Overslaan naar belangrijkste inhoud

CRM-gids voor b2b-bedrijven (trends, strategieën en softwarereviews)

Met een CRM-systeem voor b2b-bedrijven krijg je volledig zicht op je salesecosysteem en uitgebreid inzicht in je klanttraject.

Een gids om het beste CRM-systeem voor b2b-bedrijven te kiezen

Laatst gewijzigd 11 mei 2023

CRM-software (Customer Relationship Management) is heel nuttige technologie waarmee bedrijven georganiseerd te werk kunnen gaan en hun sales een impuls kunnen geven. Bedrijven die overstappen op een CRM-systeem profiteren vaak van een duidelijke toename in de productiviteit en groei doordat ze eenvoudig toegang hebben tot een database vol klantgegevens en een uitgebreid scala aan handige zakelijke tools.

Met name b2b-bedrijven kunnen de vruchten plukken van een CRM-systeem. Maar met zo’n enorm aanbod kan het heel lastig zijn om het juiste CRM-platform te kiezen, zeker als het om b2b-sales gaat.

In deze gids proberen we dit te vereenvoudigen door antwoord te geven op de volgende vragen over de functies en voordelen van een CRM-softwareplatform voor b2b-sales. Daarnaast lichten we de 15 beste CRM-softwareopties voor b2b-sales uit die momenteel verkrijgbaar zijn.

Wat is een CRM-systeem voor b2b-bedrijven?

Een CRM-systeem voor b2b-bedrijven is een platform voor Customer Relationship Management (CRM) dat specifiek is toegespitst op bedrijven die producten of diensten verkopen aan andere bedrijven (business-to-business, oftewel b2b-sales) in plaats van aan het algemene publiek (business-to-customer, of B2C).

De kern van een eenvoudig CRM-systeem is een centraal dashboard waar verkopers eenvoudig klant- en salesgegevens kunnen vinden en delen. Een CRM-systeem bevat altijd software voor contactbeheer: een compleet, digitaal adresboek met de contactgegevens van iedere lead en klant.

Met een b2b-gericht CRM-systeem hebben bedrijven toegang tot hypermoderne tools voor rapportage, analyses en prognoses. En tot slot bevat zo’n CRM-systeem talloze automatiseringen voor sales en marketing. Als je met je b2b-bedrijf een modern CRM-systeem voor sales inzet, bespaar je je verkopers kostbare tijd en zorg je ervoor dat het salesproces uiteindelijk sneller verloopt.

Wat is het doel van een CRM-systeem voor b2b-bedrijven?

Het voornaamste doel van een CRM-systeem voor b2b-bedrijven is meer sales. Zonder CRM-technologie moeten verkopers steeds tussen tabbladen wisselen, leads handmatig onderhouden, door spreadsheets bladeren en taken uitvoeren die repetitief en vaak foutgevoelig zijn, zoals gegevens invoeren.

Deze tijd zouden ze veel beter kunnen besteden, bijvoorbeeld door complexe, langdurige klantrelaties aan te gaan die de ruggengraat van b2b-bedrijven vormen. Als je CRM-technologie voor b2b-bedrijven aan het werk zet, zie je je sales toenemen.

Wat zijn de voordelen van CRM-software voor b2b-bedrijven?

De voordelen van CRM-software voor b2b-bedrijven zijn door de hele organisatie merkbaar. Met deze software kun je namelijk de processen van allerlei afdelingen verbeteren, zoals sales, marketing en klantenservice. CRM-software biedt b2b-bedrijven de volgende mogelijkheden:

