Wat is er nieuw?

Bekijk de webinar
'Wat is er nieuw?'
voor een volledig overzicht.

Overzicht

De tijd vliegt als je plezier hebt in je werk. We sluiten dit laatste kwartaal van 2018 goed af met verscheidene nieuwe producten. De Zendesk-familie wordt uitgebreid met nieuwe producten, verbeteringen en functies die voor iedereen een betere ervaring creëren. Daarnaast zullen er verhelderende trainingssessies worden gehouden die u via de gebruikersinterface kunt volgen.

Pictogram van Zendesk SellSell

Maak van uw sales een geoliede machine

Verbeter uw productiviteit, processen en de zichtbaarheid van uw pipeline met salesforce-automatiseringssoftware voor salesteams

Ontdek Zendesk Sell

Een geweldige aanwinst. Met trots introduceren wij Zendesk Sell (voorheen Base), het nieuwste product in de Zendesk-familie. Sell is salesforce-automatiseringssoftware om uw productiviteit, processen en de zichtbaarheid van uw pipeline te verbeteren. Met Sell van Zendesk profiteert elk salesteam van gebruiksgemak en een eenvoudig design. Sell is geïntegreerd in Support, waardoor zowel verkopers als agenten over de volledige context van een klantaccount beschikken.

Hier vindt u meer informatie over Zendesk Sell.

Sell-app voor Support

Geef uw agenten de mogelijkheid sales te helpen. Met onze gloednieuwe Sell-app voor Support kunnen agenten salesactiviteiten zien in de klantinteractiegeschiedenis van Support, deals die zich in de pipeline bevinden en ze kunnen sales inseinen als een supportgesprek een potentiële sales opportunity aan het licht brengt.

Meer informatie over de Zendesk Sell-app vindt u in Apps Marketplace van Zendesk.

Platform

Bouw het zelf, op uw eigen manier

Tools en services om in de functionaliteit van Zendesk in te bouwen, te integreren en om de functionaliteit uit te breiden.

Introductie van Sunshine

Werp licht op uw zaak: maak kennis met Zendesk Sunshine. Maak kennis met ons open CRM-platform, ontworpen voor de dynamische klantrelaties van nu. Sunshine is gebaseerd op de openbare cloud. Met Sunshine kunt u verbinding maken met al uw klantgegevens en deze echt leren begrijpen, waar uw gegevens zich ook bevinden, zodat u wat licht kunt werpen op de moderne klantervaring.

Hier vindt u meer informatie over Zendesk Sunshine.

Mobile SDK-updates

Maak zelfservice in uw mobiele apps nog efficiënter met Helpcenter-artikelen van Answer Bot, mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie, voor de Zendesk Mobile SDK.

Hier vindt u meer informatie over de Zendesk Mobile SDK.

Web Widget-updates

Sluit een naadloze omnichannel support in op uw website met de nieuwe geïntegreerde Chat-ervaring in Web Widget, nu beperkt beschikbaar. Andere verbeteringen zijn een vernieuwing van de JavaScript-API voor een verbeterde controle van het gedrag van de widget, ondersteuning voor nieuwe veldtypen in ticketformulieren en de mogelijkheid om het indienen van tickets te beperken tot geauthenticeerde gebruikers.

Hier vindt u meer informatie over Web Widget.

Aangepaste bronnen

Met trots kondigen wij de algemene beschikbaarheid van Aangepaste bronnen aan. Het is nu mogelijk om aanvullende gegevensentiteiten, zoals producten en abonnementen, op te slaan en te verbinden met het huidige Zendesk-gegevensmodel. Zo is er een nieuw Beheercentrum voor het modelleren van aangepaste bronnen en relaties met een nieuwe gebruikersinterface, waarmee het eenvoudiger wordt om gegevensmodellen voor uw bedrijf in Zendesk te bouwen.

Meer informatie over Aangepaste bronnen.

