Overslaan naar belangrijkste inhoud

De beste software voor salestracking

Laatst gewijzigd 23 januari 2024

Als je even online zoekt naar “software salestracking”, krijg je een duizelingwekkend aantal resultaten te zien. Logisch ook dat het niet helemaal duidelijk is wat je met software voor salestracking nu eigenlijk kunt. In deze uitgebreide gids lees je wat software voor salestracking precies is en hoe je je processen hiermee efficiënter laat verlopen en meer winst behaalt.

Scrol verder voor antwoord op de belangrijkste vragen over software voor salestracking. Of kies een van de onderstaande onderwerpen:

Wat is software voor salestracking?

Met salestracking bedoelen we het monitoren, vastleggen en analyseren van de activiteiten van je verkopers tijdens het salesproces. Met trackingsoftware kun je die gegevens eenvoudiger verzamelen en als basis voor beslissingen gebruiken.

Platforms voor salestracking zijn onmisbaar, omdat je daarmee de harde cijfers kunt zien over hoe effectief je salesproces en -activiteiten zijn en waar verbeterpunten liggen.

Daarnaast krijg je zo een onbevooroordeeld overzicht van je huidige bedrijfsvoering. Op basis van persoonlijke ervaring denken je salesmensen wellicht dat ze effectief bezig zijn. En misschien is dat ook wel zo. Maar pas als je zicht hebt op de gegevens, zie je echt het volledige plaatje.

Met een app voor salestracking kun je op basis van gegevens beslissingen nemen die waarschijnlijk meer positieve gevolgen hebben voor de uiteindelijke winst.

Wat zit er bij systemen voor salestracking inbegrepen?

Systemen voor salestracking bevatten allerlei nuttige hulpmiddelen. Ze komen echter voornamelijk van pas bij pipelinebeheer, activiteitenbeheer en analyses.

sales tracking software

Pipelinebeheer

Wanneer je de sales bijhoudt, is het essentieel dat je in de gaten houdt waar je potentiële klanten zich precies bevinden in de pipeline. Met software voor salestracking kunnen je verkopers georganiseerd en geconcentreerd blijven werken terwijl ze met tientallen leads jongleren en hebben ze tegelijkertijd beschikking over essentiële salestools.

Prospecting en leads verzamelen

Aan een lege pipeline valt niet zoveel te beheren. Met prospectingsoftware en tools voor het verzamelen van leads kun je gemakkelijk potentiële klanten in kaart brengen en in een database onderbrengen en veelbelovende leads onderhouden.

Leads van scores voorzien en beoordelen

Met software waarmee je leads van een score voorziet en beoordeelt, kun je bepalen van welke van je leads de kans het grootste is dat ze een aankoop doen. Als je nauwkeurig kunt vaststellen welke leads de moeite waard zijn, hoeven je verkopers minder leads na te jagen die toch niets opleveren en besteden ze hun tijd beter.

Presenteren en pitchen

Als je een deal wilt sluiten, is het essentieel dat je weet hoe je je product het best kunt presenteren en pitchen. Met een consistent, goed onderbouwd en boeiend verkooppraatje dat je verkopers goed weten over te brengen, bereik je sneller succes.

Bezwaren wegnemen en conversie

Alle verkopers moeten goed voorbereid met twijfels van klanten kunnen omgaan. Het afhandelen van dit soort bezwaren vormt vaak de laatste drempel voordat je potentiële klanten in betalende klanten kunt converteren.

Activiteitenbeheer

Software voor salestracking is ook nuttig voor activiteitenbeheer. Gebeurtenissen, taken, gesprekken en e-mails bijhouden en automatiseren, is tegenwoordig essentieel als je met je bedrijf de concurrentie voor wilt blijven.

Salesgesprekken bijhouden

Als je je salesgesprekken bijhoudt, kun je belangrijke gegevens verzamelen over welke telefoongesprekken tot de meeste verkochte producten leiden. En aan de hand van deze inzichten kun je de trainingen voor je verkopers verbeteren, de gespreksstrategieën van je bedrijf bijschaven en meer leads onderhouden.

Salesmails bijhouden

Ook door salesmails bij te houden kun je belangrijke informatie blootleggen over welke e-mailberichten of -strategieën de meeste betalende klanten opleveren.

