CRM-Software

Ook al veranderen klantrelaties voortdurend, dankzij effectieve CRM-software blijven ze persoonlijk.

Complete guide voor de beste CRM-software

CRM-technologie in je bedrijf integreren is niet altijd eenvoudig. In 2022 is het echter noodzakelijk geworden.

Of je nu wilt voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU, je salesstrategie en CRM wilt integreren, leads wilt ontdekken, conversie wilt verhogen of klanten tevreden wilt stellen, het is belangrijk om de beste CRM-software voor je bedrijf te kiezen.

In deze recent bijgewerkte gids lees je alles wat je moet weten over CRM-software: wat een CRM-systeem is, de voordelen, de soorten en tools, hoe je het beste CRM-platform voor je bedrijf kiest, en onze aanbeveling van de 10 beste CRM's voor 2022.

Wat zijn de belangrijkste functies van een CRM-systeem?

De beste CRM-software voor sales in 2022 moet (bijna) al de volgende functies bieden:

Gecentraliseerd contactbeheer

Software voor contactbeheer waarmee je naast het opslaan van namen en gegevens van potentiële en huidige klanten in een gecentraliseerde database met contacten nog veel meer kunt doen. Met deze onmisbare CRM-functie kun je ook:

 • contacten categoriseren, groeperen en doorzoeken, zodat je je marketing- en salesstrategieën kunt aanpassen;
 • alle interacties, e-mails, oproepen en berichten volgen zodat je je communicatie slim kunt timen en personaliseren.

Pipelines coördineren en automatiseren

Een van de meest interessante functies van een goed geïntegreerd CRM-systeem is de mogelijkheid om de productiviteit van de salespipeline te verhogen. Bij het ontwikkelen van gestroomlijnde processtappen voor CRM-sales kun je met een CRM-tool:

 • de prospectie en leadgeneratie automatiseren;
 • de identificatie van gekwalificeerde leads stroomlijnen met behulp van tools voor het scoren van leads;
 • gepersonaliseerde offertes opstellen op basis van gedetailleerde klantendata;
 • successen en missers bijhouden;
 • waardevolle inzichten opdoen over waarom deals uiteindelijk gewonnen of verloren worden.

Geef je salesteams de tijd om kennis te nemen van de best practices voor CRM's, zodat ze ten volle kunnen profiteren van deze tijdbesparende tool voor de salespipeline.

Het is immer zonde als je team alle functies van je CRM-software niet optimaal kan benutten.

Een gebruiksvriendelijk CRM-dashboard

Je CRM-dashboard is de realtime interface waar je team elke dag mee te maken krijgt. Om je CRM goed te integreren moet je er dus voor zorgen dat deze gebruiksvriendelijk en aanpasbaar is.

Wat de doelstellingen, werkwijzen en structuur van je team ook zijn, het dashboard van je CRM moet de volgende tools bieden.

 • Agenda's, notities, afspraken en taken die gemakkelijk bij te houden zijn.
 • Visueel georganiseerde e-mails, oproepen en berichten.
 • Analyses voor de beste deals, nieuwe deals, gesloten deals, enz.
 • Een tool om de omzetdoelstellingen en informatie over de pipeline te volgen
 • Prognoses van de sales- en prestatiemetrics

Met een aanpasbaar dashboard zorg je ervoor dat jij en je team niet overweldigd worden door onnodige gegevens.

Kies dus voor een CRM met een flexibel en overzichtelijk dashboard zodat je je werk kunt organiseren en prioriteit kunt geven aan CRM-inzichten.

Op data gebaseerde CRM-rapporten

Een van de krachtigste functies die een CRM biedt is het verzamelen, ordenen en analyseren van de belangrijkste sales- en marketingmetrics.

Door eenvoudig waardevolle CRM-rapporten te genereren krijg je uitgebreid inzicht in je sales- en marketingactiviteiten.

Zo ben je in staat om…

 • snel de belangrijkste factoren te bepalen voor succesvolle klantinteracties;
 • je salesprocessen te verbeteren;
 • de gebieden op te sporen die het meest gebaat zijn bij verbetering.