Events API

Met de Events API kunt u klantgebeurtenissen, zoals web- en winkelwagenactiviteit, vastleggen en deze weergeven in de interactiegeschiedenis in Support. Krijg op één locatie een volledig overzicht van alle interacties en eerdere gesprekken met de klant en zorg zo voor een gepersonaliseerde ervaring. De Events API is nu algemeen beschikbaar.

Apps Marketplace van Zendesk

In onze app-store vindt u zelfs nog meer. Apps Marketplace van Zendesk is nu ook voorzien van een partnerlijst, waardoor het eenvoudiger is om wereldwijd contact te leggen met advies- en implementatiepartners.

Updates van apps in Apps Marketplace

De eerste vernieuwing van Apps Marketplace die wordt doorgevoerd is dat Zendesk-ontwikkelaars gratis en gelaagde versies van apps kunnen inzenden, waardoor klanten eenvoudiger aan de slag kunnen. Ook gaan we enkele populaire apps naar Zendesk Apps Framework v2 migreren. Voorbeelden hiervan zijn de app Tijdregistratie, MailChimp-activiteit, Google Play-beoordelingen en LogMeIn Rescue.

Beheercentrum

Ons nieuwe Beheercentrum is nu beperkt beschikbaar voor Chat-klanten. U kunt de facturering, personeelsplanning, beveiliging en The Suite-producten op één plek beheren.

Updates van Slack-integratie

De nieuwe Slack voor Zendesk-integratie is nu uitgerust met selfservice-oplossingen van Answer Bot, mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie, en synchronisatie in twee richtingen tussen Slack-discussies en Zijgesprekken voor Support. Het is nu eenvoudiger om één gesprek over de problemen van een klant te voeren in verschillende werkruimten.

Hier vindt u meer informatie over de updates van Slack-integratie.

Zendesk Explore iconExplore

Ontdekken

Analytics voor bedrijven om de gehele klantervaring te meten en verbeteren.

Zendesk Explore nu beschikbaar

Met trots introduceren wij Zendesk Explore, analyse voor bedrijven om de gehele klantervaring te meten en verbeteren. Met Explore krijgt u direct toegang tot de analyses die van belang zijn, en het diepere inzicht in uw klanten en hun bedrijfsactiviteiten die daarbij horen.

Explore wordt de komende paar maanden geleidelijk uitgerold naar klanten. Binnenkort nemen we contact op met uw team met meer informatie over de beschikbaarheid.

Hier vindt u meer informatie over Zendesk Explore

Explore for Admins, I

Zendesk Explore icon

Explore wijst u de weg. Haal het meeste uit uw gegevens met onze Explore-cursus. Zo gaat u goed van start met Explore. Maak kennis met de basisbeginselen van Explore en leer hoe u zich voorbereidt op het maken van query's, hoe u aangepaste query's gebruikt en hoe u dashboards toevoegt, aanpast en deelt.

Zendesk Support iconSupport

Doe het goed

Een fraai en gebruiksvriendelijk systeem om supporttickets van klanten te volgen, prioriteiten toe te kennen en op te lossen.

Interactiegeschiedenis en Kaart met essentiële gegevens

Geef agenten in elk ticket dat binnenkomt de juiste klantinfo. Met onze klantcontextfuncties kunnen agenten een kaart met essentiële gegevens raadplegen waarop de relevante contactgegevens van de klant staan. En met de functie Interactiegeschiedenis kunnen agenten alle gesprekken terugzien die ze met de klant hebben gehad, zodat zij hun interacties kunnen personaliseren en stroomlijnen.

Hier vindt u meer informatie over Interactiegeschiedenis en Kaart met essentiële gegevens.

Verbeteringen van meldingen over zijgesprekken (Early Access-programma)

Dankzij de nieuwste verbeteringen die in zijgesprekken zijn aangebracht, kunt u wanneer zijgesprekken worden bijgewerkt, real-time meldingen krijgen in Support. Het is ook mogelijk om activiteiten met betrekking tot zijgesprekken te lezen in een menu met meldingen en vanuit één locatie naar onlangs bijgewerkte zijgesprekken te gaan.

