Overslaan naar belangrijkste inhoud

Salessoftware­gids en beoordelingen

Zorg dat je resultaten een vlucht nemen met sales- en marketingsoftware.

Wat is salessoftware?

Laatst gewijzigd 23 januari 2024

Volgens een recent onderzoek van LinkedIn vindt meer dan driekwart van de verkopers salestechnologie “belangrijk of extreem belangrijk voor het sluiten van deals”. Nu zoveel verkopers zeggen dat ze behoefte hebben aan goede salestechnologie, is het van cruciaal belang dat je salesteam toegang heeft tot de allerbeste tools.

En die hulpmiddelen zijn salessoftware; eigenlijk elke digitale toepassing die het salesproces vereenvoudigt, organiseert en stroomlijnt. Deze tools kunnen van alles — van prospecteren tot lead scoring en relatiebeheer tot contracten ondertekenen.

Ondanks het enorme scala aan taken dat veel van deze apps aankunnen, zijn er niet veel one-size-fits-all oplossingen. Een snelle zoektocht op internet naar salessoftware levert een duizelingwekkende hoeveelheid informatie op, waardoor het moeilijk is om door de bomen het bos te zien.

In deze gids nemen we enkele van de belangrijkste vragen onder de loep, zoals hoe een salesplatform je bedrijf ten goede kan komen en hoe je het platform kiest dat het beste bij je team past. Maar eerst bekijken we 16 van de beste salesplatforms van dit moment en hebben we een handige vergelijkingstabel voor je van prijspunten, proefperiodes en belangrijke functies.

De 16 beste salessoftwareplatforms

Laten we je meteen goed op weg helpen met een lijst van 16 populaire platforms.

 1. Zendesk Sell

 2. Lessonly

 3. Talkdesk

 4. Ambition

 5. Affinitext

 6. Seismic

 7. LinkSquares

 8. CaptivateIQ

 1. PandaDoc

 2. ClosePlan

 3. LinkedIn Sales Navigator

 4. DocuSign

 5. SalesRabbit

 6. PartnerStack

 7. People.ai

 8. Clari

1. Zendesk Sell: Sales-CRM

Zendesk Sell

Zendesk behoort tot de toonaangevende aanbieders van customer relationship management (CRM) software voor sales. Zendesk wordt wereldwijd door meer dan 170.000 bedrijven gebruikt en dankzij de krachtige verkooptools kunnen ze langdurige relaties met hun klanten opbouwen, wat leidt tot meer winst en erkenning in hun branche.

Zendesk bevat een groot aantal belangrijke salesfuncties, waaronder software voor contactbeheer, leadbeheer en het volgen van activiteiten. Hiermee voldoet Zendesk optimaal aan de behoeften van haar klanten. Verkopers kunnen workflows automatiseren en triggers instellen voor routineuze taken zoals outreach en follow-up, zodat ze hun dag kunnen stroomlijnen en hun productiviteit verhogen.

Daarnaast kun je in de Marketplace van Zendesk kiezen uit meer dan duizend apps die je met het platform kunt integreren. Dankzij apps als Trello, Zoom en Slack verloopt communicatie tussen collega's bijzonder soepel. Kies uit diverse categorieën, waaronder Email & Social Media, Marketing & Lead Generation en Analytics & Reporting. Met appintegraties kun je het platform aanpassen aan de specifieke behoeften van je bedrijf.

En maak je geen zorgen — ondanks de enorme lijst met functies is Zendesk eenvoudig te integreren en te gebruiken. Dankzij een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface kun je je salestrechter aanpassen, zodat deze perfect aansluit op je salesstrategie. Je kunt zelfs een interactieve producttour maken op de website, zodat je ziet hoe je dashboard zal functioneren.

Prijzen van pakketten:

 • Team: €55 gebruiker/maand
 • Growth: €89 gebruiker/maand
 • Professional: €115 gebruiker/maand
 • Enterprise: €169 gebruiker/maand

Gratis proefperiode: 14 dagen

Functies

2. Software voor salestrainingen: Lessonly

Lessonly Sales Training Software

Bron

Lessonly (onlangs overgenomen door Seismic, dat ook op deze lijst staat) is een platform voor teamontwikkeling, bedoeld om bedrijven te helpen met onboarding en training. Ze combineren hun moderne blended-learning aanpak met een uitstekend content-deliverysysteem zodat verkopers in slechts tien dagen aan de slag kunnen.

Training-, enablement- en coachingpakketten werken eenvoudig en effectief dankzij on-demand praktijkoefeningen waarmee vaardigheden snel worden ontwikkeld. Teams kunnen daardoor 62% sneller aan de slag. Met Lessonly is coaching op schaal geen enkel probleem meer. Het is echt de moeite waard voor salesafdelingen met omvangrijke teams, hoewel ook uitstekend geschikt is voor kleinere teams.

Naast coaching biedt Lessonly ook toegang tot LlamaNation, een community waarin Lessonly by Seismic-klanten uit de hele wereld elkaar ontmoeten. Leden van de community kunnen deelnemen aan evenementen, krijgen toegang tot hulpmiddelen en zelfs de strijd met elkaar aangaan om leuke prijzen.

Lessonly beschikt over een uitgebreid aanbod aan apps voor integratie, waaronder Google Drive, Zoom en Zendesk. Kies apps uit een bestaande bibliotheek of werk samen met Lessonly om als partner een integratie te bouwen. Pas de ervaring van je team aan met een uniforme IT-infrastructuur en gepersonaliseerde coachingabonnementen die zijn gericht op ontbrekende kennis, waardoor je tot 76% meer deals kunt afsluiten.

Prijzen van pakketten: neem contact op met de leverancier voor de prijzen

Gratis proefperiode: demo op aanvraag

Functies

 • Blended learning
 • Geïntegreerde module voor het schrijven van cursussen
 • Contentlevering
 • Bijhouden van vaardigheden
 • Metrics van prestaties
 • Presentatietools
 • Doelen stellen/volgen

3. Auto-dialersoftware: Talkdesk

Talkdesk Auto Dialer Software

Bron

Talkdesk is een cloud-based callcenterplatform voor klantgerichte bedrijven met ten minste vijf agents. Het biedt integraties met meer dan 25 andere zakelijke tools en beschikt over allerlei functies, waaronder telefoontoetsinvoer, tekst-naar-spraak en auto-dialer.