CRM-toepassingen: mobiel en in de cloud

De meeste CRM-oplossingen bieden tegenwoordig mobiele CRM-toepassingen in de cloud die overal toegankelijk zijn.

Uit de laatste trends blijkt zelfs dat teams die mobiele en cloudgebaseerde CRM-oplossingen gebruiken bijna drie keer zo effectief zijn in het behalen van salesquota's dan teams die geen mobiele CRM-systemen gebruiken.

Nu steeds meer werknemers thuis werken, moeten bedrijven gemakkelijk op afstand toegang kunnen bieden tot klantendata. Via mobiele en cloudgebaseerde tools beschikken teams over een opslagplaats voor data met uniforme processen, procedures, workflows en tracking, waar ze op elk moment toegang tot hebben.

CRM-functies over de hele linie

De volgende functies zijn algemeen, maar niet universeel. Bepaal waar je CRM aan moet voldoen om de beste oplossing voor je bedrijf te vinden.

 1. Krachtige prospectiefuncties
 2. Software voor leadbeheer en het scoren van leads
 3. Salesprognoses en data-analyses
 4. Automatisering van e-mail
 5. Beheer van salesprestaties
 6. Naadloze integraties
 7. Campagnebeheer
 8. De mogelijkheid om je eigen CRM samen te stellen

Voordelen van software voor het beheer van klantrelaties

De integratie van een CRM-platform in de workflow van je bedrijf kan een grote verandering betekenen voor afdelingen zoals marketing, sales, klantenservice, IT en financiën, maar heeft ook enorme voordelen.

Hieronder bekijken we drie manieren waarop een CRM-platform positieve invloed kan hebben op je bedrijf.

Een hogere klanttevredenheid

Met een CRM-systeem creëer je meer dan alleen een gecentraliseerde opslagplaats voor klantgegevens. Een goed systeem is ook te integreren met platforms voor klantenservice en helpt je te begrijpen wanneer je klanten hulp nodig hebben.

Tevreden klanten zijn trouwe klanten, en trouwe klanten bevelen je bedrijf aan bij hun vrienden en netwerk. Gebruik CRM-analyses om te begrijpen waarom en wanneer klanten ontevreden zijn. Pas vervolgens je je processen daarop aan. Herhaal!

Verhoog de productiviteit door slimme automatisering

CRM-automatiseringstools moeten intuïtief en tijdbesparend zijn en je agents meer capaciteit geven om zich te concentreren op wat ze het liefste doen: het bevorderen van succesvolle klantrelaties en het sluiten van deals.

Dankzij geautomatiseerde CRM-processen zijn bedrijven er bijvoorbeeld in geslaagd de tijd die nodig is om voorstellen in te dienen terug te brengen van dagen tot uren. Op die manier besparen ze veel geld.

Sommige deskundigen schatten zelfs dat ongeveer een derde van alle salestaken kan worden geautomatiseerd en dat bedrijven die salesautomatisering toepassen 53% hogere conversieratio's en 3,1% hogere jaarlijkse groei hebben.

Verbetering van de communicatie en coördinatie tussen afdelingen

Het implementeren van CRM-technologie is de beste manier om je inspanningen op gebied van marketing en sales op elkaar af te stemmen.

Met een CRM-platform voor sales is het eenvoudig om gegevens tussen afdelingen te delen. Zo kun je in realtime nagaan waar klanten zich in de pipeline bevinden, supporttickets controleren en een uniforme klantervaring bieden.

Dankzij CRM-technologie kunnen marketingteams de beste leads identificeren, kunnen salesteams de communicatie personaliseren en kunnen klantenserviceteams precies begrijpen wat elke klant nodig heeft. Bovendien stelt het je in staat om de activiteiten tussen je afdelingen te coördineren.

Wat zijn de verschillende soorten CRM-software?

Zoals we hierboven beschreven, kan CRM-software een groot aantal functies hebben.