Hier vindt u meer informatie over de nieuwste verbeteringen van meldingen over zijgesprekken.

Zijgesprekken en Slack in het Early Access-programma

Schakel rechtstreeks vanuit Zendesk Support een Slack-kanaal in door gebruik te maken van zijgesprekken. Dankzij deze integratie kunnen agenten hun Slack-gesprekken centraliseren binnen Support wanneer ze hulp nodig hebben. Hierdoor hoeven ze niet tussen verschillende samenwerkingstools te wisselen.

Registreer u hier voor het Early Access-programma (EAP): zdsk.co/SlackSC

E-mail-cc's en volgers (beperkt beschikbaar)

Met de functie 'E-mail-cc's' kunt u agenten en externe gebruikers opnemen in ticketmeldingen. Deze functie werkt net zoals de cc-functie bij e-mails voor agenten, admins en externe gebruikers. Met de functie Volgers kunnen interne gebruikers een ticket monitoren zonder dit aan eindgebruikers te moeten melden.

Contextuele werkruimten, Early Access-programma

Met Contextuele werkruimten kunnen admins unieke ticketinterfaces voor individuele agenten maken. Elke werkruimte wordt ingesteld op basis van ticketvoorwaarden en hierin kunnen relevante formulieren, macro's en apps worden weergegeven en verborgen. Hierdoor hoeven agenten minder moeite te doen en neemt hun productiviteit toe.

Hier vindt u meer informatie over Contextuele werkruimten in het Early Access-programma.

API voor op vaardigheden gebaseerde routering

Met de API voor op vaardigheden gebaseerde routering, kunt u vaardigheden en vaardigheidstypen opvragen, evenals updatevaardigheden die bij tickets en agenten horen.

Hier vindt u meer informatie over op vaardigheden gebaseerde routering.

Premium Sandbox, algemeen beschikbaar

Innoveer op het platform terwijl u verstoring van uw productieomgeving minimaliseert. Met Premium Sandbox kunt u nieuwe wijzigingen repliceren en testen in een volledig functionele Sandbox, terwijl het operationele risico wordt verkleind voor een soepelere productimplementatie. Deze tool is ook een effectief middel om nieuwe agenten in te werken in een vrijwel echte omgeving voordat ze klanten gaan helpen.

Deelbare URL voor zoeken in Support

Het is nu mogelijk om zoekopdrachten die u in Support hebt gemaakt, te kopiëren en te delen met andere gebruikers. Wanneer een gebruiker de zoekopdracht ontvangt en erop klikt, wordt de zoekopdracht uitgevoerd in het exemplaar van Support van de gebruiker, waardoor het eenvoudiger wordt om uw team te laten zien wat u zoekt.

Hier vindt u meer informatie over het deelbare webadres voor zoeken in Support.

Support voor mobiele apparaten: iPad Universal

We brengen verbeteringen aan de Support iPad-app aan, zodat klanten toegang krijgen tot uitgebreide functies en de app betere prestaties levert.

Meer informatie over universele verbeteringen aan Support voor de iPad.

Support-zelfstarter

Gebruik ons trainingspakket en doe de nodige kennis op om uw exemplaar van Zendesk Support beter te kunnen configureren. Het pakket bestaat uit drie cursussen die u in uw eigen tempo kunt voltooien: Zendesk Support for Admins, I, Zendesk Support for Admins, II en Zendesk Support for Agents. Meer hebt u niet nodig om uw vaardigheden uit te breiden en een verbeterde klantervaring te bieden. U zult er geen spijt van krijgen.

Hier vindt u meer informatie over het Support-zelfstarterpakket.

