Overslaan naar belangrijkste inhoud

De beste salesapp

Laat je bedrijf onderweg groeien met een salesapp die je met je meeneemt.

Een gids over de beste salesapps

Laatst gewijzigd 23 januari 2024

Nu veel verkopers vanuit huis of onderweg werken, is het belangrijker dan ooit tevoren dat bedrijven flexibel zijn. In deze gids gaan we in op de functies, voordelen en vragen omtrent een aantal van de beste salesapps die momenteel verkrijgbaar zijn. We bespreken ook hoe je de salesinspanningen en productiviteit een impuls geeft door salesapps in je dagelijkse werkzaamheden op te nemen – voor tevreden verkopers én tevreden klanten.

Klik hieronder door de inhoudsopgave om onderwerpen te bekijken die je interesseren:

Waarom heeft je bedrijf een salesapp nodig?

Verkopers moeten veel meer doen dan alleen salesdeals sluiten. Ze moeten vergaderingen bijwonen, rapporten opstellen, klachten afhandelen en allerlei andere taken uitvoeren die niet aan de omzet bijdragen, maar wel nodig zijn om het bedrijf soepel te laten lopen.

Uit het enorm brede aanbod aan salesapps dat er bestaat, blijkt hoeveel verkopers elke dag moeten doen. Hoe groot de kans is dat je iets van een salesapp nodig hebt voor je bedrijfsvoering, hangt af van het soort bedrijf dat je runt. Bepaalde soorten salesapps zijn echter hoe dan ook nodig, wat voor bedrijf je ook hebt.

Hieronder noemen we een aantal redenen waarom je bedrijf een salesapp nodig heeft, in welke branche je ook actief bent.

Je moet de band met je klanten onderhouden

Zonder klanten kun je geen bedrijf runnen. Het is daarom belangrijk dat je de band met je klanten onderhoudt. En daarom heb je weer een effectieve app voor het beheer van klantrelaties (CRM, Customer Relationship Management) nodig die je overal mee naartoe kunt nemen. De beste CRM-salesapp is ook een salesdatabase-app: hiermee kunnen je agents hun volledige database met contactpersonen beheren, waar ze ook zijn. Zo kunnen ze problemen onmiddellijk afhandelen, meteen gegevens delen met de marketingafdeling en de klantenservice en met één swipebeweging een actueel overzicht opvragen van hun salespipeline.

Je agents hebben meer tijd nodig

Er zit natuurlijk maar een beperkt aantal uren in een dag, ook voor je salesagents, waardoor ze ook maar een beperkt aantal salesdeals kunnen sluiten. Veel salesapps zijn dan ook bedoeld om meer tijd vrij te maken voor je agents door dagelijks terugkerende taken te automatiseren en verkopers de mogelijkheid te bieden hun werkzaamheden ook uit te voeren als ze niet op kantoor zitten. Met apps voor salesbeheer, videopresentatiefuncties en communicatie-apps kun je tijd besparen, zodat je medewerkers meer ruimte in hun agenda overhouden om zich op kopers te richten in plaats van op vervelende taken.

Tijd en aandacht. Als je een van de twee niet op orde hebt, werkt je bedrijf gewoon niet goed. Gelukkig zijn er allerlei salesapps die speciaal zijn ontworpen om beide aspecten te optimaliseren.

Wat zijn de voordelen van een mobiele salesapp?

Je mobiele apparaat is als een gereedschapsgordel, waarbij de apps alle verschillende stuks gereedschap voorstellen die je nodig hebt om zaken te doen terwijl je niet op kantoor bent. Het is alleen natuurlijk niet de bedoeling dat die gordel zo zwaar wordt dat hij tot op je enkels komt te hangen.

Of je nu vanaf een zakelijk apparaat werkt of met je eigen apparaat, het is raadzaam om alleen apps toe te voegen die effectief, gebruiksvriendelijk en veilig zijn. Hieronder lees je wat je eraan hebt als je de juiste mensen toegang biedt tot de juiste salesapp.

Verbeterde communicatie

Als je teamleden verspreid werken of steeds onderweg zijn, kun je niet zomaar bij iemands werkkamer langsgaan om even wat te vragen. Waar ze ook zijn, teamleden moeten elkaar altijd kunnen bereiken en via verschillende kanalen belangrijke gegevens kunnen delen (waaronder salescijfers).

Goede salesapps zijn zo ontworpen dat je medewerkers met elkaar kunnen communiceren via één eenvoudig geïntegreerd platform. Als iedereen weet hoe de rest het efficiëntst te benaderen is, kunnen agents en afdelingen soepel communiceren over beslissingen en informatie met elkaar uitwisselen, waardoor er minder informatie verloren gaat zodra je klanten de salestrechter doorlopen.

