Overslaan naar belangrijkste inhoud

Top 15 van salestrechter­software en salestrechter­bouwers

Optimaliseer je pipeline. Automatiseer je salestrechter.

Een gids voor de beste salestrechtersoftware

Laatst gewijzigd 11 mei 2023

Vanaf het eerste contact van een potentiële klant met je bedrijf tot aan het moment dat hij een aankoop doet, moet je bedrijf elke stap onder controle hebben. Sommige klanten kunnen natuurlijk overtuigd raken door externe factoren waar jij niets mee te maken hebt, maar je kunt er niet vanuit gaan dat je altijd maar de mazzel hebt dat leads ook echt klanten worden. Een betrouwbaar trechterproces kan worden verbeterd, herhaald en opgeschaald. Dat geldt niet voor geluk.

In deze gids bespreken we een van de krachtigste softwaretools, waarmee je je winst en productiviteit kunt verhogen, door een herhaalbare, verbeterbare verkooptrechter te bouwen. We beantwoorden daarnaast een aantal van de meest voorkomende vragen van mensen over salestrechtersoftware. En we nemen 15 van de beste salestrechtertools onder de loep.

Wat is salestrechtersoftware?

Salestrechtersoftware is een digitale tool waarmee je je salestrechter en salespipeline kunt bouwen en monitoren. Het is waarschijnlijk een van de handigste en meest kritische processen om succesvol te zijn. Zonder een goede salestrechter worden bedrijven uiteindelijk afhankelijk van giswerk en dat vertaalt zich vaak in enorme en onnodige risico's. Salestrechtersoftware beschikt over gebruiksvriendelijke tools voor het verfijnen en volgen van de buyer journey. Je ontvangt realtime gegevens over het al dan niet slagen van je marketingcampagnes. Je hoeft niet meer te raden.

Een salestrechter is een reeks stappen die begint aan de bovenkant van de trechter en dan versmalt tot de laatste fase aan de onderkant van de trechter. Er bestaan verschillende versies van de salestrechter, waarbij verschillende labels en een andere woordenschat worden gebruikt. Een typische salestrechter bevat echter stappen bevatten met labels die hierop lijken:

 1. Bewustwording. Een potentiële koper vindt je product.
 2. Interesse. De potentiële koper toont interesse door contact op te nemen of op een andere manier informatie over zichzelf prijs te geven.
 3. Verlangen. De potentiële koper besluit dat ze je product willen.
 4. Actie. De potentiële koper koopt je product en wordt een klant.
sales funnel software diagram

Salestrechters van bedrijven zien er niet allemaal hetzelfde uit. Als je nadenkt over in wat voor soort salestrechtersoftware je moet investeren, bedenk dan welke stappen het belangrijkst zijn voor jouw unieke salestrechter. Zo kun je software uitkiezen op basis van welke functies voor jou het meest waardevol zijn.

Waarom is de salestrechter van belang?

De meeste klanten merken niet eens dat er een klantervaring bestaat, tenzij er iets misgaat. Meestal hoor je pas iets van ze als ze een slechte ervaring hebben gehad, en tegenwoordig kunnen ze op allerlei platforms hun ongenoegen van de daken schreeuwen.

Met een salestrechter plan je een soepel en herhaalbaar koopproces voor je potentiële klanten. Ze zullen dan eerder geneigd zijn weer iets bij je te kopen. Zelfs als klanten tevreden zijn met het product dat ze ontvangen, is de kans groot dat ze de volgende keer de concurrent proberen als ze een verwarrende, frustrerende of langdurige ervaring hadden. Met salesfunnelsoftware voorkom je ook fouten en bad practices waarmee je ontevreden klanten creëert. Klanten kunnen hierdoor namelijk bij je weglopen en anderen over hun slechte ervaring vertellen.

Welke bedrijven moeten investeren in software om een trechter te bouwen?