Basisbeginselen van Support (beperkt beschikbaar)

Zendesk Support icon

Met ons trainings- en adviespakket bent u meteen al bekend met de aanbevolen werkwijzen en ontdekt u hoe u Support op een geslaagde manier implementeert. Ons pakket bestaat uit drie cursussen die admins en agenten in hun eigen tempo kunnen voltooien en die hen de basisbeginselen van Support bijbrengt. Om het nog aantrekkelijker te maken, krijgt u drie sessies op afstand met een deskundige Zendesk-consultant. Tijdens deze sessies wordt uw account doorgenomen, wordt u geholpen bij de voorbereidingen voor ingebruikname en krijgt u handige tips.

Neem voor meer informatie over het pakket contact op met uw accountmanager.

Zelfstarter voor de upgrade naar Enterprise

Zet de volgende stap met ons trainingspakket voor admins die een upgrade van hun account willen uitvoeren naar Enterprise Zendesk Support. De twee cursussen, die u in uw eigen tempo kunt voltooien, bieden u de mogelijkheid om uw vaardigheden in Support te verbreden en uw upgrade optimaal te benutten. Met de uitgebreidere set functies komen uw doelen met betrekking tot de klantervaring snel dichterbij.

Hier vindt u meer informatie over het zelfstarterpakket voor de upgrade naar Enterprise.

Basisbeginselen voor de upgrade naar Enterprise (beperkt beschikbaar)

Zendesk Support icon

Met ons trainings- en adviespakket bent u meteen al bekend met de aanbevolen werkwijzen en ontdekt u hoe u Zendesk Support Enterprise op een betere manier implementeert. Ons pakket bestaat uit drie cursussen die admins en agenten in hun eigen tempo kunnen voltooien en die hen de basisbeginselen van Support bijbrengt. Om het nog aantrekkelijker te maken, krijgt u drie sessies op afstand met een deskundige Zendesk-consultant. Tijdens deze sessies wordt uw account doorgenomen, wordt u geholpen bij de voorbereidingen voor ingebruikname en krijgt u handige tips.

Neem voor meer informatie over het pakket contact op met uw accountmanager.

Zendesk Guide iconGuide

Zet uw kennis in

Een slimme kennisbank voor een betere zelfservice en productievere agenten.

Answer Bot voor agenten

Ter verbetering van de aanbevelingen die agenten doen bij de afhandeling van tickets, breiden we de kunstmatige intelligentie van Answer Bot uit naar de Knowledge Capture-app. Doordat agenten slimmere aanbevelingen ter beschikking hebben in de workflow voor het vastleggen van kennis, kunnen zij problemen oplossen door relevantere aanbevelingen te doen.

Hier vindt u meer informatie over Answer Bot voor agenten.

Snel oplossen

Met Snel oplossen kunnen klanten hun eigen aanvraag sluiten, zoals ze dat ook kunnen bij aanbevelingen van Answer Bot als een artikel dat door een agent is verzonden, hun probleem oplost. Zo wordt het takenpakket van uw agenten verlicht en kunnen zij hun tijd besteden aan problemen van klanten waarvoor echt de aandacht van een medewerker nodig is.

Meer informatie over Snel oplossen.

Answer Bot voor Slack

Bedrijven maken gebruik van Slack om met hun team samen te werken en antwoorden op vragen te krijgen. Met Answer Bot voor Slack vindt uw team antwoorden op veelgestelde vragen zonder hun Slack-werkruimte te verlaten of collega's van hun werk te houden. Answer Bot doorzoekt uw kennisbank om vragen van medewerkers snel te beantwoorden, waardoor uw team gefocust kan blijven en de aandacht op grotere problemen kan richten.

Themaverbeteringen

Themaverbeteringen geven uw team de flexibiliteit om uw kennisbank te ontwerpen aan de hand van meerdere themasjablonen, bijgewerkte instellingen van het Kopenhagen-thema en een integratie van het GitHub-thema dat later dit kwartaal wordt geïntroduceerd.