Meer omzet

Er bestaat geen salesapp waarmee je de omzet op magische wijze verhoogt. Maar als je het volledige salesproces stroomlijnt, van potentiële klanten in kaart brengen tot salestransacties afronden, kunnen je agents sneller en betrouwbaarder deals sluiten. Met salesapps kunnen verkopers tijd besparen, hun dagelijkse werkzaamheden vereenvoudigen en actuele gegevens opvragen, waar ze ook zijn en met welk apparaat ze ook werken. En als je agents meer tijd hebben om zich op sales te richten, kunnen ze ook daadwerkelijk verkopen.

Beter georganiseerd

Het menselijk geheugen is niet perfect. Daarom zijn de meeste salesapps zo ontworpen dat je er belangrijke gegevens mee kunt bewaren en ordenen. Veel salesapps bieden ondersteuning bij tijdmanagement, plannen, betalingen, factureren en andere administratieve taken. En als al je gegevens veilig zijn opgeslagen en overal toegankelijk zijn, is het risico veel kleiner dat je teamleden fouten maken die veel tijd of geld kosten.

Tevredenere klanten

Ieder bedrijf, of het nu in de b2b- of b2c-branche actief is, moet zijn klanten tevreden houden. Met apps en software voor contactbeheer kunnen je verkopers al hun klantgegevens op één veilige plek bewaren, contactmomenten vastleggen en waardevolle klantgegevens delen met je marketeers en klantenservice.

Als je volledige team toegang heeft tot persoonlijke voorkeuren, aankoopgeschiedenis en geboortedata, kun je gemakkelijker een onuitwisbare indruk achterlaten en boven de concurrentie uitstijgen.

Tevredenere verkopers

De meeste verkopers gebruiken al mobiele apparaten in hun dagelijks leven, waardoor salesapps gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in hun werkzaamheden. Als je je salestools op een mobiel platform samenvoegt, kun je ook onderweg eenvoudig zakendoen en hoef je niet steeds terug naar kantoor zodra je merkt dat er een belangrijk stukje informatie ontbreekt.

Salesteamleden die mobiel werken, kunnen dat doen waar ze ook zijn en kunnen vervelende taken automatiseren, problemen oplossen en flexibeler te werk gaan.

Waaraan herken je een goede mobiele salesapp?

Verschillende salesapps zijn bedoeld om de taken af te handelen die zich op een normale dag in het leven van een verkoper aandienen. De kans is daarom groot dat je meerdere apps downloadt en gebruikt voor je werkzaamheden. Je gebruikt misschien wel Zoom voor vergaderingen, Zendesk Sell voor je salesmails en nog een andere app om klanten met wie je persoonlijk afspreekt een videopresentatie te laten zien van een nieuw product waar je enthousiast over bent. Welke salesapps je ook besluit te gebruiken, denk eraan dat je op de volgende belangrijke kenmerken let.

Mogelijkheid om de app met een CRM-systeem te integreren

Er is niet één platform waarmee je alles kunt doen wat je van een salesapp verwacht. Daarom is het belangrijk dat de apps die je gebruikt, kunnen worden geïntegreerd met je CRM-platform. Integreren houdt in dat je apps aan elkaar koppelt, zodat je gegevens gemakkelijk van het ene naar het andere platform kunt overzetten zonder dat er informatie verloren gaat of dat er iets misgaat met de opmaak van documenten.

En als je een salesapp met je CRM-software integreert, weet je zeker dat ieder stukje informatie dat je niet op kantoor verzamelt automatisch wordt opgeslagen en geanalyseerd.

Een gebruiksvriendelijke, gestroomlijnde gebruikersinterface

De beste salesapps hebben een intuïtieve interface. Salesapps nemen allerlei taken automatisch voor hun rekening, maar ze moeten wel zo zijn ontworpen dat je verkopers ze gewoon kunnen gebruiken, zonder al te veel gedoe. Als het te lang duurt voordat je mensen een app onder de knie hebben of als ze beter technisch onderlegd moeten zijn dan nu het geval is, heb je er geen baat meer bij, maar zorgt zo’n app alleen maar voor frustratie.

Onverslaanbare beveiliging

Het lastige aan mobiele apparaten is dat ze overal per ongeluk kunnen worden achtergelaten en door wie dan ook kunnen worden gebruikt. Een goede salesapp is daarom beveiligd, zodat je verkopers schadelijke hacks en andere schendingen kunnen voorkomen. Salesapps zijn speciaal ontworpen om gevoelige gegevens op te slaan. Je klanten vertrouwen er ook op dat je bedrijf die gegevens veilig houdt.