Analyses

Het bijhouden van de salescijfers van je bedrijf is hoe dan ook een goed idee. Als je de belangrijkste salesstatistieken weet te doorgronden, kun je de juiste beslissingen nemen over hoe je je omzet en efficiëntie verhoogt, tijd bespaart en nieuwe leads en kansen herkent.

Rapporten

Met salesrapporten krijg je een helder overzicht van hoe je bedrijf het doet. Hiermee worden meetbare activiteiten in je bedrijf met een voorspelbaar resultaat bijgehouden.

Prognoses

Als je over de informatie beschikt die je nodig hebt om op toekomstige omzetpieken en -dalen te anticiperen, kun je je goed voorbereiden. Met precieze prognosesoftware neem je het hele jaar door weloverwogen beslissingen.

De 10 beste softwaretools voor salestracking

 1. Zendesk Sell

 2. NetSuite CRM

 3. FreeAgent CRM

 4. SalesNOW

 5. Spiro

 1. Salesdash

 2. Thryv

 3. Keap

 4. Skynamo

 5. Bitrix24

Zendesk Sell

Zendesk Sell sales tracker software

Bron

Zendesk Sell is een hypermodern CRM-systeem voor salestracking – een CRM-salessysteem voor zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen. Met de geavanceerde tools voor salesautomatisering van Zendesk kun je leads volgen, salesrapporten analyseren, contactgegevens beheren en je salestactieken bijschaven. Met toegang tot robuuste stroomlijningsfuncties zorgt Zendesk voor beter lopende werkzaamheden en een soepelere dagelijkse workflow.

Zendesk Sell is ook handig als je leads van scores wilt voorzien, de waarde van leads wilt bepalen en samenwerking tussen afdelingen wilt stroomlijnen. En dankzij honderden integratieopties kun je je CRM-app voor salestracking eenvoudig op je andere zakelijke toepassingen aansluiten. Met één centrale locatie voor je gegevens hoef je niet meer tussen vensters te wisselen en zitten je teams zo op één lijn.

Daarnaast krijg je toegang tot een toonaangevende salespowerdialer die belangrijke inzichten en informatie over alle klantervaringen vastlegt en verwerkt. Met een breed scala aan slimme functies (zoals realtime chatten, wachtrijbeheer, IVR/spraakherkenning en voorspellende dialer) biedt Zendesk verkopers alles wat ze nodig hebben om klanten optimaal en persoonlijk van dienst te zijn.

Zendesk Sell is speciaal ontworpen voor flexibiliteit en personalisering en biedt dan ook allerlei integraties met apps van derden. Dankzij de intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface kun je je software voor salestracking gemakkelijk naar wens aanpassen.

Met de ingebouwde verrijkingstools kun je gedetailleerde contactgegevens automatisch rechtstreeks op de contactkaart van een lead invullen. Met gegevensverrijking kun je uitgebreide leadinformatie verzamelen op basis van slechts een e-mailadres. Met deze informatie kun je leads vervolgens gemakkelijk en nagenoeg zonder handmatig onderzoek van scores voorzien.

Zendesk Sell is beschikbaar met een gratis proefperiode, zodat je de voordelen van onze toonaangevende software voor salestracking zonder risico kunt uitproberen.

Functies:

NetSuite CRM

NetSuite CRM sales tracker software

Bron

NetSuite CRM is CRM-cloudsoftware die kleine en middelgrote bedrijven gebruiken om hun salestracking en klantrelaties te beheren. De klantenservice is dag en nacht bereikbaar en gebruikers kunnen persoonlijke trainingen volgen.

NetSuite CRM biedt salesprognoses en quotumbeheer, zodat gebruikers het type transactieprognose kunnen categoriseren om een beeld te krijgen van offertes, schattingen en kansen. Via realtime dashboards kun je op functie gebaseerde rapporten doorsturen naar marketing-, klantenservice- en salesteams. NetSuite CRM is een algemenere alles-in-eenoplossing, inclusief beheer van salesresultaten, bestellingen en partners. Deze functies kunnen met NetSuite ERP worden geïntegreerd.

Met de opties voor marketingautomatisering van NetSuite CRM kun je marketingcampagnes en salesactiviteiten in meerdere kanalen coördineren. Ook kun je automatisch leads vastleggen vanaf websites, direct mail en zoekmachines. De software kan bovendien aankooppatronen herkennen, wat handig is voor upsellmarketing.