 • Altijd en overal georganiseerd te werk gaan: Goede CRM-software werkt in de cloud. Met een CRM-systeem in de cloud kunnen verkopers contactgegevens en documenten waar dan ook bekijken, ook als ze niet verbonden zijn met internet. Veel platforms zijn bovendien beschikbaar als mobiele app. Met een mobiel CRM-systeem hebben verkopers alle gegevens die ze onderweg nodig hebben binnen handbereik.
 • Beter communiceren: Een CRM-database werkt vanuit een centrale hub waarin alle gegevens te vinden zijn die verkopers nodig hebben om hun werk te doen. Wanneer verkopers een klantprofiel openen, zien ze alle contactgegevens, aantekeningen en samenvattingen van eerdere contactmomenten. Zo kunnen ze gestroomlijnd communiceren en een duidelijke persoonlijke touch toevoegen. Daarnaast kunnen in CRM-platforms vaak ontbrekende contactgegevens van klanten worden opgezocht en ingevuld.
 • Nuttige inzichten in klanten verkrijgen en verbeterpunten in kaart brengen: Goede CRM-platforms bevatten tools voor analyses en rapporten waarmee bedrijven verbeterpunten kunnen blootleggen en hun doelen kunnen behalen. In CRM-systemen kun je namelijk gegevens verzamelen over marketingcampagnes, salesresultaten en de kwaliteit van de klantenservice. Die gegevens kun je vervolgens visueel samenvatten in heldere CRM-rapporten. Aan de hand van deze rapporten kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen over toekomstige uitgaven en bepalen welke onderdelen van hun processen de moeite van het verbeteren waard zijn.
 • Meer omzet: Alle tools van een CRM-system samen bieden bedrijven een enorm voordeel: meer sales en meer winst. Dankzij marketing- en salesautomatiseringen hoeven verkopers geen terugkerende administratieve handelingen meer uit te voeren, zoals gegevens invoeren, plannen en massamails uitsturen. Als de software zich namelijk over dit soort taken kan bekommeren, houden verkopers meer tijd over voor sales.

CRM-trends binnen b2b-sales

CRM-software wordt almaar uitgebreid om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van bedrijven. Hier zijn een aantal belangrijke ontwikkelingen die momenteel in de CRM-branche rond b2b-sales spelen:

Interne sales zijn niet meer weg te denken. Interne sales, waarbij je producten of diensten op afstand in plaats van persoonlijk aan de man brengt, is inmiddels steeds populairder door de pandemie. CRM-platforms voor b2b-bedrijven bevatten dan ook steeds vaker tools als selfservice-portals, cloudtechnologie en AI-chatbots, zodat online verkopen nog gemakkelijker wordt.

De markt voor voorspellende analyses groeit. Bij voorspellende analyses wordt een prognose gemaakt van de omzet en toekomstige bedrijfstrends aan de hand van gegevens. Bedrijven kunnen op basis van voorspellende analyses weloverwogen beslissingen nemen over hun uitgaven en marketing. Daarnaast kunnen ze zien in hoeverre ze op schema lopen met het behalen van hun doelen. De markt voor voorspellende analyses groeit naar verwachting van 10,5 miljard naar 28,1 miljard in 2026.

Nuttige CRM-tips voor b2b-bedrijven

Er bestaan talloze manieren waarop je je CRM-systeem optimaal voor je aan het werk zet. Hier zijn een aantal nuttige tips om volop de vruchten te plukken van je CRM-systeem voor b2b-bedrijven:

 • Maak gebruik van CRM-automatiseringen. Met automatiseringen zorg je ervoor dat je bedrijf klanten eerder bereikt dan de concurrentie. Dit is met name belangrijk voor b2b-bedrijven, die gewoonweg een kleiner aantal leads tot hun beschikking hebben. Met CRM-software kunnen bedrijven automatiseringen instellen om meteen gepersonaliseerde e-mails te sturen naar websitebezoekers die aangeven bereid te zijn hun gegevens te delen.
 • Gebruik je gegevens. Bekijk de CRM-rapporten die je ontvangt niet alleen, maar gebruik ze om dingen te verbeteren. Op basis van gegevens kun je bijvoorbeeld je salespipeline verkorten en de klantenservice verbeteren. En dat leidt weer tot tevredener klanten en meer sales.
 • Ontwerp gerichte advertentiecampagnes. Met een CRM-platform kunnen bedrijven slimmer adverteren. In zo’n systeem zie je namelijk hoe goed advertenties en berichten het op kleine schaal doen voordat je daadwerkelijk een campagne lanceert. Gooi dus geen geld weg aan advertenties die niets opleveren, maar zet je CRM-analyses en rapportagetools aan het werk.