Welke salesapp je ook gebruikt, zorg ervoor dat die over uitgebreide beveiligingsmaatregelen beschikt, zodat als een mobiel apparaat per ongeluk zoekraakt de gegevens van je klanten nog steeds veilig zijn.

Beschikbaar op alle apparaten

Niet alle apps kunnen op ieder apparaat worden gebruikt. De beste salesapps werken echter met alle apparaten en netwerken. Bovendien kunnen via deze apps salesgegevens met alle teamleden worden gedeeld, welke hardware ze ook gebruiken.

Schaalbaar en aanpasbaar

Ieder bedrijf is uniek, waardoor bedrijven salesapps ook helemaal op hun eigen manier gebruiken. De beste mobiele salesapps kunnen daarom worden aangepast, zodat ze aansluiten op jouw unieke bedrijfsmodel en salesproces. Bij een goede salesapp heb je bovendien de mogelijkheid om meer of minder functies te kiezen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Zo word je niet gedwongen pakketten aan te schaffen met functies die je toch niet gaat gebruiken.

De 20 beste salesapps voor je verkopers

Er zijn heel veel salesapps verkrijgbaar en ieder platform heeft zijn eigen expertise. Hier is een lijst met de 20 beste salesapps waarmee je verschillende taken kunt stroomlijnen die je verkopers dagelijks afhandelen.


 1. Zendesk Sell

 2. Leadfeeder

 3. Mailshake

 4. Right Inbox

 5. Vidyard

 6. Vainu

 7. Expensify

 8. Chorus

 9. Gong

 10. ZoomInfo

 1. ClickUp

 2. SalesRabbit

 3. HelloSign

 4. Dragon Anywhere

 5. Asana

 6. Basecamp

 7. Trello

 8. Contacts+

 9. Dropbox Business

 10. Spotio

1. Zendesk Sell

Zendesk Sell sales CRM

Zendesk Sell biedt verkopers die veel op pad zijn een vooraanstaand CRM-salesplatform, inclusief een gestroomlijnde gebruikersinterface, geolocaties, routebeschrijvingen en verificatie van salesbezoeken. Met dit effectieve cloudplatform kunnen verkopers terugkerende administratieve handelingen automatiseren, met één klik rapporten bekijken om gemiste kansen in kaart te brengen en contactmomenten met klanten rechtstreeks bijhouden.

De functies van Zendesk Sell voor het volgen en analyseren van relaties zijn met name nuttig voor teams die ook offline bij gegevens moeten kunnen. Managers kunnen bovendien met verificatie van salesbezoeken agents in de gaten houden, zodat je zeker weet dat je geen verkoopkansen laat liggen. En hoewel het systeem boordevol functies zit, kan Zendesk Sell bogen op een overzichtelijke interface die gemakkelijk te bedienen is.

Belangrijkste functies: beheer van klantrelaties, salesbeheer, CRM voor kleine bedrijven.

Functies

2. Leadfeeder

Leadfeeder sales tracker

Bron

Leadfeeder is een salesapp die speciaal voor b2b-bedrijven is ontworpen die meer leads willen vinden. In de app worden automatisch gegevens verzameld over websitebezoeken en wat gebruikers doen met de inhoud van een website. Hierdoor krijgen verkopers een beter beeld van het klantgedrag.

Belangrijkste functies: leads verzamelen

Functies

 • Campagnebeheer
 • Kanaaltoewijzing
 • Klantsegmentatie
 • Leads onderhouden
 • Rapporten/analyses

3. Mailshake

Mailshake sales app

Bron

Mailshake is een mobiele salesapp voor koude acquisitie per e-mail en communicatie met potentiële klanten. Gebruikers kunnen met druppelmarketing werken, hun e-mails langs spamfilters krijgen en potentiële klanten volgen dankzij de functie voor het verzamelen van leads.

Belangrijkste functies: salesbeheer en e-mail

Functies

 • A/B-testen
 • Campagnebeheer
 • Druppelcampagnes
 • Leadbeheer
 • Voor mobiel geoptimaliseerde e-mails

4. Right Inbox

Right inbox email tracker

Bron

Right Inbox is een uitbreiding van Gmail die speciaal is ontworpen voor verkopers en functies bevat als e-mailsjablonen, herinneringen en e-mails volgen.