Elk bedrijf met een online winkel zou software voor het bouwen van salestrechters moeten gebruiken, want ongeacht de grootte of branche, wil je dat elke nieuwe klant een terugkerende klant wordt. Dit betekent dat de koopervaring van de klant eenvoudig en stressvrij moet zijn, zonder verwarring, vertraging of tijdverspilling. Met salestrechtersoftware stroomlijn je het traject van je koper, waardoor je een solide klantenbestand opbouwt dat de basis vormt van groei.

Wanneer moet je kiezen voor een salestrechterbouwer?

Daar bestaan geen specifieke richtlijnen voor. Misschien heb je je bedrijf pas net opgericht of misschien bestaat het al tientallen jaren, en ben je op zoek naar manieren om je werkwijze te stroomlijnen en de boel een boost te geven. Je kunt beginnen met de integratie van salestrechtertools in je salesproces wanneer je er klaar voor bent.

Je komt er snel achter of je er klaar voor bent door je aan te melden voor een gratis proefversie van salestrechtersoftware. Door te testen kom je er namelijk achter welk platform het beste bij je bedrijf past.

Functies van salestrechtersoftware

Er zijn verschillende soorten salestrechtersoftware. Sommige zijn meer gericht op e-mailmarketing, terwijl andere uitsluitend zijn bedoeld om landingspagina's en webformulieren mee te maken. Hieronder vind je een lijst van de meest voorkomende functies van salestrechtersoftware. Er staan er een aantal bij waarover elk platform zou moeten beschikken, ongeacht op welke stap van de trechter de software zich richt.

 • Leads verzamelen. Leadgeneratiesoftware zorgt ervoor dat je leads kunt verzamelen, beoordelen en toewijzen. Je kunt potentiële klanten snel en efficiënt door je salestrechter leiden.
 • Salesdashboard. Een dashboard met sales-KPI's is een duidelijk en interactief scherm waar je je salestrechtergegevens kunt bekijken. Bekijk dagelijks pipelinestatistieken in grafieken en controleer je KPI's en toekomstige salesactiviteiten.
 • Automatisering. Tools voor sales force automation (SFA) rekenen af met alledaagse en tijdrovende administratieve taken waar je team anders hun waardevolle tijd aan moet besteden. Geautomatiseerde salestrechtertools besparen tijd en energie die beter kunnen worden besteed aan activiteiten die omzet genereren.
 • E-mailmarketing/-beheer. Neem contact op met potentiële kopers met gepersonaliseerde e-mailberichten die de belangstelling voor je product of dienst verder aanwakkeren. Maak snel e-mails van sjablonen en houd de klik- en openingspercentages bij, zodat je de doeltreffendheid van je campagnes kunt monitoren.
 • Integraties. Maak naadloze koppelingen met je andere salesapps voor optimaal gebruiksgemak. Je salestrechtersoftware moet gegevens kunnen delen en gebruiken op al je favoriete platforms. Je hoeft niet voortdurend te schakelen tussen browsers of handmatig gegevens van het ene naar het andere platform te verplaatsen.
 • Mobiele toegang. Doe zaken vanaf je mobiele iOS- of Android-apparaat, waar je ook bent, zelfs als je offline bent of als de verbinding gebrekkig is.
 • Klantrelatiebeheer (CRM). In je CRM-systeem staat al je belangrijke klantendata. Gebruikers met een CRM-trechter beheren al hun salestrechteractiviteiten op een platform dat al is gekoppeld aan hun meest waardevolle en gemakkelijk toegankelijke klantendata. Hiermee kunnen ze de best mogelijke klantervaring aanbieden.

Wat zijn de voordelen van trechtersoftware?