Elke CRM-software heeft zijn sterke en zwakke punten. Als je dus je eigen unieke bedrijfsbehoeften kent, kun je bepalen welke software het beste bij je past. De volgende typen CRM-software komen vaak voor:

Analytische CRM

Analytische CRM-software is vooral aantrekkelijk voor bedrijven die zich willen verdiepen in datavisualisatie en -analyse.

Dit soort software richt zich op het bijhouden van klantenbinding, de tijdlijnen van pipelinecyclussen, inkomsten en salesgegevens.

Deze platforms gaan verder dan eenvoudig contactbeheer en bieden salesprognoses en geavanceerde metrische analyses voor diegenen die meer met data willen doen.

Operationele CRM

Operationele CRM-oplossingen zijn gericht op bedrijfsbeheer, waarbij marketing- en salesautomatisering op de voorgrond staan.

Deze CRM-platforms leggen de nadruk op contactbeheer, het scoren en beheren van leads, en het bijhouden van campagnes. Zo geven ze een nuttige boost aan bedrijven die hun operationele efficiëntie willen verbeteren.

Collaboratieve CRM

Bij collaboratieve CRM-oplossingen draait alles om het tevreden stellen van klanten. Ze zijn erop gericht het klantbehoud en de klanttevredenheid te verbeteren door de informatiestroom tussen teams te stroomlijnen.

Bij dit type platform ligt de nadruk op het delen van gegevens tussen marketing, sales en klantenservice, en zelfs tussen verkopers en externe belanghebbenden. Zo wordt de communicatie gecentraliseerd en de interactie met klanten gepersonaliseerd.

Welke tools kun je integreren met CRM-software voor sales?

Wanneer je een nieuw CRM-systeem in je workflow integreert, is het handig om niet vanaf nul te beginnen. Daarom is het kiezen van een CRM-tool die gemakkelijk te integreren is met je bestaande softwaresystemen een must.

Dankzij CRM-integratie kun je je CRM naadloos verbinden met andere applicaties van derden die je wellicht al gebruikt. Een dergelijke integratie bespaart je veel onnodig heen en weer klikken tussen verschillende toepassingen.

Elk CRM-programma heeft zijn eigen interface en leercurve, maar ze moeten allemaal soepel kunnen worden geïntegreerd met de apps die je bedrijf momenteel gebruikt. Gebruik ze om tussen je verspreide systemen een geïntegreerde, gecentraliseerde communicatie mogelijk te maken.

De volgende tools kunnen vaak worden geïntegreerd met CRM-software:

E-mail

De integratie van e-mail met je CRM levert een handige bijdrage aan de communicatie en planning. Met CRM-programma's in de cloud waarbij je mobiele apps kunt gebruiken wordt het nog gemakkelijker om e-mails te versturen en te lezen vanaf elke locatie.

Agenda's

De meeste CRM-systemen kunnen gemakkelijk worden gekoppeld aan digitale agenda's zoals Google of Outlook, zodat je nooit een afspraak mist. Dankzij tweezijdige integratie kun je evenementen aanmaken in beide platforms en worden ze onmiddellijk gesynchroniseerd.

Communicatiesoftware

Aangezien tools zoals Slack en Zoom sinds enkele jaren erg gangbaar zijn geworden, is het niet meer dan logisch dat CRM-platforms ook met deze toepassingen te integreren zijn.

Chat met klanten en teamleden binnen je CRM-systeem zonder dat je er twintig browservensters voor open hoeft te houden.

Software om documenten te maken

Met professionele toepassingen voor het maken van documenten, zoals PandaDoc, kun je moeiteloos voorstellen, offertes, contracten en facturen maken.

Wanneer je deze integreert met een CRM, worden opgeslagen klantgegevens overgenomen en documenten automatisch ingevuld. Een CRM kan documenten zelfs opsturen voor een snelle (en juridisch bindende) elektronische handtekening.

Social media

In 2022 zijn CRM-apps gemakkelijk te integreren met social media-accounts op platforms als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Om je merk duidelijk en consistent kenbaar te maken bieden ze zelfs de mogelijkheid om het posten op verschillende kanalen te automatiseren.