Verder werkt NetSuite CRM met de meeste mobiele apparaten. Je kunt je dagelijkse activiteiten beheren, urenstaten en uitgaven indienen en klant- en salesgegevens bijwerken vanaf je eigen smartphone of tablet.

Daarnaast kun je het systeem integreren met de webwinkeloplossing van NetSuite, zodat je één systeem kunt samenstellen waar je de activiteiten van klanten en transactiegegevens kunt vastleggen. Op die manier houd je je online contactmomenten met potentiële en bestaande klanten bij en krijg je beter zicht op je onlangs bekeken producten en diensten.

NetSuite biedt geen gratis proefperiode aan.

Functies:

 • E-mailmarketing

 • Documentopslag

 • Integratie interne chat

 • Automatisering voor marketing

 • Leads beoordelen

FreeAgent CRM

FreeAgent CRM sales tracker software

Bron

FreeAgent CRM is een systeem voor salesforce-automatisering waarin functies voor salestracking worden gecombineerd met klantrelatietools. Het bevat een breed scala aan functies, waaronder vrijwilligersbeheer, uitgaven bijhouden en druppelmails.

De FreeAgent CRM-software is bedoeld om teams georganiseerd te laten samenwerken en bevat borden, lijsten en kaarten waarmee teams op visuele wijze met elkaar kunnen communiceren.

FreeAgent biedt realtime rapporten waarin prognoseveranderingen regelrecht aan afzonderlijke activiteiten worden gekoppeld. E-mailsjablonen, aanpasbare dealfasen, automatisch taakbeheer, pushmeldingen en de mogelijkheid om leads meteen te benaderen zijn tools die je aan het repertoire van je verkopers kunt toevoegen.

In FreeAgent CRM worden e-mails, telefoongesprekken en afspraken automatisch geordend en bijgehouden. Je kunt het aantal contactmomenten en de kwaliteit ervan bekijken om te zien hoe snel leads kunnen worden geconverteerd en waarom bepaalde leads het slecht doen. Je kunt je ook op je ideale klantprofiel richten door een vergelijkbaar doelpubliek samen te stellen op basis van je succesvolste contactmomenten met klanten.

FreeAgent CRM is beschikbaar als gratis proefversie en gratis demo.

Functies:

 • A/B-testen

 • Verandermanagement

 • Contentlevering

 • Klantsegmentatie

 • Tools voor prospecting

SalesNOW

SalesNOW sales tracker software

Bron

SalesNOW is een CRM-cloudsysteem voor sales dat voor mobiele apparaten en desktops beschikbaar is. Dankzij mobiele toegang kunnen agents met SalesNOW, dat functies voor salesbeheer van de buitendienst bevat, ook buiten kantoor werken. Daarnaast kun je met aangepaste velden, geavanceerde zoekopdrachten en filters gemakkelijk contactpersonen en accounts vinden.

SalesNOW bevat een aanpasbaar systeem voor leadtracking, waardoor je je leads eenvoudig opnieuw kunt benaderen, en geautomatiseerde tools waarmee je ze kunt ordenen en aan de juiste verkoper kunt toewijzen.

SalesNOW is heel gebruiksvriendelijk, omdat het op de meeste mobiele telefoons of tablets kan worden gebruikt. Het mobiele CRM-systeem van SalesNOW bevat precies dezelfde functies als het online platform en werkt met iOS, Android en BlackBerry.

Ook is SalesNOW voorzien van een functie voor mobile mapping, zodat je klantgegevens op een kaart in plaats van in een lijst kunt bekijken. Zo krijg je een beter beeld van klanten in de buurt en op welke locatie veel klanten zitten. Je kunt ook rechtstreeks vanuit deze kaart werken. Zo kun je je klanten bijvoorbeeld als je onderweg bent een e-mail sturen of bellen door op een speld op de kaart te klikken.

Verder kun je SalesNOW integreren met je e-mailaccount, waardoor je alle relevante informatie over een lead, deal of account op één veilige plek bewaart. Met de Outlook- of Gmail-integratie kun je contactgegevens, e-mails en agenda-activiteiten rechtstreeks in SalesNOW opslaan, zodat je ze later kunt gebruiken.

SalesNOW biedt gratis online training aan en kan snel worden geïmplementeerd.