Met behulp van een CS-cloudplatform met flexibele implementatiemogelijkheden en een native cloudarchitectuur helpt Talkdesk bedrijven over de hele wereld al geruime tijd om betere klantervaringen te creëren. Automation-first oplossingen maken gebruik van AI om klantenserviceprocessen te versnellen, waaronder selfservice-oplossingen, klantervaringanalyses en betrokkenheid van werknemers.

Stroomlijn de samenwerking tussen medewerkers onderling door je contactcenter, telefoonsysteem en tools in één platform te integreren. Met Talkdesk verloopt de communicatie tussen je afdelingen, teams en individuele medewerkers eenvoudig en naadloos. De software bevat integraties en connectors voor veelgebruikte apps zoals Zoom, Slack en Teams, zodat je direct verder kunt werken met de tools die je al gebruikt.

Talkdesk Experience Clouds zijn speciaal gebouwd voor specifieke branches met vooraf ontworpen workflows en AI op maat. Hieronder vallen financiële diensten voor banken en verzekeringen, zorgverleners en de detailhandel. Ze gaan ook prat op een indrukwekkende uptime SLA samen met realtime statusupdates en eersteklas software voor de productie van klantgegevens.

Prijzen van pakketten:

 • CX Cloud Essentials: €75 gebruiker/maand
 • CX Cloud Elevate: €95 gebruiker/maand
 • CX Cloud Elite: €125 gebruiker/maand
 • Experience Clouds (Industry): vraag een offerte aan

Gratis proefperiode: demo op aanvraag

Functies

 • IVR/stemherkenning
 • Realtime chat
 • Aanpasbare stem
 • VoIP
 • Gespreksopnames
 • Progressieve dialer
 • Archivering en retentie

4. Software voor salesgamification: Ambition

Ambition Sales Gamification Software

Bron

De logica achter gamification software, zoals Ambition, werkt als volgt: Spelletjes zijn leuk. Werk is noodzakelijk. Waarom zou je ze dan niet combineren om de tweede leuker te maken?

Ambition is ontworpen voor middelgrote en grote bedrijven, en bevat allerlei functies om teams te motiveren, zoals wedstrijdbeheer, ranglijsten en prestatiemetingen.

Met Ambition kun je eenvoudig fantasy-wedstrijden, dia's voor tv's op salesafdelingen, ranglijsten en SPIFF's (Sales Performance Incentive Funding of bonussen in het Nederlands) maken die de competitie binnen je team aanwakkeren en samen successen vieren met digitale clubs en prijzen. Je kunt zo niet alleen een vriendeschappelijke concurrentiecultuur creëren, maar je licht ook de KPI's van je bedrijf uit, waardoor je deze extra aandacht binnen de organisatie kunt omzetten in betere prestaties en productiviteit.

Naast gamification biedt Ambition een scala aan tools op het gebied van performance management, analyse-oplossingen en coachingsoftware. Deze zijn vooral bedoeld op salesmanagers, zodat ze hun team kunnen helpen met diverse toolsets die zijn gericht op verantwoording, aanmoediging, coaching en verbetering. Verkopers krijgen duidelijke verwachtingen gepresenteerd en daarnaast hulp om hun prestaties te verbeteren en erkenning voor behaalde doelen.

Ambition biedt minder kant-en-klare integraties aan dan veel andere leverancier, maar ze bieden wel workarounds om gegevens te integreren via API-toegang, FTP, bestandsuploads of handmatige invoer. G2-gebruikers hebben Ambition onlangs verkozen tot het “meest implementeerbare” product in hun categorie, dus het is duidelijk dat het op grote schaal wordt toegepast en goed worden beoordeeld.

Prijzen van pakketten: Gamify-, Coach-, Pro- en Enterprise-abonnementen beschikbaar — prijzen op aanvraag

Gratis proefperiode: demo op aanvraag

Functies

 • Dashboard
 • Benchmarking
 • Onboarding
 • Leertrajecten
 • Feedbackbeheer
 • Gamificatie
 • Doelen stellen/volgen

5. Contractanalysesoftware: Affinitext

Affinitext Contract Analytics Software

Bron

Affinitext is a contractmanagementoplossing die beschikt over een Intelligent Document Format (IDF) met AI voor het vastleggen en delen van bedrijsinformatie. Deze software beschermt je waardevolle zakelijke documenten door transformatie naar een toonaangevend AI-formaat, zodat je documenten gemakkelijker kunt delen, begrijpen en beschermen.

IDF helpt partijen bij het begrijpen en beheren van contracten. Dankzij de zoekfunctie kun je eenvoudig belangrijke informatie en relevante gegevens vinden. De navigatie is geschikt voor tablets en zorgt ervoor dat ondertekenaars ook onderweg toegang hebbeb tot de meest actuele versie van een document. Samenwerken is veilig en vindt plaats op basis van toestemming.

Naast contractmanagement biedt Affinitext ondersteuning voor compliance en toezicht van clausule- tot op organisatieniveau. Hun team van deskundigen beoordeelt en identificeert de taken, zodat de naleving van industriële en/of internationale normen wordt gewaarborgd. Affinitext wordt in allerlei verschillende sectoren gebruikt, waaronder defensie, energie en de gezondheidszorg, bij bedrijven in allerlei soorten en maten.

Prijzen van pakketten: neem contact op met de leverancier voor de prijzen

Gratis proefperiode: demo op aanvraag

Functies

 • Data-extractie
 • Rapportages en dashboards
 • Samenwerken aan contracten
 • Meldingen en herinneringen
 • Contractbijlagen

6. Software voor salesondersteuning: Seismic

Seismic Sales Enablement Software

Bron

Seismic is een cloud voor salesondersteuning met meerdere tools voor contentmanagement, buyer engagement, strategie en planning. Door de overname van Lessonly (hierboven genoemd) voegt Seismic nu leren en coachen toe aan de lijst met mogelijkheden, en heeft het miljoenen gebruikers.

