Onze leiders

Om het bedrijf te zijn dat onze klanten van ons verwachten, is een bont gezelschap nodig met een passie voor klantervaringen. Maak kennis met de gangmakers bij Zendesk.

Oprichters

Mikkel Svane

CEO, oprichter

De heer Svane is de CEO, voorzitter en oprichter van Zendesk, een wereldwijd bedrijf dat software maakt voor de beste klantrelaties. Hij is al sinds 2007 de drijvende kracht achter de visie, cultuur en groei van de onderneming. Onder zijn leiderschap kreeg Zendesk in 2014 een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Hij helpt op dit moment meer dan 169.000 organisaties over de gehele wereld om hun klanten bij hun bedrijf te betrekken en beter te leren begrijpen. Hij komt uit Kopenhagen, Denemarken, is auteur van het boek Startupland, vader van vier kinderen en houdt van zelfgemaakte cocktails.

@mikkelsvane
Morten Primdahl

Voormalig oprichter

Morten Primdahl is één van de drie oprichters van Zendesk. Hij heeft een bijzondere reis gemaakt met Zendesk. Het begon met drie mensen rond een keukentafel in Kopenhagen. Toen verhuisde hij naar de Verenigde Staten om het nieuwe hoofdkantoor te vestigen in San Francisco, waar het bedrijf de de harten van meer dan 160.000 betalende klanten veroverde, naar de beurs van New York ging en zich vestigde in kantoren over de hele wereld.

In zijn rol als oprichter en chief technology officer was Morten verantwoordelijk voor het technisch ontwerp, de ontwikkeling en het opschalen van grote delen van het product. Hij wordt ook gezien als degene die de grondbeginselen van Zendesks cultuur en waarden heeft opgezet, die leidend zijn geweest in het internationale ethos van het bedrijf.

Morten woont momenteel in Kopenhagen.

@primdahl
Alexander Aghassipour

Voormalig oprichter

Alexander Aghassipour is één van de drie oprichters van Zendesk, en is sinds augustus 2007 werkzaam als chief product officer. Alexander zorgt dat het bedrijf een topprioriteit blijft maken van de elegante, strakke productstrategie en het design. Voordat hij Zendesk oprichtte, adviseerde hij internationale bedrijven over design, wereldwijde strategie en rekrutering. Hij was ook medeoprichter van Araneum A/S, de grootste Deense agency voor digitale media.

Alexander heeft een bachelor in elektrotechniek aan Danmarks Ingeniør Akademi en een master in informatietechnologie aan de Technische Universiteit van Denemarken.

@aghassipour

Managementteam

Mikkel Svane

CEO, oprichter

De heer Svane is de CEO, voorzitter en oprichter van Zendesk, een wereldwijd bedrijf dat software maakt voor de beste klantrelaties. Hij is al sinds 2007 de drijvende kracht achter de visie, cultuur en groei van de onderneming. Onder zijn leiderschap kreeg Zendesk in 2014 een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Hij helpt op dit moment meer dan 169.000 organisaties over de gehele wereld om hun klanten bij hun bedrijf te betrekken en beter te leren begrijpen. Hij komt uit Kopenhagen, Denemarken, is auteur van het boek Startupland, vader van vier kinderen en houdt van zelfgemaakte cocktails.

@mikkelsvane
Soren Abildgaard

Executive Vice President, Engineering

Soren Abildgaard is executive vice-president of engineering bij Zendesk en werkt sinds 2017 bij het bedrijf. Hij leidt de Engineering-afdeling van het bedrijf en is verantwoordelijk voor het bouwen van zowel SaaS-producten als platforms voor ontwikkelaars.

Hij heeft een passie voor het ondersteunen van zijn teams zodat ze producten kunnen bouwen die samen helpen om klantrelaties te verbeteren. Daarnaast overziet Soren de platformsoftware van Zendesk, die ontwikkelaars de flexibele tools biedt die nodig zijn om de klantervaring uit te breiden.

Voor Zendesk was Soren senior vice-president engineering bij TubeMogul, waar hij het Advertising Cloud-platform beheerde, dat later werd overgenomen door Adobe. Daarvoor bekleedde hij leidinggevende technische functies bij Microsoft en Autodesk.

Shanti Ariker

Senior vice-president van de Algemene Raad

Shanti Ariker is sinds december 2020 werkzaam als SVP van de Algemene Raad. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring bij snelgroeiende bedrijven over de hele wereld.

Vóór Zendesk was mevr. Ariker vice-president en plaatsvervangend algemeen raadsman bij Twilio Inc. Mevrouw Ariker was ook werkzaam als SVP van de Algemene Raad bij Salesforce.org en bekleedde andere leidinggevende functies bij Salesforce.com, Inc. en Autodesk, Inc. Ze begon haar carrière in een privé-praktijk. Ze heeft nauw samengewerkt met milieu-, sociale en bestuursprogramma's en heeft expertise op het gebied van wetgeving inzake goede doelen, oprichtingsprocedures en een goed begrip van verschillende filantropische modellen. Mevrouw Ariker behaalde haar B.A. aan de Universiteit van Massachusetts en haar J.D. aan de Universiteit van Virginia. Ze aspireert een tweede carrière als schrijver en werkt momenteel aan haar memoires.