 • Meer leads afhandelen. Sales draait om getallen, dus je moet grote hoeveelheden leads kunnen verwerken als je meer sales wilt. Met salestrechtersoftware beschik je over de tools om grote en gemakkelijk toegankelijke contactlijsten en databases op te zetten. Door minder tijd en mankracht te verspillen aan het opsporen van nuttige klantinformatie, kunnen je salesteams grotere hoeveelheden leads verwerken. Dit vertaalt zich uiteindelijk in meer verkopen.
 • Lagere kosten. Als je een winstgevende salestrechter probeert op te zetten zonder te investeren in software, krijg je dat waarschijnlijk wel voor elkaar met de juiste mensen. Maar mensen zijn ook een investering en die gaan gepaard met bepaalde risico's die softwareplatforms niet met zich meebrengen. Met salestrechtersoftware kun je kosten besparen doordat je een gestroomlijnde salestrechter kunt gebruiken zonder dat je veel extra personeel hoeft aan te nemen.
 • Maak betere marketingcampagnes. In tegenstelling tot reclameborden langs de snelweg kunnen online marketingtools informatie vastleggen over de mensen die advertenties bekijken. Denk hierbij aan waar ze wonen, waar ze op hebben geklikt en hoe ze je hebben gevonden. Volg je marketingactiviteiten om te zien welke campagnes het meeste opleverden. Als je dat doet, kun je je campagnes aanpassen en verbeteren, en nog meer winstgevende leads werven.
 • Verbeteren van klantbehoud. Je hebt inmddels waarschijnlijk wel flink wat productbeoordelingen gelezen. Je weet dat, zelfs als een klant je product goed vindt, hij toch minder punten kan geven vanwege een moeizame koopervaring. Als je een goed georganiseerde en responsieve salestrechter bouwt, kun je de buyer journey versnellen en verbeteren, en dan hoeven ze helemaal niet naar de concurrent over te stappen. Met salestrechtersoftware kun je de responstijd verkorten en gepersonaliseerde berichten sturen. En dat alles terwijl je vertrouwen in je merk opbouwt en klanten aan je bindt.

De 15 beste salestrechterbouwers en -software (gratis en betaald)

Zendesk Sell

Zendesk Sales Funnel Software

Zendesk Sell is een eenvoudig sales-CRM, waarmee je de gehele trechter kunt monitoren. Het is een intuïtief leadtrackingsysteem met tools voor leadgeneratie, waaronder landingspaginabouwers, webformulieren, automatische toekenning van scores en meer. En met meer leads in je trechter, zorgen de gebruiksvriendelijke contactbeheerfuncties van Zendesk voor eenvoudige processen, waarmee je direct klantgegevens kunt achterhalen.

Beheer met gemak grotere aantallen potentiële kopers. Genereer automatisch nauwkeurige en realtime rapportages, zodat je altijd een realistisch idee hebt van de status van je bedrijf.

Als je je salestrechter bouwt en onderhoudt op een CRM-platform als Zendesk Sell, krijg je de beschikking over een groot aantal gebruiksvriendelijke functies: slimme e-mails, een aanpasbaar dashboard, tools voor prospecteren en mobiele toegang.

Vanaf: € 19 per maand

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Doelbeheer
 • Leadbeheer
 • Salesdashboard en analysetools
 • Salesforce-automatisering
 • Gegevens importeren en exporteren
 • Campagnebeheer

WishPond

Wishpond Sales Funnel Software

Bron

WishPond is een cloud-based marketingtool met functies zoals landingspagina's, online advertenties en leadbeheer. De Marketing Executive-functies dienen als gids om je door de stappen van je marketingproces te leiden. Het biedt voortdurend advies over best practices voor effectieve campagnes.

Maak met de drag-and-drop editor aantrekkelijke landingspagina's die je doelgroep aanspreken en ontvang realtime analyses over hoe je campagnes het doen.

Vanaf: gratis tot 200 contacten, daarna vanaf € 44 per maand bij een jaarabonnement of € 69 per maand bij een maandabonnement.