Deze salesoplossing is bedoeld om klantgerichte teams te helpen met content, tools en skills — alles wat je verkopers nodig hebben voor klantbetrokkenheid en omzetgroei. Meer dan 150 integraties stroomlijnen je ervaring op een uniform platform, zodat je geen afscheid hoeft te nemen van je huidige IT-infrastructuur.

Salesondersteunings-, sales- en marketingteams kunnen allemaal profiteren van Seismic. Het wordt gebruik in allerlei branche, waaronder de gezondheidszorg, media en reclame, telecommunicatie en vermogensbeheer. Je teams hoeven niet meer afzonderlijk van elkaar te werken, want de Seismic-enablementcloud voegt alles samen in één platform, van training tot klantbetrokkenheid.

Seismic zorgt ervoor dat teams sneller kunnen werken en groei bewerkstelligen, dankzij de essentiële metrics die hun platform meet. Ze hebben als doel de betrokkenheid van kopers te vergroten en bedrijven te helpen hun unieke verhaal te vertellen.

Prijzen van pakketten: neem contact op met de leverancier voor de prijzen

Gratis proefperiode: demo op aanvraag

Functies

 • Leadbetrokkenheid
 • Digitaal assetmanagement
 • Elektronische formulieren
 • Bestanden delen
 • Metrics van prestaties
 • Tekstbewerking
 • Videosupport

7. Software voor Contract Lifecycle Management (CLM): LinkSquares

Linksquares Contract Lifecycle Management (CLM) Software

Bron

LinkSquares is een AI-gedreven Contract Lifecycle Management-platform voor bedrijven met repositories voor meer dan 2.000 contracten en afgeronde overeenkomsten.

Het werkt als volgt. LinkSquares leest, analyseert, identificeert en haalt de gestructureerde gegevens uit een contract. Het resultaat is een datapool van alle informatie uit een enorme hoeveelheid contracten.

Het is cruciaal dat je elk aspect van een contract begrijpt, vooral omdat dit de basis vormt voor je bedrijfsactiviteiten. LinkSquares helpt je hierbij, gedurende de volledige looptijd van elk contract. Dit end-to-end CLM begeleidt bedrijven vanaf het eerste concept tot ondertekening, en daarna. En als het je allemaal teveel wordt, biedt LinkSquares een gepersonaliseerd onboardingproces waarbij een van hun specialisten je bijstaat.

Hoewel hun integraties vrij beperkt zijn, vooral voor CRM's, integreren ze wel met echte zwaargewichten voor het delen van documenten, zoals OneDrive, Google Drive en Dropbox. Een bijzonder aantrekkelijke functie van LinkSquares is de clausulebibliotheek. Klanten kunnen hun eigen repository samenstellen met gestandaardiseerde taal uit eerdere documenten en clausules uit contracten van derden.

De volledige end-to-end suite is het meest uitgebreid, maar je bedrijf kan ook al baat hebben bij een van de meer specifieke producten van LinkSquares, bijvoorbeeld voor het geautomatiseerd opstellen van contracten, het zetten van e-handtekeningen of analyses achteraf en een repository.

Prijzen van pakketten: neem contact op met de leverancier voor de prijzen

Gratis proefperiode: demo op aanvraag

Functies

 • Compliance-tracking
 • Voltooiingsstatus
 • Electronische handtekeningen
 • Versiebeheer
 • Standaard sjablonen
 • Zoeken in volledige tekst
 • Workflowbeheer

8. Software voor salesvergoedingen: CaptivateIQ

CaptivateIQ Sales Compensation Software

Bron

CaptivateIQ geeft teams de hulp die ze nodig hebben om vergoedingen te beheren. Het is bedoeld voor bedrijven met 15 of meer werknemers die provisies ontvangen en het bevat functies als compliance management, agencycommissies en vergoedingsoverzichten.

Dankzij software-integraties krijgen klanten eenvoudig toegang tot provisiegegevens uit hun CRM of andere datawarehouses. De synchronisatie van provisiegegevens bespaart elk(e) week, maand en kwartaal kostbare tijd. Je hoeft gegevens niet meer handmatig te verzamelen en te analyseren, want in het platform van CaptivateIQ heb je met een paar klikken toegang tot rapporten.

Met de functie voor vergoedingenbeheer kunnen bedrijven een unieke provisieregeling ontwerpen dat werkt voor hun team. Neem afscheid van lastige sjablonen die niet aansluiten op je behoeften. Zodra je alle werknemersgegevens hebt geïmporteerd, kun je een regeling opzetten en je berekeningen gemakkelijk automatiseren.

CaptivateIQ vereenvoudigt de samenwerking en communicatie voor teamleden, zodat vergoedingsregelingen gemakkelijk te begrijpen zijn en geschillen snel kunnen worden opgelost. Incentives en overeenkomsten worden bijgehouden op het platform en informatie blijft vertrouwelijk, dankzij de gratis DocuSign-integratie.

Het idee hierachter is om aantrekkelijker prikkels te creëren voor werknemers. Dat betekent dat klantgerichte teams meer duidelijkheid hebben over doelen en vergoedingsregelingen. En als teams weten waar ze naartoe werken, komen ze er meestal sneller.

Prijzen van pakketten: neem contact op met de leverancier voor de prijzen

Gratis proefperiode: demo op aanvraag

Functies

 • Inplannen van provisies
 • Provisiecalculator
 • Glijdende schaal voor provisies
 • Gestaffelde provisies
 • Incentivebeheer
 • Modellen voor vergoedingsregelingen
 • Gesplitste provisies

9. Software voor contactbeheer PandaDoc

PandaDoc Contract Management Software

Bron

PandaDoc is een oplossing voor contractbeheer met functies voor het opstellen, onderhandelen over en ondertekenen van contracten. Dankzij mobiele handtekeningen en diverse tracking- en delivery-oplossingen loopt PandaDoc voorop op het gebied van contractbeheer. Meer dan 40.000 bedrijven gebruiken PandaDoc, dus het is ook geen verrassing dat G2-gebruikers PandaDoc in meerdere categorieën op nummer 1 hebben gezet.