Hier vindt u meer informatie over Meerdere themasjablonen.

Hier vindt u meer informatie over de bijgewerkte instellingen van het Kopenhagen-thema.

Guide for Admins, II

Breid uw vaardigheden uit met Guide for Admins, II en ontdek hoe u uw Helpcenter aanpast, maak kennis met aanbevolen werkwijzen om uw klanten te stimuleren om gebruik te maken van zelfservice en leer waarmee u meer tickets kunt voorkómen dankzij Web Widget, Answer Bot en de community.

Hier vindt u meer informatie over Guide for Admins, II.

Guide-zelfstarter

Met ons trainingspakket, dat bestaat uit twee cursussen die u in uw eigen tempo kunt voltooien, doet u de nodige kennis op om uw exemplaar van Guide beter te kunnen configureren. Tijdens deze cursussen leert u Guide te configureren, de gebruikerstoegang te definiëren, branding toe te passen op uw exemplaar en inhoud op te bouwen, beheren en organiseren. Daarnaast laten we u zien hoe u uw thema's aanpast, meerdere merken ondersteunt en gebruikmaakt van belangrijke functies om tickets te voorkómen.

Hier vindt u meer informatie over het Guide-zelfstarterpakket.

Zendesk Chat iconChat

Ga het gesprek aan

Live chatsoftware waarmee u snel in realtime reageert op klanten.

Agent Experience Redesign - EAP

Agenten kunnen opgelucht ademhalen: de Chat-ervaring wordt soepeler. We hebben de ervaring voor agenten in Chat opnieuw ontworpen. Met onze nieuwe, verbeterde gebruikersinterface kunnen Chat-agenten hun lijst met lopende chatgesprekken op één locatie bekijken en worden gesprekken georganiseerd op bezoekers. Bovendien hebben agenten belangrijke bezoekersinformatie, zoals de naam, de status, voorbeelden van berichten en meer, binnen handbereik.

Hier vindt u meer informatie over de opnieuw ontworpen ervaring voor agenten in Chat.

Geïntegreerde Web Widget-ervaring (beperkt beschikbaar)

Met deze nieuwe ervaring kunnen uw klanten binnen Web Widget navigeren tussen Chat en Helpcenter. Ze kunnen inkomende of proactieve chatberichten ontvangen terwijl ze naar artikelen in Helpcenter zoeken en deze bekijken. U kunt nu het gesprek met uw klanten aangaan, waar zij zich ook op uw website bevinden. Daarnaast bent u beter dan ooit in staat om uw klanten via Chat te helpen hun problemen op te lossen via zelfservice.

Hier vindt u meer informatie over de geïntegreerde Web Widget-ervaring.

Gespreksgeschiedenis met geauthenticeerde bezoekers

Geef uw klanten de gelegenheid om hun geheugen op te frissen met de gespreksgeschiedenis. Geauthenticeerde bezoekers die een chatgesprek beginnen op de website of in de mobiele app van uw bedrijf, hebben nu de mogelijkheid om eerdere gesprekken te bekijken via de chatwidget.

Hier vindt u meer informatie over de gespreksgeschiedenis met geauthenticeerde bezoekers.

Gestructureerde berichten

Zorg voor een interactievere ervaring voor chatbotklanten met gestructureerde berichten, met bijvoorbeeld knoppen en snelle antwoorden.

Meer informatie over de chatbotoplossing en gestructureerde berichten.

Chatgeschiedenis (mobiel)

Verhoog de productiviteit van uw team op mobiele apparaten door teamleiders, administrators en agenten in staat te stellen eerdere chatsessies weer te geven op een mobiel apparaat.

Chat-zelfstarter

Laten we het eens hebben over ons trainingspakket, waarmee we u helpen uw exemplaar van Zendesk Chat beter te configureren. Het pakket bestaat uit twee cursussen die u in uw eigen tempo kunt voltooien. Hiermee bent u in staat een krachtige basis voor Chat op te bouwen voor admins en agenten.