CRM-strategieën voor b2b-bedrijven

Er bestaan verschillende strategieën die bedrijven gebruiken om een waterdichte b2b-salestrechter in te richten binnen hun CRM-software. Hieronder bespreken we een aantal bijzonder doeltreffende strategieën:

 • Trek de aandacht van leads. Je kunt het bestaande klantenbestand van je CRM onder de loep nemen om eigenschappen van veelbelovende leads in kaart te brengen. Probeer met behulp van de rapportagetools van je CRM veelvoorkomende pijnpunten voor je huidige klanten bloot te leggen en op basis van deze informatie nieuwe leads aan te trekken.
 • Onderhoud de band met klanten. Zorg ervoor dat je er voor de klant bent als die iets van je nodig heeft. Met automatiseringstools kun je meteen gepersonaliseerde berichten versturen wanneer een lead aangeeft geïnteresseerd te zijn. En met AI-chatbots zorg je ervoor dat informatie dag en nacht beschikbaar is.
 • Bouw een langdurige band op met klanten. B2b-bedrijven halen hun inkomsten vaker uit upselling, cross-selling en verlengingen dan b2c-bedrijven. Met deze kennis in het achterhoofd is het essentieel dat b2b-bedrijven een sterke band opbouwen en onderhouden met tevreden klanten. Met een CRM-systeem weet je zeker dat je altijd zicht hebt op de klantrelatie en kun je de klant precies op het juiste moment benaderen. Bovendien is de kans dan veel groter dat tevreden klanten je aanbevelen bij hun collega’s.

Welke rol spelen CRM-systemen bij het verzamelen van b2b-leads?

B2b-bedrijven hebben te maken met een grotere uitdaging wat betreft leads verzamelen dan b2c-bedrijven, simpelweg omdat ze een kleiner aantal leads tot hun beschikking hebben. De beste CRM-platforms bevatten speciale tools waarmee je leads op allerlei manieren kunt verzamelen.

Met veel platforms kun je websitebezoekers omtoveren in leads. Zo kunnen pop-ups met AI-chatbots op de homepage van een bedrijfswebsite geïnteresseerde bezoekers nuttige informatie geven en kun je hiermee leads genereren door contactgegevens te verzamelen van mensen die bereid zijn hun gegevens te delen.

Je kunt ook leads vinden via CRM-automatiseringen voor marketing. Met formulieren binnen videoadvertenties en berichten op sociale media zorg je ervoor dat leads gemakkelijk en snel hun contactgegevens kunnen invoeren.

Met een CRM-systeem kun je ook b2b-leads verzamelen via sociale media als LinkedIn. Als je de juiste integraties hebt geïnstalleerd, kun je professionals eenvoudig benaderen per branche of bedrijf.

En tot slot vormen doorverwijzingen een goede manier voor b2b-bedrijven om leads te verzamelen. Met CRM-tools voor de klantenservice zorg je ervoor dat klanten tevreden zijn en hun collega’s graag jouw kant op sturen.

Wat is het verschil tussen een CRM-systeem voor b2b-sales en een voor b2c-sales?

B2b-bedrijven hebben een kleiner aantal leads tot hun beschikking dan b2c-ondernemingen. En omdat dit soort bedrijven met hele organisaties werken in plaats van met consumenten, is de salescyclus vaak aanzienlijk langer.

B2c-bedrijven moeten vaak één potentiële klant voor zich zien te winnen, terwijl b2b-bedrijven eerst met hun aanbod langs verschillende besluitvormers moeten. Met een CRM-systeem dat op b2b-sales is toegespitst, kunnen bedrijven dit soort kwesties goed aanpakken en kunnen ze hun processen op orde en persoonlijk houden en tijdig in gang zetten.