Software voor boekhouding

Bespaar tijd bij het invoeren van data en maak je nooit meer zorgen over de nauwkeurigheid wanneer je boekhoudsoftware zoals QuickBooks, Xero of Freshbooks integreert met je CRM-systeem. Krijg eenvoudig toegang tot informatie over facturen, klanttransacties en leveranciersgegevens wanneer je die nodig hebt.

De beste 10 softwaretools voor CRM

 1. Zendesk Sell
 2. HubSpot
 3. Less Annoying
 4. Creatio
 5. Apptivo
 1. Insightly
 2. iSales
 3. Salesforce
 4. Copper
 5. ZohoCRM

1. Zendesk Sell

Zendesk Sell sales CRM

Zendesk Sell is om verschillende redenen een van de beste CRM-systemen. Een van de handigste functies van Sell is het selfservice-portal, waarmee klanten zichzelf gemakkelijk kunnen helpen voordat ze je agents lastigvallen.

Sell komt met een groot aantal toonaangevende CRM-tools (inclusief een gebruiksvriendelijke mobiele app) en is tegelijkertijd zeer gebruiksvriendelijk ontworpen.

Met de intelligente tool voor e-mail van Sell kun je moeiteloos alle e-mailcommunicaties, realtime pushmeldingen, activiteitenrapportages en de automatisering van e-mailtemplates volgen.

Met de automatische kiezer kunnen agents bellen zonder een vinger uit te steken, terwijl elk gesprek wordt vastgelegd en geregistreerd. Bovendien heb je toegang tot scripts, notities en kant-en-klare gespreksanalyses, waarmee je de frequentie, duur en resultaten van gesprekken in de gaten kunt houden.

Zendesk Sell is ook uitgerust met functies voor salesprospectie, waarbij je kunt profiteren van een nog onbenutte markt van meer dan 200 miljoen professionals. Bedrijven van elke omvang gebruiken Sell om prospects te identificeren en doelgerichte lijsten op te stellen met geverifieerde, betrouwbare en actuele gegevens.

Dankzij de intuïtieve en aanpasbare interface hoeft je team zich minder in te spannen om alle geweldige functies te gebruiken, zoals de mobiele en cloudgebaseerde toepassingen, het marketing-automatiseringssysteem en de gebruiksvriendelijke tools voor samenwerking.

Functies van de aanpasbare CRM-software voor sales van Zendesk:

 • Volgen en automatiseren van e-mails
 • Activiteitenrapportage
 • Salesdashboard en -rapportages
 • Mobiele CRM
 • Automatische kiezer met tekstmogelijkheid
 • Gespreksanalyses
 • Kant-en-klare integraties
 • Contactbeheer
 • Ontdekking en verificatie van prospects
 • Leadbeheer

Het volledig op één plek beheren van al je sales- en marketingtools is positief voor je klantenservice, zeker als je deze ook kunt integreren met je helpdesk.

2. Hubspot

Hubspot sales tool

Image credit

Hubspot is een populaire keuze voor bedrijven die net beginnen met software voor het beheer van klantrelaties.

Het biedt een overzichtelijk dashboard waar al je belangrijkste CRM-tools samenkomen zodat je gegevens gemakkelijk te vinden zijn.

Zoals de meeste CRM-tools is Hubspot aanpasbaar. Daarnaast biedt het functies zoals intelligente gesprekken en het volgen van e-mails.

3. Less Annoying

Less Annoying CRM

Image credit

Als je je afvraagt “wat is een CRM systeem?” is Less Annoying wellicht het CRM-platform voor sales voor jou.

Op basis van de naam mag duidelijk zijn dat Less Annoying zich vooral onderscheidt door zijn eenvoud. Het is dan ook een goede keuze voor kleine bedrijven die voor het eerst een CRM willen gaan gebruiken.

Less Annoying heeft misschien niet zoveel functies als andere CRM-systemen, maar je betaalt niet voor functies die je niet nodig hebt.

