ontvangen aanvraag als je onze Twitter-integratie gebruikt.
  • Stel een aanvrager op de hoogte van een via Twitter ontvangen aanvraag: stuurt automatisch een tweet terug naar aanvragers wanneer een van hun tweets als favoriet wordt gemarkeerd door een gecontroleerd Twitter-handle gekoppeld aan Zendesk. Lees hier meer over onze Twitter-integratie.

Deze triggers zijn beschikbaar in je Zendesk-account en kunnen worden aangepast aan je eigen helpdeskworkflow. Je kunt ook aangepaste triggers toevoegen om geautomatiseerde bedrijfsregels op te stellen die je workflow stroomlijnen.

Verwante verhalen

Artikel
4 min read

Zendesk Talk uitproberen in 6 eenvoudige stappen

Bij Zendesk geloven we dat telefonische support een krachtige manier is voor bedrijven om hun klanten…

Artikel
17 min read

30 e-mailsjablonen voor klantenservice en best practices voor contact met klanten

Gebruik deze e-mailsjablonen voor klantenservice in combinatie met software voor klantenondersteuning om je e-mailworkflows te versnellen, tijd te besparen en de efficiëntie op schaal te vergroten.

Artikel
2 min read

De ticketwachtrij navigeren met de Play-knop of de begeleide modus

Het optimaliseren van de ticketworkflow is cruciaal voor elke klantenservicemanager en wordt des te belangrijker naarmate…

Artikel
3 min read

Tip van de week: Tickets automatisch toewijzen

In deze tip van de week laten we je zien hoe je tickets automatisch naar een…