Welke rol speelt een CRM-systeem voor b2b-sales bij een sales- en marketingplan?

CRM-systemen voor b2b-sales bevatten technologie waarmee bedrijven hun sales- en marketingplannen kunnen bijschaven en optimaliseren. Met een kleiner aantal potentiële leads is het heel belangrijk dat je marketing- en salesprocessen goed verlopen.

Zonder gegevens moeten bedrijven het hebben van puur giswerk, waarbij de informatie vaak achterhaald is. Bovendien kost dit tijd en geld. Aan de hand van analyses kunnen bedrijven juist snel verbeterpunten binnen hun sales- en marketingtactieken in kaart brengen. Met CRM-software kunnen bedrijven hun communicatie en salesprocessen op zo’n manier nauwkeurig bijstellen dat ze er vervolgens de vruchten van kunnen plukken.

Wat zijn de beste CRM-platforms voor b2b-bedrijven?

Zendesk Sell

Zendesk Sell B2B CRM software

Bron

Sell is het salesgerichte CRM-systeem van Zendesk, dat bedoeld is om bedrijven met deals te laten sluiten. Dankzij de eenvoudige, gebruikersvriendelijke interface kunnen verkopers alle klantgegevens die ze nodig hebben vanuit een centraal dashboard opvragen. Sell is zo ontworpen dat het kan meegroeien met het bedrijf en is dus ideaal voor zowel kleine start-ups als grote ondernemingen.

Met Sell kun je complexe b2b-klantservicerelaties gemakkelijk onderhouden. Dankzij automatiseringen kunnen verkopers snel klanten bereiken, terwijl de leads nog interesse hebben. En met de rapportage- en analysetools van Sell kunnen ze verbeterpunten in de salespipeline in kaart brengen, zodat bedrijven nooit meer achter komen te liggen op de concurrentie.

Functies:

Salesforce

Salesforce B2B CRM software

Bron

Salesforce is een CRM-platform waarin je relaties met klanten, leads en zakenpartners kunt beheren. Het platform biedt verschillende pakketten aan afhankelijk van de bedrijfsomvang. Salesforce beschikt over een b2b-verkoopfunctie waarmee bedrijven selfserviceaankopen bij andere bedrijven kunnen doen.

Via een database hebben teams toegang tot een gedeeld profiel van iedere contactpersoon. Verder kun je met de software informatie bijhouden over elke lead die binnenkomt en de lead aan de hand van deze gegevens beoordelen. Leads worden vervolgens naar de juiste verkoper doorgestuurd.

Functies:

 • Dashboard met activiteiten
 • Agenda/herinneringssysteem
 • Vastleggen van leads
 • Integratie met social media
 • Automatiseringen voor marketing

Close

Close B2B CRM software

Bron

Close is een salesgericht CRM-platform dat speciaal voor kleine bedrijven is ontworpen. Op het platform staat de verkoper centraal en heeft het hele team toegang tot alles wat er in de salescyclus gaande is.

Verkopers kunnen een dashboard met hun salesactiviteiten bekijken en herinneringen ontvangen over aankomende taken en communicatie. Ook kunnen ze automatisch gepersonaliseerde e-mails sturen. En dankzij de voorspellende dialerfunctie van Close kunnen meerdere nummers tegelijkertijd worden gebeld, waarna degene die opneemt met een beschikbare verkoper wordt doorverbonden.

Functies:

 • Dashboard
 • Gegevens importeren en exporteren
 • E-mails monitoren
 • Metrics van prestaties
 • Taakbeheer

Zoho CRM

Zoho B2B CRM software

Bron

Zoho CRM is een CRM-platform dat op zowel kleine als grote ondernemingen is gericht. Het platform bevat een centraal omnichannelsysteem, waardoor verkopers contactpersonen telefonisch, per e-mail en via sociale media kunnen benaderen.