Salesteams kunnen het offerteproces automatiseren met kant-en-klare sjablonen of documenten binnen het platform ontwerpen en kopiëren. Kies uit verschillende thema's, kleurenschema's, lettertypen en afbeeldingen voor een opvallend en consistent merkbeeld.

Houd de voortgang van contracten bij met realtime meldingen en updates die naadloos kunnen worden geïntegreerd met de apps die je bedrijf al gebruikt. Dankzij de analyses van PandaDoc weet je wanneer je contract is geopend, bekeken en ondertekend.

PandaDoc draait echter niet alleen om contracten. Je kunt met deze software ook offertes en formulieren maken. Stroomlijn je facturatieproces en in betalingen via handtekeningen. Heb je een notaris nodig? Met de goedgekeurde software van PandaDoc kun je online juridische bindende documenten ondertekenen en notarieel bekrachtigen.

PandaDoc heeft een gratis abonnement en een gratis proefperiode van 14 dagen, dus het is zeker het overwegen waard voor elk bedrijf dat te maken krijgt met contractbeheer.

Prijzen van abonnementen:

 • eSign: gratis
 • Essentials: €19 gebruiker/maand
 • Business: €49 gebruiker/maand
 • Enterprise: Neem contact op met de leverancier

Gratis proefperiode: 14 dagen

Functies

 • Mobiele handtekeningen
 • Online facturering
 • Authenticatie
 • Contentlevering
 • Fiscale berekeningen
 • Metrics van prestaties
 • Voltooiingsstatus

10. Software voor optimalisatie van klantinkomsten: ClosePlan

ClosePlan Customer Revenue Optimization Software

Bron

ClosePlan, gebouwd voor B2B-salesteams bij grote ondernemingen, is een platform voor de optimalisatie van klantinkomsten dat functies bevat als doelbeheer, grafische gegevenspresentaties en attribution modeling.

ClosePlan, onlangs overgenomen door People.ai (ook op deze lijst), is een van de populairste omzetoptimalisatie-apps in de Salesforce AppExchange. Het is onderdeel van Salesforce en helpt salesteams meer conversies te behalen met relatiekaarten, dealscorekaarten en salesdraaiboeken.

Dankzij relatiekaarten kunnen verkopers de organisatie van de koper visualiseren en zich op de juiste contactpersonen richten. Dealscorekaarten geven kansen een beoordeling, zodat je team weet welke leads het waard zijn om op te volgen. Waarom tijd verspillen aan de verkeerde gesprekken? Met de draaiboeken van ClosePlan blijven verkopers op het juiste spoor, dankzij best practices en toonaangevende methodes.

De overname van ClosePlan door People.ai betekent dat je team toegang heeft tot gepatenteerde voorspellende algoritmen. Maximaliseer de tijd en moeite van je verkopers met intelligente geautomatiseerde oplossingen.

Prijzen van pakketten: neem contact op met de leverancier voor de prijzen

Gratis proefperiode: demo op aanvraag

Functies

 • Gedragdsanalyses
 • Activiteitenbeheer
 • Tools voor samenwerking
 • Klantprofielen
 • Gegevens importeren en exporteren
 • Trendanalyses
 • Dashboard

11. Software voor salesinformatie: LinkedIn Sales Navigator

LinkedIn Sales Navigator Sales Intelligence Software

Bron

LinkedIn Sales Navigator is een premium functie op LinkedIn, waarmee je toegang krijgt tot een enorme database met zakelijke contacten. Er zijn allerlei pakketten, van professional tot enterprise, en het bevat functies als een leadbuilder, CRM-integratie en privéberichten.

De geavanceerde zoekmogelijkheden voor leads en bedrijven richten zich op de meest veelbelovende prospects voor jouw bedrijf. Aanbevelingen voor leads worden speciaal op jou afgestemd. Bovendien kunnen je verkopers dankzij de CRM-integratie leads en Sales Navigator-activiteiten rechtstreeks op je bestaande platform opslaan, zodat ze er snel bij kunnen.

Stroomlijn de communicatie met InMail-berichten en e-mailintegratie met Outlook. Je kunt de meer dan 500 miljoen gebruikers van LinkedIn bereiken, zelfs als je niet met ze verbonden bent. Met een Advanced-abonnement kunnen verkopers salesinformatie delen met andere LinkedIn-gebruikers zonder dat ze die hoeven te downloaden. Je bereikt meer prospects en je kunt zelfs bijhouden wie de informatie heeft bekeken.

Dankzij een gratis proefperiode van 30 dagen heeft je team ruim de tijd om de aangeboden functies uit te proberen en te bepalen welk abonnement voor jullie het beste werkt. De Advanced- en Advanced Plus-functies van Sales Navigator zijn het overwegen waard, maar je moet LinkedIn direct benaderen voor gedetailleerde tariefinformatie.

Prijzen van pakketten:

 • Core: €79,99 gebruiker/maand
 • Advanced & Advanced Plus: neem contact op met de leverancier voor de prijzen

Gratis proefperiode: 30 dagen

Functies

 • Vastleggen van leads
 • Lead nurturing
 • Leads segmenteren
 • Aanpasbare lijsten
 • Geavanceerd zoeken naar leads en bedrijven
 • Meldingen voor opgeslagen leads
 • Persoonlijke kennismakingen
 • Delen van content
 • Engagement-tracking

12. Software voor digitale handtekeningen: DocuSign

DocuSign E-Signature Software

Bron

DocuSign is een softwareplatform voor elektronische handtekeningen dat taken op papier, zoals faxen, afdrukken en scannen, vervangt. Met meer dan een miljoen klanten en een miljard gebruikers is DocuSign toonaangevend op het gebied van elektronische ondertekening van contracten op verschillende apparaten.