Hier vindt u meer informatie over het Chat-zelfstarterpakket.

De basisbeginselen van Chat - beperkt beschikbaar

Zendesk Chat icon

Met ons trainings- en adviespakket raakt u meteen al bekend met de aanbevolen werkwijzen en ontdekt u hoe u Chat eenvoudig implementeert. Ons pakket bestaat uit twee cursussen die Chat-admins en -agenten in hun eigen tempo kunnen voltooien en die hen de basisbeginselen van Chat bijbrengt. Daarnaast krijgt u drie sessies op afstand met een deskundige Zendesk-consultant. Tijdens deze sessies wordt uw account doorgenomen, wordt u geholpen bij de voorbereidingen voor ingebruikname en krijgt u handige tips.

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

Zendesk Talk iconTalk

Een telefoontje,
wel zo gemakkelijk

Callcenteroplossing voor persoonlijkere, productievere telefonische supportgesprekken.

Agentstatussen

Laat agenten hun status aangeven als Beschikbaar, Niet beschikbaar of Afwezig. Zo worden oproepen alleen naar agenten gerouteerd die beschikbaar zijn, om te voorkomen dat er oproepen worden gemist, en om het bijhouden van en rapporteren over oproepen te verbeteren.

Oproepen blokkeren

Zet specifieke nummers of nummerpatronen op de zwarte lijst om het aantal ongewenste gesprekken tot een minimum te beperken en te voorkomen dat agenten hun tijd verspillen.

Meer informatie over Oproepen blokkeren.

Telefonisch vergaderen

Voeg iemand toe aan telefoongesprekken met klanten, zodat uw agenten een expert of manager kunnen raadplegen en problemen sneller worden opgelost. Zo kunt u klanten hulp bieden zonder het gesprek te hoeven doorverbinden of in herhaling te vallen.

Hier vindt u meer informatie over Telefonisch vergaderen.

Talk-zelfstarter

Laten we het eens hebben over ons trainingspakket, waarmee we u helpen uw exemplaar van Zendesk Talk te configureren. Het pakket bestaat uit twee cursussen die u in uw eigen tempo kunt voltooien. Hiermee bent u in staat een krachtige basis voor Talk op te bouwen voor admins en agenten.

Hier vindt u meer informatie over het Talk-zelfstarterpakket.

De basisbeginselen van Talk - beperkt beschikbaar

Zendesk Talk icon

Met ons trainings- en adviespakket raakt u meteen al bekend met de aanbevolen werkwijzen en ontdekt u hoe u Talk eenvoudig implementeert. Ons pakket bestaat uit twee cursussen die Chat-admins en -agenten in hun eigen tempo kunnen voltooien en die hen de basisbeginselen van Talk bijbrengt. Daarnaast krijgt u drie sessies op afstand met een deskundige Zendesk-consultant. Tijdens deze sessies wordt uw account doorgenomen, wordt u geholpen bij de voorbereidingen voor ingebruikname en krijgt u handige tips.

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

Zendesk Benchmark

Ontdek waar u staat

Leer welke aanbevolen werkwijzen u kunt toepassen voor de ervaring van zakelijke klanten en benchmark uzelf met soortgelijke supportteams.

Nieuw benchmarkonderzoek: Aanbevolen werkwijzen voor gevestigde ondernemingen

Download de handleiding met aanbevolen werkwijzen, benchmarkmetingen en volgende stappen voor volwassen ondernemingen die een digitale transformatie willen ondergaan.

De gids downloaden

Nieuw benchmarkonderzoek: Aanbevolen werkwijzen voor ondernemingen van de digitale generatie

Download de handleiding met aanbevolen werkwijzen, benchmarkmetingen en volgende stappen voor snelgroeiende, digitaal onderlegde bedrijven zoals Uber en Slack.

De gids downloaden