Zoho bevat software voor Salesforce-automatisering, zodat je automatisch salesafspraken kunt inplannen, berichten kunt uitsturen en saleskansen kunt bijwerken. Daarnaast beschikt de software over analyses en een aanpasbare visuele pipeline. Gebruikers kunnen op basis van sjablonen rapporten aanmaken en deze met andere teamleden delen.

Functies:

 • Analyses/ROI-tracking
 • Campagnebeheer
 • Leadbeheer
 • Salesprognose
 • Automatisering voor marketing

Nutshell

Nutshell B2B CRM software

Bron

Nutshell is een CRM- en e-mailmarketingplatform dat helemaal op b2b-sales is toegespitst. Het platform bevat een database voor contactpersonen en tools voor sales en marketing – allemaal op één plek.

Met Nutshell beschik je over een tool voor aanpasbare visuele pipelines en kun je gegevens verzamelen naarmate klanten het traject doorlopen. Daarnaast is het platform voorzien van tools voor samenwerking, analyses en automatiseringen voor marketing. Gebruikers hebben toegang tot gedeelde klantgegevens en kunnen rapporten delen met teamleden.

Functies:

 • Database van klanten
 • Distributie van leads
 • Pipelinebeheer
 • E-mailmarketing
 • Metrics van prestaties

HubSpot

Hubspot B2B CRM software

Bron

HubSpot is een CRM-platform met vijf zogeheten hubs van verschillende zakelijke tools op het gebied van marketing, sales, klantenservice, contentbeheer en bedrijfsvoering. HubSpot biedt verschillende pakketten aan voor kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Met de tools in de marketinghub kun je b2b-leads verzamelen en beoordelen via blogs, websitebezoeken, advertenties en sociale media. De saleshub bevat salestools en functies voor rapportage/analyses. De klantenservicehub beschikt over automatiseringen voor de helpdesk en brengt gegevens uit klantenquêtes samen.

Functies:

 • Dashboard met activiteiten
 • Vastleggen van leads
 • Klanten volgen
 • Automatisering voor marketing
 • Integratie met social media

Pipeliner

Pipeliner B2B CRM software

Bron

Pipeliner is een CRM-platform dat pakketten aanbiedt voor start-ups, kleine bedrijven en grote ondernemingen. In de software kun je een database met contactpersonen bijhouden. Daarnaast kun je integraties met Outlook en Gmail toevoegen. Verkopers kunnen regelrecht vanuit het platform e-mails sturen zonder tussen tabbladen te hoeven wisselen. Contactpersonen die binnen Google- en Microsoft-omgevingen zijn opgeslagen, kunnen rechtstreeks in het Pipeliner-systeem worden geïmporteerd.

Met de salesengine op basis van AI van Pipeliner, Voyager, kun je automatisch gegevens verzamelen over het verkoopproces en rapporten aanmaken voor verkopers en hun leidinggevenden. Het platform is bovendien beschikbaar als mobiele app.

Functies:

 • Leads verzamelen
 • Mobiele toegang
 • Taakbeheer
 • Automatisering voor marketing
 • Integratie met social media

Salesflare

Salesflare B2B CRM software

Bron

Met Salesflare kunnen verkopers contactpersonen in een database zoeken op voor- of achternaam, bedrijfsnaam of contactgegevens. Salesflare is een CRM- en salesplatform dat speciaal voor kleine en middelgrote b2b-bedrijven is ontworpen.

Op het platform worden alle interacties automatisch vastgelegd en worden aankomende afspraken en taken in een agenda geïmporteerd. Ook krijgen verkopers een seintje wanneer het tijd is voor de volgende stap met een klant. In de software wordt voor iedere klant een map met documenten aangemaakt die intern kan worden gedeeld.

Functies:

 • Contactbeheer
 • Volgen van interactie
 • Dynamische content
 • Opportunitybeheer
 • Rapporten/analyses

Insightly

Insightly B2B CRM software

Bron

Insightly is een CRM-platform voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Het platform bevat native integraties met Gmail, Office 365, MailChimp en andere veelgebruikte zakelijke tools.

