OPSCHALEN MET SLIMME SELFSERVICE

Help klanten zichzelf
te helpen

Soms is opzij stappen het beste wat iemand voor klanten kan doen. In feite probeert 81% van klanten zijn eigen probleem op te lossen voordat die contact opneemt met een supportkanaal. Zendesk stelt bedrijven in staat om te zijn waar hun klanten zich bevinden - bij alle kanalen en op alle apparaten - met slimme selfservice. Zo kunnen je klanten zelf antwoord op hun vragen vinden, waardoor de tevredenheid van klanten en agenten verbetert.

Onze slimme selfservice-oplossing

Zendesk Support-logo Guide Kennisbank en slimme zelfservice

Zet uw kennis in

Zendesk Guide is een slimme kennisbank waarmee je kunt profiteren van de gemeenschappelijke kennis binnen je bedrijf. Met Guide kun je snel een aangepast Helpcenter, een onlinecommunity en een klantenportal maken.

Pictogram van Answer Bot Answer Bot Virtuele klantenservice

Kunstmatige intelligentie voor zelfservice

Answer Bot maakt gebruik van een zelflerend systeem om vragen van klanten te beantwoorden op basis van de content in je kennisbank. Answer Bot geeft antwoorden op maat om in de behoeften van je klanten te voorzien. Answer Bot is meertalig en werkt via verschillende kanalen, zoals het web, op mobiele apparaten en in Slack, en heeft een open API.

Gather-pictogram GATHEROnline-communityforums

Samen sterk

Zendesk Gather is communityforumsoftware die je klanten de ruimte biedt om samen te werken met je bedrijf en met elkaar. Laat je klanten ideeën delen, tips uitwisselen en feedback geven in een productieve en stimulerende omgeving.

Zendesk Support-logo SupportGeïntegreerde klantensupport

Kom samen rond één centrale plaats

In Zendesk Support komt alles samen. Daar worden alle klantensupportinteracties bijgehouden. Support integreert selfservice-activiteit in een relevante kennisbank, zodat agenten hun interacties met de klant probleemloos, persoonlijk en efficiënt kunnen laten verlopen.

Klanten

Geef ze een grotere stem

Een goed gevulde kennisbank is de hoeksteen van elke selfservice, maar het samenstellen van een kennisbank kan een hele opgave zijn. Met Zendesk kun je je klanten gemakkelijk voorzien van de middelen die ze nodig hebben om zichzelf te helpen. Maak eerst een Helpcenter met een slimme kennisbank voor je klanten. Geef ze vervolgens een grotere stem via een community en een speciale ruimte - een klantenportal - waar ze hun vragen kunnen beheren. En pas daarna kunstmatige intelligentie toe om taken te automatiseren, aanbevelingen en voorspellingen te doen om een betere ervaring te creëren, waar je agenten en klanten zich ook bevinden.

AGENTEN

Zet de eerste stap

Selfservice werkt het beste wanneer deze naadloos is opgenomen in de algehele supportervaring. Profiteer optimaal van het potentieel van je agenten met directe toegang tot de kennisbank, zodat ze klanten snel kunnen helpen met betrouwbare content binnen handbereik. Zo geef je je agenten de mogelijkheid om relevante content te ontwikkelen, te gebruiken en hun productiviteit te verhogen. Maak gebruik van kunstmatige intelligentie om te reageren op klantsituaties waarvoor geen menselijk contact is vereist, zodat je agenten hun aandacht kunnen besteden aan complexe kwesties. Zo krijgt je bedrijf een compleet beeld van het traject van de klant.

MOGELIJK GEMAAKT DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

Een dynamisch duo

Het is waar. Mensen en machines werken goed samen en de beste selfservice-support is gebouwd met kunstmatige intelligentie. Volgens Gartner verhoogt het hebben van relevante en snelle selfservice de klanttevredenheid met 12%. Support waarin kunstmatige intelligentie is geïntegreerd, kan problemen van klanten automatiseren en oplossen als dit goed wordt aangepakt. Zoals bij Answer Bot, dat artikelen uit de kennisbank aanbeveelt aan klanten, en Aanwijzingen over benodigde inhoud, dat gebruikmaakt van een zelflerend systeem om trends te voorspellen die agenten niet kunnen herkennen. Een win-winsituatie voor iedereen.

Kunstmatige intelligentie gebruiken voor betere selfservice

Zie hoe kunstmatige intelligentie kan worden ingezet om betere klantervaringen te creëren

In grote getale

Het bewijs vind je in de gegevens. Zo gebruiken onze klanten slimme selfservice om zichzelf een betere ervaring te geven.

82%
van klanten is het erover eens dat het upgraden naar Zendesk Guide Enterprise de selfservice van hun bedrijf heeft verbeterd, wat heeft geleid tot een hogere klanttevredenheid en productiviteit van agenten.

83%
van klanten is het erover eens dat hun team met Teampublicaties gemakkelijker content creëert, inzichten verzamelt, en content en updates op een gestroomlijnde manier bijhoudt.

"We besteden veel tijd aan het verbeteren van de efficiëntie en het verbeteren van onze selfservice. We willen een einde maken aan onnodige vragen en de basisvragen verzamelen waarvoor geen menselijke interactie nodig is. Zo kunnen wij de tijd nemen om klanten, waar in het traject zij zich ook bevinden, een gepersonaliseerde en high-touch ervaring te bieden."
Raphael Fontes, Vice President of Customer Operations