Belangrijkste functies: e-mailbeheer

Functies

 • E-mails monitoren
 • Archivering en retentie
 • Handtekeningbeheer
 • Wachtrijbeheer
 • Standaardantwoorden

5. Vidyard

Vidyard video creation tool

Bron

Vidyard is een platform voor het maken en delen van video’s. Hiermee kunnen marketingmedewerkers en verkopers persoonlijk en actueel beeldmateriaal delen met potentiële klanten.

Belangrijkste functies: media maken en beheren

Functies

 • Analyses/ROI-tracking
 • Verspreiding via meerdere kanalen
 • Aanpasbare branding
 • Video’s bewerken en streamen
 • Merkoverlay

6. Vainu

Vainu database

Bron

Vainu is een b2b-database waarmee bedrijven diepgravende zoekopdrachten naar andere bedrijven kunnen uitvoeren om zo meer leads te verzamelen en doelgerichte marketingcampagnes op te stellen.

Belangrijkste functies: leads verzamelen voor b2b-bedrijven

Functies

 • Database voor contactpersonen
 • Gegevens importeren en exporteren
 • Leads vastleggen
 • Leads verifiëren/valideren
 • Tools voor prospecting

7. Expensify

Expensify expense tracking

Bron

In Expensify kun je ontvangstbewijzen beheren en zakelijke uitgaven bijhouden, of je nu in je eentje een bedrijf runt of aan het roer staat van een grote onderneming.

Belangrijkste functies: uitgaven bijhouden

Functies

 • Uitgavenbeheersing
 • Rapporten/analyses
 • Auditspoor
 • Facturering
 • Beheer van terugbetalingen

8. Chorus

Chorus Conversation Intelligence AI

Bron

Chorus is een app voor het bijhouden van salesgesprekken waarmee gebruikers telefoongesprekken tussen klanten en verkopers kunnen vastleggen en analyseren.

Belangrijkste functies: salesgesprekken vastleggen en analyseren

Functies

 • Auto-dialer
 • Gespreksopnamen
 • Tagging van oproepen
 • Door gebeurtenissen getriggerde acties
 • On-demand opnamen

9. Gong

Gong sales tool

Bron

Gong is ontworpen voor agents die zich met telefonische verkoop of zakendoen via webconferenties bezighouden. Het platform is bedoeld voor het vastleggen en analyseren van contactmomenten met klanten.

Belangrijkste functies: salesgesprekken vastleggen en analyseren

Functies

 • Gespreksopnamen
 • Tagging van oproepen
 • Contactbeheer
 • Correlatieanalyse
 • Gegevensbeheer

10. ZoomInfo

ZoomInfo B2B database

Bron

ZoomInfo biedt gebruikers een compleet klantprofiel. Leads worden via de cloud verzameld en klantgegevens worden direct bij binnenkomst geanalyseerd.

Belangrijkste functies: leads verzamelen

Functies

 • Kanaaltoewijzing
 • Klantprofielen
 • Database voor contactpersonen
 • Integratie met leaddatabase
 • Pipelinebeheer

11. ClickUp

Clickup

Bron

ClickUp is een tool voor taakbeheer met functies voor plannen, agendabeheer, budgettering, kosten bijhouden en andere algemene administratieve handelingen.

Belangrijke functie(s): taakbeheer

Functies

 • Toewijzingsbeheer
 • Waarschuwingen/meldingen
 • Budgettering/prognoses
 • KPI’s monitoren
 • Rapporten/analyses

12. SalesRabbit

SalesRabbit sales app

Bron

SalesRabbit is een CRM-systeem voor verkopers die zich met colportage bezighouden en fungeert ook als tool voor het verbeteren van de motivatie en efficiëntie van teams. Het bevat dan ook functies voor het bijhouden van prestaties en training.

Belangrijkste functies: salesbeheer

Functies

 • Database voor contactpersonen
 • Leads onderhouden
 • Prestatiebeheer
 • Segmentatie
 • Gebiedsbeheer

13. HelloSign

HelloSign

Bron

HelloSign is een app voor het vastleggen van digitale handtekeningen waarmee bedrijven handtekeningen kunnen verzamelen en bewaren op documenten als geheimhoudingsverklaringen, overeenkomsten en aanbiedingsbrieven.

Belangrijkste functies: beheer van digitale handtekeningen

Functies

 • Authenticatie
 • Aanpasbare sjablonen
 • Mobiele handtekeningen vastleggen
 • Ondertekenen met meerdere partijen
 • Taakvoortgang bijhouden

14. Dragon Anywhere

Dragon Anywhere

Bron

Dragon Anywhere is een mobiele dicteerapp met functies waarmee bedrijven belangrijke gesprekken kunnen opnemen, opmaken en delen.

