Werknemerservaring Trends-rapport 2023

Dit jaar moeten bedrijven hun werkplektechnologie transformeren, zodat ze hybride werk beter kunnen ondersteunen, de productiviteit van werknemers kunnen verhogen en de kosten kunnen beheersen.

Laatst gewijzigd 21 september 2023

Nu werknemers al enkele jaren op afstand kunnen werken, hebben ze compleet nieuwe verwachtingen.

Of ze nu op locatie, hybride of op afstand werken, werknemers verwachten altijd en overal toegang tot kennis en support. Ze zijn op zoek naar moderne gesprekservaringen die hun werkdag niet verstoren. Iedere minuut is waardevol en digitale tools moeten de productiviteit verhogen, niet er afbreuk aan doen.

Download het rapport voor informatie over de belangrijkste trends en inzichten op het gebied van de werknemerservaring die je kunnen helpen je digitale transformatiestrategie in 2023 en daarna vorm te geven.

Belangrijkste conclusies uit EX Trends 2023

  1. Digitale transformatie is de eerste prioriteit

    84% van de EX-professionals vindt het essentieel dat hun bedrijf al hun medewerkers (op afstand, hybride en op locatie) kan ondersteunen.

  2. Werkplektechnologie is een pijnpunt voor werknemers

    52% van de werknemers vindt dat software die betrekking heeft op hun werknemerservaring, gedateerd en moeilijk te gebruiken is.

  3. AI-bots kunnen helpen de kosten te beheersen en de productiviteit te verhogen

    68% van de EX-professionals is ervan overtuigd dat AI/bots de komende jaren grote kostenbesparingen mogelijk gaan maken.