Nu werken op afstand een vast onderdeel is van ons werkende leven, kun je met DocuSign eenvoudig documenten zoals verkoopcontracten, facturen en offertes snel en veilig versturen en ondertekenen. Ze gaan prat op een indrukwekkende snelheid bij het afronden van overeenkomsten: 82% in één dag en 49% in minder dan 15 minuten.

Deze snelheid gaat echter niet ten koste van de veiligheid. Het platform van DocuSign voldoet wereldwijd aan strenge eisen op het gebied van beveiliging, privacy en gegevensopslag. Ze voldoen aan de Amerikaanse en Europese privacyvoorschriften en genereren ook juridisch bindende, door de rechtbank erkende audittrails voor elke overeenkomst.

Een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van DocuSign is het gebruiksgemak. Het is eenvoudig, dus bijna iedereen kan een handtekening zetten, of ze nu op kantoor zijn of onderweg. DocuSign heeft meer dan 350 integraties, dus je kunt het aan je CRM koppelen en naast je bestaande productiviteitsoplossingen gebruiken.

Als je alleen maar documenten hoef te laten ondertekenen, heeft DocuSign een gratis abonnement. Hun Personal-abonnement voor één gebruiker kost slechts €9 per maand. Kijk voor meer toeters en bellen vooral eens naar hun abonnementen waarbij je profiteert van het delen van documenten en sjablonen, opmerkingen, geavanceerde velden en sms-authenticatie.

Prijzen van pakketten:

 • Gratis DocuSign-abonnement
 • Personal eSignature: €9 gebruiker/maand
 • Standard eSignature: €23 gebruiker/maand
 • Business Pro eSignature: €38 gebruiker/maand
 • Verbeterde eSignatures: neem contact op met de leverancier voor de prijzen

Gratis proefperiode: 30 dagen

Functies

 • Auditspoor
 • Authenticatie
 • Aanpasbare sjablonen
 • Mobiele handtekeningen
 • Ondertekenen met meerdere partijen
 • Volgen van taakvoortgang
 • Documentanalyses

13. Salessoftware voor in het veld: SalesRabbit

SalesRabbit Field Sales Software

Bron

SalesRabbit is ontworpen voor teams met buitendienstmedewerkers en biedt functies voor verkopers die onderweg zijn. Denk hierbij aan regiobeheer, documentdigitalisatie en presentatietools. Hun unieke salesapp optimaliseert team- en leadbeheer, naast kwalificatie- en contractbeheer.

Tools voor teambeheer omvatten onder andere het in kaart brengen van salesregio's en leaderboards, zodat je team georganiseerd, gefocust en productief blijft. Dankzij de berichtenfunctie staan alle neuzen altijd dezelfde kant op. Managers kunnen verkopers volgen om te controleren hoe ze hun tijd besteden en hoe ze zich verhouden tot hun collega's. SalesRabbit wordt zo ook een waardevol coachinginstrument.

De leadbeheertools van SalesRabbit zijn speciaal opgezet voor externe salesteams, met eenvoudige geografische leadtracking. Leads worden verticaal in de app opgestapeld bij meerdere locaties op hetzelfde adres, zoals kantoor- of wooncomplexen. Stippel de beste route uit met de intelligente routeplanner van SalesRabbit door je leads te uploaden en te prioriteren.

Dankzij een groot aantal integraties hebben je mensen in de buitendienst nog steeds toegang tot het systeem dat je al gebruikt binnen je bedrijf. Bij het Enterprise-abonnement profiteer je ook van integraties op maat. Je kunt ook kiezen voor de Essentials Bundle van SalesRabbit. Je krijgt dan de Pro-versie van hun platform, samen met DataGrid AI en Digital Contracts. DataGrid AI voorziet verkopers van informatie over hun bestemming via een uitgebreide zoekfunctie voor woningen en bedrijven. Er zijn ook andere add-ons zijn beschikbaar voor hun leerplatform, Mover-leads, weerberichten en digital marketing.

Prijzen van pakketten:

 • Team: €25 gebruiker/maand
 • Pro: €35 gebruiker/maand
 • Enterprise: €59 gebruiker/maand
 • Essentials Bundle (SalesRabbit Pro, DataGrid AI en Digital Contracts): €66 gebruiker/maand

Gratis proefperiode: Geen gratis proefversie, maar probeer de gratis versie van de app SalesRabbit Lite, zodat je kunt zien hoe de belangrijkste functies werken.

Functies

 • Contentlevering
 • Data-extractie
 • Doelbeheer
 • Vastleggen van leads
 • Lead nurturing
 • Beheer van trainingen
 • Beheer van werkopdrachten

14. Software voor partnerbeheer: PartnerStack

PartnerStack Partner Management Software

Bron

PartnerStack is een oplossing voor partnerbeheer voor B2B SaaS-partnerships, -affiliates en -referrals. Het bevat functies als referraltracking, kanaalanalyses en multichannel marketing.

Er zijn momenteel meer dan 200 partnerprogramma's beschikbaar in de Marketplace van PartnerStack, waardoor je toegang hebt tot meer dan 65.000 actieve partners die vruchtbare relaties zoeken. Klanten van PartnerStack profiteren gemiddeld van een omzetgroei van 122% door de juiste partners bij hun bedrijf te onboarden. Bovendien automatiseert PartnerStack dit onboardingproces. Je kunt voor elk type partner een proces op maat samenstellen en vervolgens e-mails automatiseren en nieuwe aanbiedingen triggeren op basis van het gedrag van de partner.

Beloningen worden op het platform berekend en uitbetaald. Of je nu vaste bedragen of omzetdeling aanbiedt, PartnerStack berekent automatisch wat er moet worden uitbetaald. Je kunt zelfs incentiveprogramma's voor partners opzetten, zodat ze bonussen kunnen verdienen op basis van prestaties of nieuwe certificeringen.