4. Sales Creatio

Creatio sales system

Image credit

Sales Creatio is ontwikkeld voor middelgrote tot grote bedrijven en biedt de volledige functionaliteit van een tool voor klantrelatiebeheer. Zo kun je je sales, marketing en andere diensten allemaal vanaf één plek beheren.

Sales Creatio is gebaseerd op lowcode-technologie, waardoor het eenvoudig op veel manieren aangepast kan worden zonder dat je er kennis van coderen voor nodig hebt.

5. Apptivo

Apptivo CRM

Image credit

Apptivo biedt een indrukwekkend compatibel en volledig online CRM-systeem waarmee je je klantenzorg vanaf elk apparaat en met gebruik van elke browser kunt centraliseren.

Hoewel het niet zoveel functies als veel van zijn concurrenten biedt, beschik je via Apptivo nog steeds over meer dan 65 geïntegreerde toepassingen en een krachtig beheersysteem voor de salespipeline. Zo verspil je geen tijd bij het opsporen van potentiële klanten.

6. Insightly

Insightly CRM

Image credit

Als al je teamleden zeer goed overweg kunnen met Google, is Insightly wellicht een van de beste keuzes voor CRM-software.

Door gebruik te maken van je bestaande Google App-account, stelt Insightly je in staat om al je behoeften op het gebied van klantrelaties volledig te integreren met een programma waar je al vertrouwd mee bent. Zo heeft je team minder tijd nodig om nieuwe software te leren.

Het gebrek aan 24/7-support van Insightly kan frustrerend zijn als je vragen hebt, vooral als je team verspreid over meerdere tijdzones werkt.

7. iSales

iSales sales tool

Image credit

iSales is een degelijk CRM-platform met een lange lijst functies, waaronder gegevensimport en -export, en berichtenverkeer in twee richtingen.

iSales biedt Voice over Internet Protocol-opties waarmee salesagents meer mogelijkheden hebben om contact op te nemen met leads en klanten.

8. Salesforce

Salesforce CRM

Image credit

Salesforce is een bekend zwaargewicht in de wereld van de CRM-technologie.

Dankzij kunstmatige intelligentie kunnen gebruikers veel van hun gebruikelijke workflows automatiseren. Het is een handige manier om te voorkomen dat je supportteams veel tijd kwijt zijn aan gegevensinvoer en om ze te helpen zich meer op de sales te richten.

Salesforce biedt een lange lijst met functies (waaronder Commission Management en Call Center Management), waardoor het soms meer toeters en bellen heeft dan een klein bedrijf kan gebruiken.

9. Copper

Copper sales software

Image credit

Copper is een CRM-tool dat net als Insightly speciaal werd ontwikkeld voor Google-gebruikers.

Mensen kiezen vaak voor Copper vanwege de mogelijkheid om G-Suite volledig te integreren. Hoewel de functies van Copper niet per se uniek zijn, noemen gebruikers vaak de gemakkelijke gebruikerservaring als beste kwaliteit.

10. ZohoCRM

Zoho sales CRM

Image credit

Anders dan sommige van zijn concurrenten is ZohoCRM ontworpen om aan de behoeften van bedrijven van alle groottes te voldoen.

ZohoCRM biedt alle functies die je mag verwachten van hoogstaande CRM-software. Je kunt zelfs gebruikmaken van een artificiële intelligentie genaamd Zia. Bij ZohoCRM weten ze dat sommigen van ons graag multitasken, dus ontwikkelden ze de AI om agents die het erg druk hebben wat werk uit handen te nemen.

Zia kan vragen beantwoorden, salesrapporten opvragen en zelfs notities maken.

Een overzicht van de beste CRM-software en -tools

Bekijk hoe onze 10 beste keuzes zich tot elkaar verhouden in deze handige vergelijkingstabel:

24/7 live support van een medewerker

Selfservice-portal

Leadgeneratie

Gebiedsbeheer

Data importeren/exporteren

Cloud

Mobiele app

Marketing via e-mail

Zendesk Sell

Hubspot

X

Less Annoying

X

X

X

Creatio

X

X

Apptivo

X

X

Insightly

X

X

X

iSales

X

X

X

Salesforce

X

Copper

ZohoCRM

X

Hoe kies ik het juiste CRM-platform voor mijn bedrijf?