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Aanpasbare sjablonen
 • A/B-testen
 • Drag-and-drop
 • Druppelcampagnes
 • Automatisering voor marketing

Kartra

Kartra Sales Funnel Software

Bron

Kartra is een ander bekend marketingplatform voor online bedrijven. Bouw landingspagina's met bestaande sjablonen, maak merkgerichte betaalpagina's en verzamel meer informatie over je klanten met handige enquêtes en quizzen. Kartra beschikt ook over handige salestrechterfuncties, zoals e-mailautomatiseringen die follow-up e-mails kunnen sturen, klikpercentages kunnen bijhouden en tags kunnen toewijzen voor segmentatie.

Kartra heeft ook een helpdesk die samenwerking met meerdere agenten, standaardantwoorden en het verdeling van tickets per afdeling mogelijk maakt.

Vanaf: € 79 per maand

Gratis proefperiode: nee

Functies:

 • Gegevens importeren en exporteren
 • CRM
 • Tools voor prospecting
 • E-mailmarketing
 • Formulierbouwer

Leadpages

Leadpages Sales Funnel Software

Bron

Deze landingspaginabouwer zonder codes bevat functies om meer e-mailabonnees te werven en goed converterende marketingpagina's te maken. Het biedt ook realtime monitoring, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen bijhouden hoe ze presteren. Dankzij de Drag & Drop Builder kunnen gebruikers bestaande websitesjablonen aanpassen. Je kunt aan de slag met een conversiekit voor betaalformulieren, pop-ups, waarschuwingsbalken en A/B-tests.

Vanaf: € 27/maand

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Standaard sjablonen
 • Formulierbouwer
 • Drag-and-drop
 • Online boekingstools
 • Gegevens importeren en exporteren

ConvertFlow

ConvertFlow Sales Funnel Software

Bron

ConvertFlow is een platform voor het bouwen van pagina's voor leadconversie, pop-ups en formulieren. Gebruikers gebruiken ConvertFlow om CTA's opnieuw te targeten en voor A/B-testrapportages. Maak aankondigingen over de sale of promoties met behulp van sticky bars en segmenteer je potentiële klanten met de enquêtemaker. Je kunt ook marketingmateriaal sturen op basis van specifieke contactgegevens zoals locatie, geschiedenis van websitebezoeken en interesses.

Vanaf: € 49 per maand, gratis tot 5.000 websitebezoekers per maand

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Campagnesegmentatie
 • Dashboard
 • Formulierbouwer
 • Targeting op basis van gedrag
 • Klantenprojecten

Drift

Drift Sales Funnel Software

Bron

Drift is een digitale tool die gespreksgerichte marketing en gespreksgerichte sales inzet voor meer conversies. Drift belooft je dat je je salescyclus inkort en je klanten persoonlijke ervaringen biedt, zodat je je merk en bedrijf een boost kunt geven. Met Drift kunnen gebruikers gepersonaliseerde berichten maken voor websitebezoekers, zodat je potentiële klanten kunt binnenhalen op het moment dat ze de meeste interesse tonen.

Vanaf: informatie niet beschikbaar gesteld door leverancier

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Voor mobiel geoptimaliseerde e-mails
 • Gegevens importeren en exporteren
 • Aangepaste CTA's
 • Proactieve chat

MailChimp

Mailchimp Sales Funnel Software

Bron

MailChimp is een online marketingtool die gratis downloads van salestrechtersoftware aanbiedt voor kleine bedrijven. Stuur websitebezoekers naar je trechter met de eenvoudig aan te passen landingspaginasjablonen van MailChimp. Het beschikt ook over een gebruiksvriendelijke API om berichten over accountactiviteit te sturen op basis van bepaalde triggers. Met MailChimp kunnen gebruikers de hele customer journey volgen, zodat ze klanten targeted berichten kunnen sturen die het goed doen bij hun lezers.