Insightly biedt automatiseringen voor workflows, zoals e-mailmeldingen, het aanmaken of bijwerken van records en het genereren van taken voor anderen wanneer er zich kansen voordoen. Op het platform worden leads automatisch beoordeeld en doorgestuurd naar de juiste verkoper. Gebruikers kunnen ook e-mails sturen vanuit het platform en bijhouden wanneer en of de e-mails worden geopend door ontvangers.

Functies:

 • Agenda/herinneringssysteem
 • E-mailmarketing
 • Leads verzamelen
 • Automatisering voor marketing
 • Mobiele toegang

NetSuite

NetSuite B2B CRM software

Bron

In de software van NetSuite kunnen kleine en middelgrote bedrijven relaties met partners, offertes, commissies en andere zakelijke interacties beheren. Op het platform kan informatie worden gedeeld tussen zakenpartners en kunnen ook gezamenlijke marketingcampagnes worden beheerd.

Met NetSuite worden gegevens over het gehele klanttraject verzameld en krijgen verkopers een seintje wanneer er zich kansen voordoen voor upselling en cross-selling. Dankzij tools voor marketingautomatisering kun je de activiteit van een lead meten en bepalen wanneer een potentiële klant klaar is voor een aankoop. In NetSuite kun je ook toekomstige sales en trends voorspellen.

Functies:

 • Dashboard met activiteiten
 • Documentbeheer
 • Vastleggen van leads
 • Commissiebeheer
 • Rapporten/analyses

Nimble

Nimble B2B CRM software

Bron

Nimble is een CRM-platform dat door bedrijven van welke omvang dan ook kan worden gebruikt. In Nimble worden contactpersonen vanuit Office 365, G Suite en sociale media samengevoegd in één database, terwijl sociale media worden afgespeurd om ontbrekende contactgegevens aan te vullen.

Verkopers kunnen op het platform agenda-afspraken, klantinzichten en een visuele salespipeline vinden vanuit een centraal dashboard. En dankzij de Smart Agenda-functie van Nimble kunnen verkopers aankomende taken beheren en taken aan andere teamleden delegeren.

Functies:

 • Gedeelde contactpersonen
 • Tools voor prospecting
 • Salesprognose
 • Beheer van salespipelines
 • Voorspellende analyses

Pipedrive

Pipedrive B2B CRM software

Bron

Pipedrive is een leadbeheerplatform voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Pipedrive-gebruikers kunnen een visuele pipeline aanmaken en klanten zo door iedere fase van het traject zien gaan voordat een deal wordt gesloten. Met de software worden gegevens verzameld naarmate klanten het traject doorlopen en worden rapporten aangemaakt. Bedrijven kunnen aan de hand van deze rapporten vervolgens stappen aanpassen of klanten doorsturen.

Daarnaast biedt het platform een chatbot voor het verzamelen van leads, waarbij gebruikers hun gegevens kunnen opgeven. Leads worden vervolgens beoordeeld en verdeeld.

Functies:

 • Klanten volgen
 • E-mailbeheer
 • Opportunitybeheer
 • Statistische analyses
 • Beheer van enquêtes/peilingen

ActiveCampaign

ActiveCampaign B2B CRM software

Bron

ActiveCampaign is CRM- en e-mailmarketingsoftware met een pakket dat specifiek op b2b-organisaties is afgestemd. Gebruikers hebben toegang tot diverse communicatiekanalen, waaronder sms, telefoon en e-mail, allemaal op één plek.

ActiveCampaign is ontworpen voor bedrijven van welke omvang dan ook en bevat automatiseringen voor de klantervaring. Dit betekent dat je op het platform elk klanttraject in de gaten kunt houden. Bovendien krijgen verkopers een seintjes wanneer het juiste moment in de aankoopcyclus is aangebroken om actie te ondernemen. Met automatiseringen voor marketing wordt iedere lead persoonlijk benaderd.