Functies:

 • E-mailmarketing

 • Distributie van leads

 • Tools voor prospecting

 • Metrics van prestaties

 • Analyse klantenservice

Spiro

Spiro sales tracker software

Bron

Spiro is een CRM-systeem voor salestracking dat voor b2b-bedrijven in onder meer de maakindustrie, de financiële wereld, de vastgoedsector, de logistiek en het verzekeringswezen is ontworpen.

De AI-machine van Spiro werkt op de achtergrond en verzamelt daarbij gegevens uit e-mails, spraakbestanden en tekstberichten om zo de betrokkenheid in de hele salescyclus te volgen. Aan de hand van gesprekken uit je verbonden e-mailaccount maakt de Spiro Assistant automatisch contactgegevens en kansen aan. Ook probeert Spiro bedrijfs- en contactgegevens waardevoller te maken door ze aan te vullen met informatie uit onder meer LinkedIn, profielen en adressen.

Spiro voegt contactmomenten van klanten samen en maakt zo records aan voor iedere interactie van potentiële en bestaande klanten, waaronder e-mails, berichten, aantekeningen en afspraken. En doordat telefoongesprekken automatisch worden vastgelegd en getranscribeerd, worden ook daar specifieke records van aangemaakt.

Spiro gaat er prat op dat de interface pipelinebeheer vereenvoudigt. Met Spiro kun je ingevoerde deals naar de verschillende salesfasen slepen om bij te houden hoe ver iedere deal zich in de salescyclus bevindt. De Spiro Assistant biedt gebruikers verder een dagelijkse takenlijst, die zowel door AI als door de gebruiker kan worden gegenereerd, en extra herinneringen op basis van de activiteiten van de gebruiker (of het gebrek daaraan).

Spiro kan met tal van tools worden geïntegreerd, waaronder Microsoft Office 365, Zendesk, NetSuite ERP, Quickbooks, Slack en Zoom. Het systeem kan ook met HubSpot-functies worden geïntegreerd voor bijvoorbeeld activiteiten en beheer van contactpersonen, e-mailmarketing en contact- en bedrijfsinzichten.

Functies:

 • Agenda/herinneringssysteem

 • Salesprognose

 • Aanbevelingen volgen

 • Leadbeheer

 • Metrics van prestaties

Salesdash

Salesdash sales tracker software

Bron

Salesdash is een overzichtelijk, eenvoudig te doorgronden CRM-systeem waarin je contactgegevens kunt aanmaken of importeren om de activiteiten van klanten bij te houden. Je kunt zelf herinneringen instellen of de software intuïtieve herinneringen voor je laten configureren. Op het dashboard worden ook dagelijkse taken weergegeven en worden achterstallige taken uitgelicht die je misschien hebt gemist. Daarnaast kun je aangepaste statussen aanmaken voor leads en vervolgens bijhouden waar in je salesproces een lead zich bevindt.

Dankzij het onbeperkte aantal aangepaste velden kun je zoveel klantgegevens vastleggen als nodig. Vervolgens kun je rapporten genereren over je contactpersonen, klanten en accounts. Salesdash kan worden geïntegreerd met Google en Outlook, waarbij je je e-mailsysteem en/of agenda aan de software kunt koppelen.

Met Salesdash kun je pipelines beheren door aangepaste pipelinefasen in te stellen op basis van het klanttraject van je voorkeur. Ook kun je klanten tijdens het hele aankoopproces volgen en meerdere funnels aanmaken en aanpassen.

Verder kun je aangepaste webformulieren aanmaken en daarbij velden naar wens instellen, zodat je leads op het web kunt vastleggen. Voor nieuwe leads die binnenkomen, ontvang je meldingen per e-mail en in de software.

Salesdash biedt een proefperiode van 14 dagen aan waarmee je de software kunt uitproberen.

Functies:

 • CRM

 • Mobiele toegang

 • Agenda/herinneringssysteem

 • Prognoses

 • Taakbeheer

Thryv

Thryv sales tracker software

Bron

Thryv is een salesapp met een afsprakenplanner en een breed scala aan functies, waaronder berichtenuitwisseling in twee richtingen, kamers boeken, mobiele betalingen en belastingberekening.

Thryv is een Google Premier Partner en is ontworpen om potentiële klanten je bedrijf te laten vinden. Je kunt via Thryv een aangepaste URL aanmaken om beoordelingen te vragen. Die URL kun je met klanten delen in de hoop meer beoordelingen te krijgen en je bedrijf zo nog meer op de kaart te zetten.