Vanaf: € 10/maand, gratis tot 12.000 e-mails per maand en 2.000 abonnees

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Gedragdsanalyses
 • Campagneanalyses
 • A/B-testen
 • Geautomatiseerde publicaties
 • Kanaalmanagement

ClickFunnels

ClickFunnels Sales Funnel Software

Bron

ClickFunnels is een trechterbouwer en marketingtool voor ondernemers die niet weten hoe ze code moeten schrijven. Het heeft een duidelijk uitgestippeld salestrechterproces voor het toevoegen van contactpersonen aan je mailinglijst, het creëren van waarde, het innen van betalingen, upselling en de levering van je product. De hele customer journey zit erin en het beschikt over eenvoudige tools zoals een drag-and-drop webpagina-editor, marketingautomatisering, een dashboard en een leadgenerator.

Vanaf: € 97 per maand

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Databases voor contactpersonen
 • A/B-testen
 • Realtime bewerkingen
 • Landingspagina’s/online formulieren
 • Druppelcampagnes

Demio

Demio Sales Funnel Software

Bron

Demio is een webinarsoftwareprogramma waarmee je memorabele en converterende webinars maakt. Demio zegt dat het gebruikers helpe naadloze webinarervaringen te creëren voor de marketing van hun producten en diensten. Maak registratiepagina's voor eenvoudig inschrijven, gebruik chat en polls om direct informatie van je kijkers te krijgen, en bekijk de statistieken van webinars en ontdek wie het meest betrokken was.

Vanaf: € 34 per maand

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • On-demand webinars
 • Beeldscherm delen
 • Peilingen/stemmingen
 • Evenementenbeheer
 • Aanpasbare branding

Kajabi

Kajabi Sales Funnel Software

Bron

Kajabi richt zich voornamelijk op makers van online cursussen en content. Het bevat echter ook krachtige marketingtrechtertools zoals landingspaginabouwers, e-mailmarketing- en kassapagina's. Beheerders kunnen het platform van Kajabi ook gebruiken om betalingen te verwerken, gerichte marketingcampagnes te automatiseren en toegang te krijgen tot meerdere marketingtools vanuit één platform.

Vanaf: € 129 per maand (maandelijks gefactureerd) of € 103 per maand (jaarlijks gefactureerd)

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Promotiemanagement
 • Aanpasbare sjablonen
 • Videosupport
 • Websitebeheer
 • E-mailmarketing

GetResponse

GetResponse Sales Funnel Software

Bron

GetResponse is een e-mailmarketingtool met een salestrechterbouwer voor online winkels. Met gegevens die rechtstreeks uit je online winkel komen, doet het GetResponse-systeem automatisch aanbevelingen voor upsells. Daarnaast ontvang je herinneringen en aanbiedingen over verlaten winkelwagens om inkomsten terug te winnen. Gebruikers zijn ook te spreken over GetResponse vanwege de geautomatiseerde sjablonen. Het stuurt automatisch getriggerde welkomstmails, beveelt producten aan op basis van de aankoopgeschiedenis en gebruikt behavioral targeting om acties van klanten te volgen en te beoordelen.

Vanaf: € 15 per maand

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Drag-and-drop
 • Druppelcampagnes
 • Formulierbouwer
 • Klantenenquêtes
 • Websitebezoekers tracken

ConvertKit

ConvertKit Sales Funnel Software

Bron

ConvertKit is een salestrechtertool en e-mailmarketingplatform dat wordt gebruikt door muzikanten, schrijvers, coaches, podcasters en meer. Het bevat functies waarmee je publiek kunt aantrekken, waaronder landingspagina's en registratieformulieren voor e-mails. ConvertKit belooft een naadloze ervaring voor het schrijven van e-mails die aantrekkelijk zijn voor je publiek. Gebruikers kunnen daarnaast zoveel e-mailsjablonen maken als ze willen, filters gebruiken om te bepalen wie welke e-mails ontvangt en e-mails inplannen om ze op een later tijdstip te versturen.