Functies:

 • Analyses/ROI-tracking
 • Campagneplanning
 • Door gebeurtenissen getriggerde acties
 • E-mailmarketing
 • Integratie met social media

Freshworks

Freshworks B2B CRM software

Bron

Freshworks is een platform voor CRM en Salesforce-automatisering dat met AI-technologie werkt. In de software worden alle contactpersonen in één centrale database geïmporteerd en worden alle contactmomenten met elke contactpersoon bijgehouden.

Op het platform kunnen bedrijven van welke omvang dan ook deals beheren en kunnen verkopers automatisch berichten sturen wanneer klanten bepaalde handelingen uitvoeren. De AI-technologie van Freshworks, genaamd Freddy, communiceert met websitebezoekers en verzamelt leads wanneer bezoekers besluiten hun gegevens in te voeren. Freddy beoordeelt en verdeelt bovendien leads en verzamelt gegevens tijdens het verloop van het salesproces.

Functies:

 • Waarschuwingen/meldingen
 • Tools voor samenwerking
 • Vastleggen van leads
 • Integratie interne chat
 • Salesprognose

Less Annoying CRM

Less Annoying B2B CRM software

Bron

Less Annoying CRM is CRM-software voor kleine bedrijven. De software is speciaal ontworpen voor kleine teams en bevat tools voor samenwerking. Alle teamleden kunnen gedeelde informatie en rapporten inzien.

Gebruikers van Less Annoying CRM hebben toegang tot een gedeelde teamagenda en kunnen activiteiten synchroniseren via een integratie met Google Agenda. Verkopers ontvangen een doorlopend leadrapport waarin leads met hoge prioriteit bovenaan worden weergegeven. In het rapport wordt ook vermeld wanneer het laatste contactmoment tussen het bedrijf en de contactpersoon plaatsvond.

Functies:

 • Databases voor contactpersonen
 • Automatisering voor marketing
 • Mobiele toegang
 • Distributie van leads
 • Volgen van interactie

Hoe kies je het juiste CRM-systeem voor je b2b-bedrijf?

Aangezien er zoveel opties zijn, zie je wellicht door de bomen het bos niet meer bij het kiezen van het juiste CRM-platform voor je bedrijf. Je moet dan ook grondig onderzoek doen. Houd daarbij de volgende tips in het achterhoofd:

Maak een lijst van je zakelijke doelen. Controleer tijdens je onderzoek of de CRM-software tools bevat waarmee je die doelen kunt behalen.

Zorg ervoor dat de software geschikt is voor b2b-sales. Met de software die je kiest, moet je de uitdagingen van b2b-sales kunnen aanpakken. Met het juiste CRM-systeem verzamel je gegevens door de hele b2b-salestrechter en kun je van alles aanpassen.

Denk aan de grootte. Sommige CRM-platforms zijn uitsluitend voor bedrijven van een specifieke omvang ontworpen, terwijl andere pakketten aanbieden voor kleine of juist grote ondernemingen. Neem de pakketten door en controleer of ze alle tools bevatten die je nodig hebt.

Zorg ervoor dat er ruimte is voor groei. Wil je je bedrijf laten groeien, kies dan voor een platform dat met je kan meegroeien.

Veelgestelde vragen

Klaar om je b2b-sales een boost te geven met een speciaal CRM-systeem?

Ben je er klaar voor om je sales een boost te geven, je omzet te verhogen en klantrelaties op één te zetten, dan is Zendesk Sell ideaal: een hypermodern, uitgebreid CRM-platform voor sales met een toonaangevend aanbod aan tools. Sell is bijzonder eenvoudig in het gebruik en kan dankzij onze uitstekende training gemakkelijk worden geïmplementeerd.

Twijfel je nog? We bieden een proefperiode van 14 dagen aan, zodat je al onze tools voor het vastleggen van leads en automatisering kunt uittesten voordat je een besluit neemt. Probeer ons platform vandaag nog uit en ontdek hoe je je b2b-sales met behulp van hypermoderne technologie naar een hoger niveau tilt.