Belangrijkste functies: dicteren

Functies

 • Herkenning van afkortingen
 • Automatische transcriptie
 • Verwerking van natuurlijke taal
 • Spraakherkenning
 • Transactiegeschiedenis

15. Asana

Asana

Bron

Asana is een app voor taakbeheer waarmee je dagelijkse taken op één platform kunt ordenen. Verkopers kunnen gegevens met elkaar delen, de voortgang van lopende projecten bijhouden en werk bij andere afdelingen uitzetten.

Belangrijkste functies: taakbeheer

Functies

 • Actiepunten volgen
 • Agendabeheer
 • Automatisering van bedrijfsprocessen
 • Campagneplanning
 • Rapporten/analyses

16. Basecamp

Basecamp

Bron

Basecamp bevat takenlijsten, opties voor het delen van bestanden, samenwerkingstools en andere algemene functies voor taakbeheer – en dat in één mobiel platform.

Belangrijkste functies: taakbeheer

Functies

 • Activiteiten-/nieuwsoverzicht
 • Agendabeheer
 • Bestanden delen
 • Realtime chat
 • Discussieforums

17. Trello

Trello

Bron

Met Trello kunnen bedrijven de samenwerking binnen en tussen teams optimaliseren. Het systeem bevat functies voor brainstormen, projecten plannen en projecten bijhouden.

Belangrijkste functies: samenwerking tussen teams

Functies

 • Toewijzingsbeheer
 • Klantenportal
 • Kostprijs bijhouden
 • CRM
 • Afsprakenbeheer

18. Contacts+

Vainu database

Bron

Contacts+ is een adresboek dat met verschillende apparaten en kanalen kan worden gesynchroniseerd, waaronder Outlook, Google en Exchange.

Belangrijkste functies: contactbeheer

Functies

 • Database voor contactpersonen
 • Gegevensextractie
 • Gegevens importeren en exporteren
 • Beeldbewerking
 • Zoeken/filteren

19. Dropbox Business

Dropbox Business

Bron

Dropbox Business is een app waarmee documenten in de cloud kunnen worden opgeslagen. Zo kunnen verkopers veilig grote bestanden bewaren en openen, of ze nu op kantoor zijn of op pad.

Belangrijkste functie(s): documentopslag

Functies

 • Archivering en retentie
 • Beheer van audiobestanden
 • Back-up en herstel
 • Realtime synchronisatie
 • Offline toegang

20. Spotio

Spotio field sales management platform

Bron

Spotio is speciaal bedoeld voor verkopers die veel onderweg zijn en bevat functies voor leads verzamelen, pipelinebeheer, contentlevering en beheer van contracten/licenties.

Belangrijkste functies: hogere efficiëntie buitendienst

Functies

 • Contactbeheer
 • Beheer van contracten/licenties
 • Buitendienstbeheer
 • Gebiedsbeheer
 • Salesprognose

Hoe kies je de juiste salesapp voor je team?

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien, zijn er allerlei verschillende salesapps waaruit je kunt kiezen. Om tot de juiste keuze voor jezelf en je team te komen, moet je wel wat onderzoek doen, maar dat betaalt zich uiteindelijk wel uit.

Bespreek allereerst met je team hoe het er momenteel voor staat met de dagelijkse werkzaamheden. Bedenk hoe een ideale werkdag er zou uitzien en houd die dag in het achterhoofd wanneer je besluit welke mobiele tools je gaat gebruiken. Hier zijn een aantal nuttige vragen die je daarbij kunt stellen:

 • Wat gaat er momenteel niet goed?
 • Welke taken kosten tijd die beter aan verkopen had kunnen worden besteed?
 • Welke apparaten gebruiken mijn mensen graag?
 • Hoeveel ICT-kennis hebben we tot onze beschikking?
 • Wat is ons budget voor salesapps?

Veelgestelde vragen over salesapps

Salesapp gratis uitproberen

De salesapp Zendesk Sell werkt op alle mobiele besturingssystemen en bevat een breed scala aan functies waarmee je verkopers hun werkzaamheden kunnen vereenvoudigen en stroomlijnen. De deskundigen bij Zendesk Sell bieden bovendien gratis extra handigheidjes, zoals voorbeelden van salesmails en handleidingen over hoe je opvolgmails schrijft, zodat je het maximale uit je dag kunt halen, waar je ook heen gaat.

Probeer Zendesk Sell, ons gratis CRM-systeem in handig zakformaat, zonder risico 14 dagen uit.

Til je sales naar nieuwe hoogten