PartnerStack integreert ook met je bestaande IT-infrastructuur, zodat je niet voortdurend van platform hoeft te wisselen. Als je een koppeling op maat wilt, kun je die maken via de PartnerStack API.

Partnertoegang tot de marktplaats is gratis, dus je kunt zonder kosten toegang krijgen en je inschrijven voor partnerprogramma's. SaaS-bedrijven kunnen een demo boeken voor meer informatie over hoe ze hun bedrijf kunnen promoten via de PartnerStack Marketplace.

Prijzen van pakketten: neem contact op met de leverancier voor de prijzen

Gratis proefperiode: demo op aanvraag

Functies

 • Bonusbeheer
 • Betrokkenheid op social media
 • Beloningsprogramma
 • Campagnebeheer
 • Beheer van pleitbezorgers
 • Provisiebeheer
 • Fraudedetectie

15. AI-salesassistentsoftware: People.ai

People.ai AI Sales Assistant Software

Bron

People.ai is een platform voor predictive selling, of AI-salesassistent, waarmee managers hun teams beter kunnen aansturen. Ze bieden diverse oplossingen voor sales, marketing en omzetbeheer voor bedrijven in allerlei soorten en maten, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de enorme kracht van AI.

Door omzetgegevens op één platform samen te brengen, doorbreekt People.ai de silo's tussen teams, waardoor het waardevolle inzichten kan verschaffen aan verkopers en teammanagers. AI-gedreven technologie identificeert hiaten tussen de buyer engagement en de prestaties van je verkopers. Dankzij deze nuttig informatie kunnen teams deals sneller door de pipeline loodsen en hogere omzetten behalen.

Functies voor opportunity management omvatten teambenchmarking, gezondheid van de pipeline en salesmethodologieën. Onderzoek welk gedraging het meeste succes oplevert en voer dit in voor je hele team. Met twee jaar aan historische activiteitsgegevens binnen handbereik kunnen je managers succesvolle tactieken aanwijzen en deze gebruiken om het hele team te coachen. Daarnaast weten verkopers dankzij kristalhelder zicht op de pipeline precies hoe ze proactief moeten zijn om elk kwartaal deals te sluiten.

ClosePlan, hierboven genoemd en onlangs overgenomen door People.ai, is de tak met salesmethodologie op het platform. Het is speciaal ontwikkeld voor Salesforce, zodat teams best practices in hun verkoopproces kunnen toepassen. Gebruik bewezen methodologieën zoals MEDDIC, BANT, Value Selling of maak een aangepaste methodologie die bij jouw strategie past.

Prijzen van pakketten: neem contact op met de leverancier voor de prijzen

Gratis proefperiode: demo op aanvraag

Functies

 • Analyses/ROI-tracking
 • Klanttraject in beeld brengen
 • Salesprognose
 • Statistische analyses
 • Metrics van prestaties
 • Kanaalmanagement
 • Opportunitybeheer

16. Software voor omzetbeheer: Clari

Clari Revenue Operations Software

Bron

Clari is speciaal bedoeld voor B2B-bedrijven, zodat ze hun salescycli kunnen verkorten. Het bevat moderne AI- en automatiseringsfuncties die zorgen voor een goed totaalbeeld. Het Revenue Operations Platform van Clari kan van alles, van forecasting tot pipelinebeheer, en stroomlijnt het omzetproces van begin tot eind. Het resultaat? Gemiddeld zien klanten van Clari een verhoging van hun winpercentage met 7% in het eerste jaar en zelfs 15% in het tweede jaar.

Laat je team nog beter presteren met een indrukwekkende reeks productoplossingen voor accountbeheer, omzetinformatie, CRM-integratie en gespreksinformatie. In plaats van te worstelen met gefragmenterde gegevens en afzonderlijke teams, verzamelt Clari al je omzetgegevens op één plek. Dankzij toegepaste machine learning krijgt je team inzichten, zodat ze hun prestaties kunnen verbeteren en omzetgroei kunnen stimuleren.

Clari is een enterprisegrade platform dat kan worden aangepast aan bedrijven in alle branches en van iedere omvang. De geavanceerde AI verwerkt realtime en historische gegevens om nauwkeurige voorspellingen en bruikbare inzichten te leveren. Daarnaast nemen ze je veiligheid uiterst serieus. Het platform van Clari is gecertificeerd en voldoet wereldwijde aan normen op het gebied van beveiliging en privacy.

Prijzen van pakketten: neem contact op met de leverancier voor de prijzen

Gratis proefperiode: demo op aanvraag

Functies

 • Rapportage van uitzonderingen
 • Dynamische modellen
 • Grafische gegevenspresentaties
 • Trendanalyses
 • Statistische analyses
 • Metrics van prestaties
 • Dashboard

Een vergelijking van de 16 belangrijkste platforms

Software

Vanaf (/gebruiker/maand)

Gratis proefperiode of abonnement

Belangrijkste functies

Zendesk Sell

€19

Gratis proefperiode van 14 dagen

 • Sales bijhouden
 • E-mails volgen
 • Personalisering
 • Salesdialer
 • Agenda-integratie
 • Tools voor samenwerking
 • Mobiele toegang
 • Salesdashboard
 • Aanpasbare formulieren
Lessonly

Aan te vragen bij leverancier

Geen

 • Blended learning
 • Geïntegreerde module voor het schrijven van cursussen
 • Contentlevering
 • Bijhouden van vaardigheden
 • Metrics van prestaties
 • Presentatietools
 • Doelen stellen/volgen
TalkDesk

€75

Geen

 • IVR/stemherkenning
 • Realtime chat
 • Aanpasbare stem
 • VoIP
 • Gespreksopnames
 • Progressieve dialer
 • Archivering en retentie
Ambition

Aan te vragen bij leverancier

Geen

 • Dashboard
 • Benchmarking
 • Onboarding
 • Leertrajecten
 • Feedbackbeheer
 • Gamificatie
 • Doelen stellen/volgen
Affinitext