Het kiezen van de beste CRM voor je bedrijf is niet eenvoudig. Op je verlanglijstje staan natuurlijk een groot aantal functies, uitstekende integratie, eenvoudige mobiele opties en veel capaciteit in de cloud. Vergeet echter niet dat na het uitkiezen van een CRM-systeem je team het ook nog moet leren gebruiken.

Voordat je tot aanschaf overgaat, moet je weten wat de CRM-vereisten zijn van je bedrijf en een goed overzicht hebben van de technische kennis van je team.

Het kiezen van de juiste software voor Customer Relationship Management kan de productiviteit van je team drastisch verbeteren, maar dat kan alleen als deze gemakkelijk te gebruiken is. Goed onderzoek doen is belangrijk, want als je de verkeerde keuze maakt verspeel je veel tijd en energie.

Kosten zijn een andere factor waarmee bedrijven rekening moeten houden bij de keuze van een CRM-platform. Zorg er dus voor dat je je budget kent en inzicht hebt in de werkelijke implementatiekosten van de CRM-software die je gaat kiezen.

Zoals bij elke zakelijke beslissing kun je het beste alle CRM's die je overweegt met elkaar vergelijken en zo bepalen welke optie het beste bij jou en de workflow van je team past.

Wanneer is het een goed moment om een CRM-systeem te implementeren?

Als je op zoek bent naar informatie over CRM-oplossingen, ben je er waarschijnlijk al van overtuigd dat je bedrijf baat bij kan hebben bij een CRM.

Zelfs als je een relatief kleine zaak runt, kan een CRM voor kleine bedrijven je productiviteit verhogen en je helpen om sneller te groeien, zonder overweldigd te raken.

Op een gegeven moment wordt het bijhouden van alle klanten, sales, en gegevens gewoon te ingewikkeld. Als je teams verdrinken in de spreadsheets, lijsten met e-mailadressen en slecht georganiseerde e-mailsjablonen, dan is het wellicht tijd om aan een CRM te denken.

Met CRM-software kun je je klantendata centraliseren en krijg je essentiële inzichten in de belangrijkste bedrijfsprestatiecijfers die je nergens anders kunt vinden.

Veelgestelde vragen over CRM-software

Hoe wordt CRM-software geïmplementeerd?

Na het kiezen van een CRM-platform wordt deze door je CRM-aanbieder en IT-afdeling samen geïmplementeerd, waarna ze ook je andere bedrijfssoftware en -toepassingen ermee integreren.

Aangezien de implementatie van een CRM complex kan zijn, kan het wat tijd kosten om alles op te starten. Het is een ingewikkeld maar lonend proces om ervoor te zorgen dat belangrijke data niet verloren gaan, gebruikers voldoende worden opgeleid en alle bijbehorende software volledig is geïntegreerd. Met de juiste aanpak (management, informatie en training) hoeft het implementeren van een CRM echter niet lang te duren.

Hoe krijg ik mijn team zover dat ze een CRM gaan gebruiken?

Door een CRM-systeem te gebruiken wordt het werk van je team eenvoudiger. Slechte gebruikersadoptie is echter de voornaamste reden voor het mislukken van het implementeren van een CRM.

Zorg er in de eerste plaats voor dat je de juiste CRM-software voor je bedrijf kiest. Bij het kiezen van je ideale CRM-platform moet je eerst nagaan welke CRM-vereisten je bedrijf heeft.

Zorg er daarna voor dat het management akkoord gaat. Leidinggevenden, projectmanagers en teamleiders dienen allemaal hun instemming te geven. Stel duidelijke gebruiksrichtlijnen op, maak je strategieën helder en ondersteun je team met voldoende training. Ook kun je overwegen een interne deskundige aan te wijzen voor het overgangsproces.