In Thryv worden berichten van klanten bovendien in één inbox geordend. Je kunt automatische herinneringen instellen, zodat je zeker weet dat je snel en regelmatig contact houdt met leads. Daarnaast kun je met Thryv servicepakketten aan klanten aanbieden om afspraken zeker te stellen en het salesproces te versnellen.

Thryv kan met allerlei andere apps en diensten worden geïntegreerd, zoals Facebook, Instagram, Twitter, Yelp, Square, Stripe, PayPal, Quickbooks, Jotform, WordPress, Zoom en Google. Je kunt beoordelingen in realtime in de gaten houden en sociale media beheren, waardoor je zelf bepaalt hoe klanten je bedrijf over het algemeen zien. Daarnaast kun je informatie over je concurrenten inwinnen om te achterhalen hoe zij het doen en waarom hun resultaten verschillen van die van jou.

Thryv biedt een gratis proefversie aan en is beschikbaar als mobiele app, zodat je je sales vanaf je telefoon, tablet of andere apparaten kunt beheren en volgen.

Functies:

 • Analyses/ROI-tracking

 • Automatisch afspraken maken

 • Automatisering voor marketing

 • E-mailmarketing

 • Factureringsportal

Keap

Keap sales tracker software

Bron

Keap is een online tracker voor salesactiviteiten die ook mobiel beschikbaar is. Nieuwe gebruikers kunnen persoonlijke trainingen volgen. Het systeem bevat een breed scala aan eenvoudige én geavanceerde automatiseringen, waarbij je zelf kunt kiezen welke het best op de behoeften van je bedrijf aansluiten. Keap is met name bedoeld om klanten snel opnieuw te benaderen. Gebruikers kunnen allerlei opvolgprocessen automatiseringen, zoals het uitsturen van massaberichten en -mails naar potentiële klanten.

In Keap kun je informatie bijhouden zoals gedragsontwikkelingen, voorkeuren en aankoopbereidwilligheid. De tools voor sales- en marketingautomatisering zijn verder bedoeld om de meest veelbelovende leads door je salespipeline te leiden.

Keap kan met ruim 2000 apps van derden worden geïntegreerd, waardoor je programma’s kunt aansluiten die je bedrijf al in je CRM-software gebruikt. Alle gegevens worden op één plek bewaard en zijn toegankelijk vanuit een desktopbrowser of de mobiele Keap-app.

Met Keap Business Line kun je bovendien een exclusief zakelijk telefoonnummer aanmaken voor leadconversie. Ook kun je met Keap Business Line een lokaal nummer, een zakelijke voicemail en automatische antwoorden beheren. Via deze zakelijke lijn kun je twee telefoonnummers op één telefoon gebruiken. Zo hebben je verkopers meer vrijheid als ze op pad zijn.

Keap biedt een gratis proefversie aan en bevat nog een breed scala aan andere functies, zoals aanbiedingenbeheer en een selfserviceportal.

Functies:

 • Agenda/herinneringssysteem

 • Live chat

 • Metrics van prestaties

 • E-mailmarketing

 • Rapportage/analyses

Skynamo

Skynamo sales tracker software

Bron

Skyname is cloudsoftware voor salestracking voor fabrikanten, groothandelaren en distributeurs. Op de website wordt de software beschreven als een salesapp voor de buitendienst. Het systeem beschikt over tools voor realtime rapportages en automatische salesanalyses, waardoor je voorraadwijzigingen, salesactiviteiten, bestellingen, salesprognoses, klantbezoeken en ander informatie van buiten het bedrijf kunt bijhouden.

Skynamo is bedoeld om CRM en contactbeheer te stroomlijnen, doordat je de klantgeschiedenis, locatie, contactgegevens en producten in een helder overzicht kunt bekijken. Daarnaast kun je bestellingen in realtime vastleggen, waardoor bestellingen en facturen nauwkeuriger worden verwerkt.

Je kunt Skynamo aanpassen aan de branche waarin je bedrijf actief is. Het systeem biedt specifieke ondersteuning bij bredere branchecategorieën, zoals de maakindustrie, distributie, groothandel en import, en specifiekere branchecategorieën, zoals landbouw, kantoorartikelen en mineralen en mijnbouw.