Aan te vragen bij leverancier

Geen

 • Data-extraction
 • Rapportages en dashboards
 • Samenwerken aan contracten
 • Meldingen en herinneringen
 • Contractbijlagen
Seismic

Aan te vragen bij leverancier

Geen

 • Leadbetrokkenheid
 • Digitaal assetmanagement
 • Elektronische formulieren
 • Bestanden delen
 • Metrics van prestaties
 • Tekstbewerking
 • Videosupport
LinkSquares

Aan te vragen bij leveranciers

Geen

 • Compliance-tracking
 • Voltooiingsstatus
 • Electronische handtekeningen
 • Versiebeheer
 • Standaard sjablonen
 • Zoeken in volledige tekst
 • Workflowbeheer
CaptivateIQ

Aan te vragen bij leverancier

Geen

 • Inplannen van provisies
 • Provisiecalculator
 • Glijdende schaal voor provisies
 • Gestaffelde provisies
 • Incentivebeheer
 • Modellen voor vergoedingsregelingen
 • Gesplitste provisies
PandaDoc

€19

Gratis proefperiode van 14 dagen

Gratis eSign-abonnement

 • Mobiele handtekeningen
 • Online facturering
 • Authenticatie
 • Contentlevering
 • Fiscale berekeningen
 • Metrics van prestaties
 • Voltooiingsstatus
ClosePlan

Aan te vragen bij leverancier

Geen

 • Gedragdsanalyses
 • Activiteitenbeheer
 • Tools voor samenwerking
 • Klantprofielen
 • Gegevens importeren en exporteren
 • Trendanalyse
 • Dashboard
LinkedIn Sales Navigator

€79,99

Gratis proefperiode van 30 dagen

 • Vastleggen van leads
 • Lead nurturing
 • Leads segmenteren
 • Aanpasbare lijsten
 • Geavanceerd zoeken naar leads en bedrijven
 • Meldingen voor opgeslagen leads
 • Persoonlijke kennismakingen
 • Delen van content
 • Engagement-tracking
DocuSign

€10

Gratis proefperiode van 30 dagen

Gratis DocuSign-abonnement

 • Auditspoor
 • Authenticatie
 • Aanpasbare sjablonen
 • Mobiele handtekeningen
 • Ondertekenen met meerdere partijen
 • Volgen van taakvoortgang
 • Documentanalyses
SalesRabbit

€25

Geen gratis proefperiode

Gratis versie SalesRabbit Lite

 • Contentlevering
 • Data-extraction
 • Doelbeheer
 • Vastleggen van leads
 • Lead nurturing
 • Beheer van trainingen
 • Beheer van werkopdrachten
PartnerStack

Aan te vragen bij leverancier

Geen

 • Bonusbeheer
 • Betrokkenheid op social media
 • Beloningsprogramma
 • Campagnebeheer
 • Beheer van pleitbezorgers
 • Provisiebeheer
 • Fraudedetectie
People.ai

Aan te vragen bij leverancier

Geen

 • Analyses/ROI-tracking
 • Klanttraject in beeld brengen
 • Salesprognose
 • Statistische analyses
 • Metrics van prestaties
 • Kanaalmanagement
Chari

Aan te vragen bij leverancier

Geen

 • Rapportage van uitzonderingen
 • Dynamische modellen
 • Grafische gegevenspresentaties
 • Trendanalyse
 • Statistische analyses
 • Aan te vragen bij leverancier
 • Dashboard

Hoe voegt salessoftware waarde toe aan je bedrijf?

Hoe goed je product of dienst ook is, je team kan zijn volledige potentieel niet realiseren als hun agenda's vol staan met allerlei vervelende taken. Salessoftware haalt die tijdrovende taken van het bord van je verkopers, zodat ze zich kunnen richten op wat ze echt moeten doen: verkopen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen die de meeste bedrijven mogen verwachten van een goed salessoftwareplatform:

 • Sneller salesproces. Dankzij software kunnen verkopers gemakkelijker hun workflow opzetten, visualiseren en er bovenop blijven zitten. Herinneringen en automatiseringen zorgen ervoor dat ze leads warm houden en ze sneller door de pipeline voeren.
 • Hogere productiviteit van agents. Met de juiste software verspillen verkopers geen kostbare tijd meer aan vervelende, repetitieve taken zoals gegevensinvoer of follow-up e-mails. Door automatiseringen in te stellen via een salesplatform kunnen verkopers hun productiviteit verhogen en meer deals sluiten.
 • Automatische rapportages en analyses. Dankzij salessoftware wordt het opzetten van geautomatiseerde workflows eenvoudig, zodat teams op specifieke momenten in het salesproces rapporten en analyses kunnen activeren.
 • Centraal kennisbeheer. Salesteam kunnen klantendata nu op één plek bijhouden in plaats van in allerlei spreadsheets en dossiermappen.
 • Nauwkeuriger prognoses. Zeg maar dag tegen onderbuikgevoelens. Managers kunnen namelijk ieder kwartaal vertrouwen op gegevensgestuurde, nauwkeurige prognoses.
 • Samenwerking binnen teams. Met functies en integraties voor chat en e-mail blijft iederen gemakkelijker dan ooit op de hoogte van wat collega's doen, zodat teams echt samen kunnen werken om de kwartaaldoelen te halen.
 • Klantbehoud en loyaliteit. Klanten willen een persoonlijke koopervaring en een verkoper die snapt wat ze nodig hebben. Met goede salestools kun je gegevens eenvoudig bijhouden en ze op elk moment bekijken, zodat klanten weten dat ze gewaardeerd worden.
 • Meer flexibiliteit. Salessoftware heeft veel verschillende functies, wat betekent dat teams de flexibiliteit hebben om te bepalen hoe en waar ze zaken gaan doen. Dankzij veilige mobiele en offline mogelijkheden kunnen verkopers vanuit huis, het café om de hoek of gewoon onderweg werken.
 • Meer conversies. Dankzij digitalisering verloopt het verkoopproces sneller en soepeler dan ooit tevoren, wat meer conversies en tevredener klanten oplevert.