Vanaf: € 29 per maand

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Lijstbeheer
 • Segmentatie
 • A/B-testen
 • Voor mobiel geoptimaliseerde e-mails
 • Door gebeurtenissen getriggerde acties

ActiveCampaign

Active Campaign Sales Funnel Software

Bron

ActiveCampaign is een Customer Experience Automation-platform voor e-mailautomatisering en CRM. Het beschikt over tools voor e-commerce, B2B- en B2C-bedrijven. Gebruikers kunnen per sector producten shoppen, zoals voor de reisbranche en horeca, onderwijs, kleine bedrijven, fitness en voeding, en meer. ActiveCampaign heeft handig functies om klanten te benaderen en met ze in contact te komen, waarbij je nauwkeurige targeting gebruikt om hun aandacht te trekken. Het biedt een garantie door middel van 22 beloftes, inclusief 2 jaar zonder prijsverhogingen en gratis online trainingen.

Vanaf: € 9 per maand

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Sjabloonbeheer
 • Campagneplanning
 • Segmentatie
 • Social marketing
 • Websitebezoekers volgen

GrowSurf

Growsurf Sales Funnel Software

Bron

Mond-tot-mondreclame is nog steeds van belang als je succesvol wilt zijn. Het platform van GrowSurf voor techbedrijven belooft een maximale ROI door meer nieuwe leads uit verwijzingen. Het bevat functies als automatische linkgenerator, automatische beloningen en fraudedetectie. Gebruikers vinden het ook fijn dat GrowSurf helemaal whitelabeled is, wat betekent dat bedrijven die je verwijzingsprogramma gebruiken het aan de uitstraling van hun merk kunnen aanpassen.

Vanaf: € 200 per maand

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Templates voor verwijzingen
 • Promoties op social media
 • Beloningsbeheer
 • Leadbetrokkenheid
 • Contactbeheer

Keap

Keap Sales Funnel Software

Bron

Keap, voorheen InfusionSoft, is een cloud-based platform waarmee je een salestrechter in een CRM kunt aansturen. Het zegt dat het je helpt bij het vastleggen en converteren van leads, maar dan nog efficiënter, en het beschikt over functies voor het maken van afspraken, zodat klanten op basis van je beschikbaarheid iets met je kunnen inplannen. Gebruikers zijn ook te spreken over de automatische follow-upfunctie, waarmee je klanten kunt bereiken als ze een formulier op je site invullen. Daarnaast biedt de Zapier-integratie van Keap toegang tot 2.000 verschillende zakelijke apps.

Vanaf: € 79 per maand

Gratis proefperiode: ja

Functies:

 • Volgen van relaties
 • Klantenenquêtes
 • Abonneebeheer
 • Formulierbouwer
 • Automatisering voor marketing

Hoe vind je een salestrechterbouwer die aan al je verwachtingen voldoet?

De juiste salestrechtertool voor je bedrijf vinden, hoeft je geen stress op te leveren. Neem de tijd om alle verschillende tools te onderzoeken en vergelijk de functies met de behoeften van je bedrijf. Bespreek met je teams over automatiseringstools zij ze de meeste tijd en energie zouden besparen, terwijl ze nog steeds goede klantenservice kunnen leveren.

De beste manier om erachter te komen of een platform bij je bedrijf past, is door middel van een gratis proefperiode. Je kunt dat alle functies en de interface uitproberen. Kijk tijdens je zoektocht naar software voor het bouwen van salestrechters uit naar platforms die een gratis proefperiode aanbieden. Probeer het uit, zodat je met meer vertrouwen een product kunt kopen.

Veelgestelde vragen

Klaar om salestrechtersoftware te proberen?

Zendesk is een fantastische tool waarmee je je salestrechter kunt beheren en je leads kunt omzetten in klanten. Dankzij krachtige automatiseringsfuncties en een gebruiksvriendelijke interface kun je met Zendesk elke stap van jouw eigen salestrechter beheren, zonder dat je veel IT-skills nodig hebt.

Meld je vandaag nog aan om een gebruiksvriendelijk, gratis CRM-system en salestrechtertools 14 dagen lang te proberen.

Ontdek welk Zendesk-pakket het beste bij je past.