Skynamo biedt integraties voor het plannen van middelen en boekhoudsoftware van een specifieke lijst met integratiepartners, waaronder Sage, Acumatica, Xero, Microsoft Dynamics 365, BigCommerce Partner, Syspro en Quickbooks. Daarnaast krijgen derden via de openbare API van Skynamo toegang tot klantgegevens nadat ze een API-sleutel hebben ontvangen van het servicesteam van Skynamo.

Skynamo biedt via het eigen kenniscentrum allerlei online trainingen aan. Hieronder vallen webinars op aanvraag, video’s en een branchethermometer, waarmee de waarden van bestellingen die klanten vastleggen worden bijgehouden en die gegevens worden vergeleken met andere bedrijven die Skynamo gebruiken.

De prijzen van Skynamo zijn gebaseerd op het aantal gebruikers en functies en werken met offertes op maat in plaats van kant-en-klare abonnementen.

Functies:

 • Oproepbeheer

 • Mobiele toegang

 • Metrics van prestaties

 • Documentopslag

 • Prognoses

Bitrix24

Bitrix24 sales tracker software

Bron

Bitrix24 is een softwareplatform voor het bijhouden van salesgesprekken en is vooral gericht op kleinere bedrijven.

Het doel van Bitrix24 is om als het ware een virtueel kantoor in te richten waar je agents zelfstandig en samen kunnen werken, waar ze ook zijn. Met Bitrix24 kun je videogesprekken en -vergaderingen zonder tijdslimiet organiseren met maximaal 48 deelnemers. Ook kun je gesprekken opnemen en de achtergrond van videochats aanpassen. Bitrix24 biedt mogelijkheden voor zowel privé- als groepsgesprekken per chat en een online klok, zodat salesteam op één lijn blijven zitten.

Bitrix24 verzamelt leads uit meerdere kanalen, waaronder webformulieren, livechats, telefoongesprekken en sociale media, die vervolgens automatisch aan je CRM worden toegevoegd. Bitrix24 heeft een geïntegreerde tool waarmee je leads van scores kunt voorzien en kunt prioriteren voor je verkopers. Die potentiële klanten worden bovendien automatisch toegewezen nadat ze zijn beoordeeld.

Verder kun je de projectactiviteiten in de gaten houden, werkrapporten ontvangen en opdrachten binnen het bedrijf verspreiden via Bitrix24. Ook bevat het systeem allerlei visuele hulpmiddelen voor projectbeheer, zoals afdrukbare Gantt-grafieken en aanpasbare kanbanborden.

Daarnaast kun je je eigen callcenter inrichten met slimme routering en gesprekken die worden bijgehouden, en je eigen livechat en aanpasbare chatbots inzetten met vooraf geprogrammeerde antwoorden. En je kunt formulieren voor op je website aanpassen waarmee je om feedback kunt vragen of waarmee bezoekers een terugbelafspraak kunnen maken.

Ze bieden een gratis abonnement aan voor beginnende bedrijven en een gratis proefperiode van 30 dagen.

Functies:

 • Activiteit volgen

 • Oproepbeheer

 • Salesanalyse

 • Tools voor prospecting

 • Bestanden delen

Wat zijn de voordelen van software voor salestracking?

Als je je software voor salestracking op de juiste manier gebruikt, kun je van enorme voordelen profiteren, zowel voor je personeel als voor je winst. Hier zijn zes belangrijke pluspunten die je mag verwachten als je aan de slag gaat met software voor salestracking. We vertellen je ook hoe je hiermee de dagelijkse werkzaamheden in je bedrijf optimaliseert.

Je bespaart tijd

Verkopers hebben altijd veel te doen. Met apps voor salestracking kun je een flink deel van die werklast wegnemen door een aantal vervelende, tijdrovende taken voor je verkopers te automatiseren. Als je een app voor salestracking implementeert, bespaar je je bedrijf dus enorm veel tijd. Je agents houden dan meer tijd over voor taken die om een menselijke touch vragen.

Je salesteam kan geordend blijven werken

Wanneer verkopers hun eigen administratie moeten bijhouden, kan het zijn dat de gegevens die ze verzamelen niet goed op elkaar aansluiten en lastig te analyseren zijn. Maar als je één plek hebt waar al je salesgegevens worden bewaard, kun je veel gemakkelijker nieuwe verkopers inwerken. En klantgegevens uitwisselen tussen afdelingen. En klantgegevens gemakkelijk en snel opvragen. De voordelen zijn eindeloos.