Wat krijg je bij een goed salesplatform?

De wereld van de verkoopsoftware is enorm, maar er zijn een aantal functies die elk platform zou moeten bevatten voor optimale efficiëntie en gebruiksgemak. Als je op zoek bent naar een nieuwe salesoplossing voor je team, let dan vooral voor de volgende vitale functies.

 1. Rapporten en analyses

  Een nauwkeurig beeld van de bedrijfsprestaties is cruciaal. Je salesplatform — of het nu een CRM of gamification, of iets anders is — moet een rapportage- en salesanalysefunctie bevatten, zodat je alle gegevens kunt analyseren die je erin zet. Meer inzicht in je verkoopcijfers zorgt ervoor dat je het gemakkelijker kunt bepalen welke verbeteringen er nodig zijn om de winst en productiviteit te verhogen.

 2. Beveiliging

  Je klanten en je teamleden vertrouwen erop dat je hun persoonlijke informatie veilig bewaart. Als je op zoek gaat naar salessystemen, zorg er dan voor dat de aanbieders waarin je geïnteresseerd bent, veiligheid garanderen.

  Kijk naar leveranciers die ook veilige klantenservice leveren aan de belangrijkste Fortune 500-bedrijven. Als deze zwaargewichten vertrouwen op een bepaald softwareplatform, dan is het ook voor jou een goede keuze.

 3. Integratie met andere apps

  Hoewel geen enkel platform echt alle functies vervult, bieden de meeste salessystemen integraties aan, waarmee je andere salesapps kunt koppelen. De kans is groot dat je namelijk al diverse softwaretools gebruikt om je bedrijf te runnen. Met een goed salessoftwareplatform kun je je favoriete apps naadloos integreren, zodat je de gang van zaken soepel blijft verlopen.

 4. Mobiele toegang

  Verkopers hoeven niet langer op kantoor te zitten om hun werk goed te doen. Mobiele apparaten zijn nu de norm voor het ondertekenen van contracten, het inschrijven van nieuwe klanten en het delen van content. Het is meer dan ooit cruciaal dat salesplatforms mobiel kunnen worden gebruikt.

Het juiste salessoftwareplatform kiezen

Er valt zo veel te kiezen. Elke leverancier doet zijn uiterste best om te bewijzen dat zij de beste aanbieder zijn, maar niet ieder platform past bij jou en je team.

Hier vind je enkele stappen die je moet doorlopen, voordat je überhaupt iets koopt, om ervoor te zorgen dat je het beste platform voor je bedrijf kiest.

Wees eerlijk over de sterke en zwakke punten van je salescyclus

Neem eerst eens de huidige staat van je bedrijf onder de loep, voordat je ergens geld tegenaan gooit. Praat met al je teams en vraag ze waar ze denken dat ze goed in zijn en waar ze meer hulp nodig hebben.

Maak een lijst van je sterke en zwakke punten, en verdiep je dan in welke salesplatforms geschikt zijn om die taken te vervullen. Dit kan op voorhand wat tijd in beslag nemen, maar de tijd die je uiteindelijk bespaart door het door jou gekozen platform, maakt het allemaal goed.

Wees reëel over je IT-kennis

Softwareontwikkelaars proberen hun platforms gebruiksvriendelijk te maken, maar je hebt toch te maken met een leerperiode.

De na over de toekomst

Als je wilt groeien groei, moet je ervoor zorgen dat alle salessoftware waarin je nu investeert, met je mee kan groeien. Het heeft geen zin om nu een softwareplatform te leren kennen als je er later afscheid van neemt omdat het je groei niet kan bijhouden.

Als je momenteel een klein bedrijf runt, kun je nog steeds kijken naar platforms die door grotere bedrijven worden gebruikt. Veel leveranciers bieden minder uitgebreide versies van hun platforms, zoals CRM's voor kleine bedrijven. Dat betekent dat je de basis onder de knie kunt krijgen en later, als je je bedrijf uitbreidt, kunt doorgroeien naar de complexere functies.

Bundel je softwareopties

Zoals gezegd, er zijn veel verschillende platforms voor salessoftware. Zelfs mét integraties kan alles vrij ingewikkeld worden als je uiteindelijk te veel verschillende platforms gebruikt. Vergeet niet dat het doel van salessystemen is om processen te vereenvoudigen en de werkzaamheden soepeler te laten verlopen.

Vraag je af wat je behoeften zijn en probeer softwareplatforms te vinden die meerdere functies bevatten. Veel CRM-platforms bieden bijvoorbeeld add-ons voor andere handige tools. Het voordeel van het bundelen van je salesoplossingen is dat je team minder platforms hoeft te leren kennen. Dat betekent dat je proces over de hele linie meer gestandaardiseerd zal zijn.

Probeer het uit

De beste manier om te ontdekken of een platform geschikt is voor jouw bedrijf, is door het uit te proberen. Bij de meeste leveranciers kun je hun software wel gratis uitproberen, hetzij met een gratis versie voor kleine teams, hetzij met een gratis proefversie. Kies de platforms uit die voor jou het beste lijken.

Meld je vervolgens aan voor een gratis proefperiode en ga ermee aan de slag. Alleen door een platform daadwerkelijk te gebruiken kom je erachter of dit de beste salessoftware voor je team is.

Veelgestelde vragen

Probeer salessoftware gratis uit

Wil je eens echt krachtige salessoftware testen? Zendesk biedt een proefperiode van 14 dagen aan, zodat je hun CRM-software vrijblijvend kunt uitproberen.

Zendesk heeft een uitgebreide suite van zakelijke apps en integraties, en is daarom een geweldige manier om met salessoftware aan de slag te gaan. Stroomlijn je salesproces vandaag nog met een gratis proefversie van Zendesk Sell.

We hebben meer informatie over salessoftware. Bekijk deze bronnen eens.

Til je salesprestaties naar een hoger niveau met Zendesk Sell