Als je team daarna nog steeds problemen ondervindt bij het implementeren van de nieuwe CRM-software, kan het zijn dat deze gewoon niet zo eenvoudig in de workflow kan worden geïntegreerd als gehoopt.

Als je bezorgd bent dat het systeem waarin je wilt investeren misschien niet ideaal is, kun je eerst verschillende gratis CRM-tools uitproberen tot je de juiste vindt.

Hoe gaan CRM-systemen doorgaans om met automatisering?

Wanneer je CRM-systeem repetitieve taken kan automatiseren, krijgen je agents meer tijd om leads te volgen, te investeren in klantrelaties en hun productiviteit te verbeteren. Dat is de kracht van automatisering: het geeft teams de vrijheid om meer tijd te besteden aan strategisch werk op de lange termijn.

Met CRM-automatisering kun je verschillende taken uitvoeren bij verschillende afdelingen. Marketingteams kunnen bijvoorbeeld berichten voor social media, e-mailcampagnes en ‘lead nurturing’ automatiseren.

Sales force-automatisering is een krachtige tool waarmee salesteams de volledige salescyclus kunnen beheren en volgen. De belangrijkste functie is het volgen en optimaliseren van interacties met klanten.

Ook kun je er taken van de klantenservice mee automatiseren, zoals het resetten van wachtwoorden, het beantwoorden van vragen van klanten via AI-gedreven chatbots en het bijhouden van klantentickets.

Samengevat zorgt CRM-automatisering dus voor minder handmatig, repetitief werk zodat je agents zich kunnen concentreren op het oplossen van de echt lastige problemen.

Wat zijn de huidige trends op het gebied van CRM-software?

De laatste jaren is bijna elk belangrijk CRM-platform overgeschakeld op een cloudgebaseerde omgeving. Doordat bedrijven geen CRM op locatie meer hebben, hoeven ze ook geen nieuwe software meer te installeren op honderden of duizenden computers.

In plaats daarvan worden de gegevens bewaard in een beveiligde, altijd toegankelijke online omgeving. Dit bespaart bedrijven niet alleen tijd en geld, maar veel belletjes met de interne IT-afdeling.

Cloudgebaseerde CRM-oplossingen zijn ook zeer schaalbaar, want de prijs wordt meestal bepaald door het aantal gebruikers. Dergelijke CRM-platforms kunnen dus met je meegroeien en blijven kosteneffectief, ongeacht de grootte van je bedrijf.

Een andere recente trend is de ontwikkeling van AI-tools voor zowel gegevensanalyse als klantenservice. Nu we steeds meer data over klantinteracties verzamelen, is AI van cruciaal belang om wijs te worden uit de chaos.

De AI analyseert de informatie, identificeert trends en biedt vereenvoudigde, bruikbare salesinzichten die anders verborgen zouden blijven.

AI kan ook worden gebruikt bij chatbots voor klantenservice en intelligente gespreksroutering, om de reactiesnelheid en klanttevredenheid te verhogen.

Waarom heb ik een CRM-strategie nodig?

Met een CRM-strategie kan je salesorganisatie optimaal gebruikmaken van klantgegevens en contactmomenten. Dit betekent snellere prospectie en ontdekking van nieuwe klanten, en een soepele voortgang in de salespipeline naar conversie.

Zonder een CRM-strategie besteden bedrijven veel te veel tijd en energie aan het zoeken naar verouderde informatie en kunnen ze niet goed overweg met leads. Laat je salesvertegenwoordigers doen waar ze goed in zijn: deals sluiten. En laat je CRM de rest doen.

Probeer CRM-software uit

Zendesk Sell is een intuïtieve en krachtige CRM voor sales, ontworpen met klantrelaties in gedachten. Dankzij ons cloudgebaseerde CRM-platform heeft je hele team altijd en overal eenvoudig toegang tot informatie.

Het is eenvoudig: klanten zijn tevredener als ze zich gehoord voelen. Zendesk Sell geeft je de tools om tijdens elke fase van de klantervaring de interacties met klanten te personaliseren en de samenwerking tussen afdelingen te bevorderen.