Wanneer je software voor salestracking in je dagelijkse workflow opneemt, hoef je niet meer te jongleren met rommelige spreadsheets. Of haastig geschreven aantekeningen door te spitten over een contactmoment met een klant. Al je gegevens worden helemaal zoals jij het wilt bewaard en geordend, zodat al je mensen hun taken efficiënter kunnen uitvoeren.

Je profiteert van nauwkeurigere voorspellingen

Als je groeiplannen maakt, moet je naar de toekomst kijken. Met software voor salestracking kun je nauwkeurige salesprognoses opstellen. Op die manier krijg je meer zicht op wat de toekomst gaat brengen. Je kunt dan beter budgetteren, bedenken hoeveel nieuwe mensen je wilt aannemen en wanneer, en een haalbaar groeiplan uitstippelen. Met salestracking wordt de gisfactor uit je prognoses gehaald, waardoor de kans groter is dat je je salesdoelen haalt en je klantenbestand uitbreidt.

Je verbetert je klantenservice

Hoe meer je over je klanten weet, des te beter je ze van dienst kunt zijn. Met software voor salestracking wordt ieder stukje klantinformatie dat je bedrijf binnenkomt bewaard en geanalyseerd. Je verkopers hoeven daardoor dus niet terug te vallen op hun eigen geheugen. Als je verkopers snel toegang hebben tot goed gestructureerde klantgegevens, kunnen ze producten en diensten beter upsellen.

Klanten willen niet als naamloze portemonnees worden gezien. Met software voor salestracking kunnen je verkopers een sterkere band opbouwen met klanten. Ze hebben namelijk altijd betrouwbare, actuele gegevens binnen handbereik. Daardoor kunnen je verkopers contactmomenten personaliseren.

Klantrelaties verbeteren is een doel waar veel bedrijven continu aan werken. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om in CRM-software voor salestracking te investeren. De beste software voor het beheer van klantrelaties bevat alle hulpmiddelen en voordelen van software voor salestracking. Maar dan met als extra voordeel functies voor het opbouwen van klantrelaties.

Er worden minder fouten gemaakt

Fouten maken is menselijk, zeker als die mensen haast hebben of gestrest zijn. Met software voor salestracking zorg je ervoor dat je mensen minder fouten maken, zodat de gegevens die je verzamelt betrouwbaarder zijn.

Nauwkeurige gegevens zijn essentieel als je doelen wilt stellen, veranderingen wilt doorvoeren en een groeistrategie wilt uitstippelen. Als je mensen minder fouten maken, krijgen ze ook meer motivatie en beschikken je verkopers over een vangnet, zodat kostbare fouten worden opgevangen en voorkomen.

Je krijgt zicht op verbeterpunten

Terwijl je verkopers druk bezig zijn hun quota te behalen, kijken je managers naar het grotere plaatje. Als zij je salesproces goed in beeld hebben, kunnen ze betere beslissingen nemen bij het bepalen van de volgende stappen.

Door de prestatiecijfers in de gaten te houden, zien managers eenvoudig wie goed op schema ligt en wie misschien wat meer ondersteuning nodig heeft. Daarnaast zien ze zo precies welke klanten op het punt staan af te haken, zodat ze aanpassingen aan de salespipeline kunnen doorvoeren om het verloop terug te dringen.

Je verhoogt de winst

Al deze voordelen bij elkaar opgeteld leiden tot meer winst. Als je team georganiseerder kan werken, minder gestrest is en beslissingen kan nemen op basis van gegevens, kún je daar alleen maar financieel van profiteren.

Probeer software voor salestracking uit met een gratis CRM-proefversie

Met CRM-software voor salestracking profiteer je van het beste van twee werelden. Met Zendesk Sell kun je de volledige salescyclus volgen, maar ook marketing- en klantenservicefuncties toevoegen, voor een samenhangendere werkruimte. Het platform is schaalbaar en aanpasbaar aan bedrijven van allerlei grootten en in allerlei branches en komt hoe dan ook tegemoet aan je behoeften op het gebied van salestracking.

Interesse in een gratis proefversie van CRM-software met salestracking? Probeer de proefversie van Zendesk Sell van 14 dagen dan vandaag nog gratis uit.

Breng salestracking naar een hoger niveau met Sell