@shanti100
Colleen Berube

Senior vice-president Operations & chief information officer

In haar rol als chief information officer geeft Colleen opnieuw vorm aan Zendesks benchmark voor moderne IT op schaal en een klantgericht personeelsbestand. Ze heeft een passie voor de rollen van de klant- en de werknemerservaring in het digitale tijdperk.

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in verschillende sectoren in een steeds veranderend technologielandschap weet Colleen als geen ander leiding te geven aan de digitale transformatie van bedrijfsmodellen. Haar innovatieve strategieën helpen bedrijven om de klant in het middelpunt te zetten en een werkomgeving te creëren die gericht is op samenwerking en open communicatie.

Eerder was ze executive in residence bij PwC, waar ze aan een reeks commerciële en interne initiatieven werkte. Daarvoor was Colleen vicepresident van de afdeling IT bij Adobe Systems, en bekleedde ze leidinggevende IT-functies bij Cisco Systems, Palm en SAP.

In haar vrije tijd roeit Colleen graag. Wat ze leert over discipline en teamwork op het water kan ze goed gebruiken in de zakenwereld. Ze heeft een bachelordiploma van de State University of New York in Potsdam en een MBA van de University of North Florida.

@ColleenBerube
Marc Cabi

Plaatsvervangend Chief Financial Officer en Senior Vicepresident Financiën en Strategie

Marc is financieel leider bij Zendesk en heeft meer dan 25 jaar ervaring als leidinggevende in investment banking, financiën en strategie. De afgelopen zeven jaar heeft Marc zich met de rest van het leiderschapsteam ingezet om de SaaS-activiteiten van Zendesk uit te breiden.

Voordat hij bij Zendesk kwam bekleedde hij leidinggevende posities in investment banking en vermogensonderzoek bij Credit Suisse, Deutsche Bank, Salomon Brothers en Cowen and Company. Als analist bij een institutioneel investeerder bouwde Marc een staat van dienst op bij investeerders en bedrijven op het gebied van thought leadership. Tussen zijn tijd op Wall Street en Zendesk in adviseerde Marc snelgroeiende bedrijven als strategisch consultant. Gedurende zijn hele carrière heeft hij als adviseur en manager met veel plezier bedrijven geholpen te groeien en op te schalen.

Zijn vrije tijd brengt Marc graag door met zijn gezin. Verder houdt hij van wandelen, hardlopen en kajakken.

@marccabi
Alex Constantinople

Chief Marketing Officer

Alex Constantinople trad in mei 2021 in dienst bij Zendesk als CMO en is verantwoordelijk voor onze internationale marketing. Hieronder vallen het merk, het product, de campagnes en geïntegreerde marketing, de creatieve activiteiten, de communicatie, de sociale impact en de evenementen. Ze zorgt voor een uniforme communicatie over onze producten en ons bedrijf richting onze klanten, zodat we onze marketingstrategie blijven verbeteren en aanhoudend groei kunnen stimuleren. Alex zal zich ook richten op het duidelijker verbinden van onze bedrijfsmissie met het werk op gebied van maatschappelijke impact dat we doen, en het begeleiden van de ontwikkeling en evolutie van onze bedrijfsstrategie.

Voordat ze bij Zendesk kwam, was ze CEO bij Outcast, een geïntegreerd marketingbureau. Hier hielp ze tien jaar lang grote, bekende bedrijven bij het vormgeven en laten groeien van hun merk. Alex heeft ook marketing- en communicatiefuncties vervuld voor GE, Condé Nast, NBC en CNN.

Ze woont in San Francisco met haar man en drie kinderen.

@constantalex
Norman Gennaro

President of Worldwide Sales

Norman Gennaro is Hoofd Sales bij Zendesk. Hij heeft meer dan 25 jaar zakelijke en technische ervaring met het leiden en helpen groeien van wereldwijde teams van hoogwaardige salesprofessionals. Norman richt zich op het versnellen van Zendesks stap naar de zakelijke markt, het opschalen en uitbreiden van de wereldwijde salesorganisatie en het realiseren van de kwartaaldoelstellingen en langetermijnstrategie van het bedrijf.

Norman heeft recentelijk het middensegment van Amazon Web Services (AWS) voor Noord-Amerika uitgebouwd tot een miljardenbedrijf. Daarvoor was Norm 16 jaar werkzaam in enterprise sales bij Oracle Corporation. Hij heeft een bachelor in Managementinformatiesystemen van de Universiteit van Notre Dame en een MBA in Financiën en Computerinformatiesystemen van de Universiteit van Notre Dame de Namur.

John Geschke

Stafchef

John Geschke is chief of staff at Zendesk and is responsible for aligning the company’s office of the CEO leadership group with the execution of the company’s strategy. Prior to serving as chief of staff, John was Zendesk’s chief legal officer. He has more than 25 years of legal experience in the technology industry.

Before joining Zendesk, John was general counsel of Norwest Venture Partners, a venture-capital firm, and practiced law as a partner at Cooley LLP. John holds a bachelor’s degree from Princeton University with a concentration in the School of Public and International Affairs, and a juris doctor from Stanford University.

Outside of Zendesk, John is working hard on his empty nesting lifestyle with his wife of over 23 years and appreciating his two kids and two very large dogs.

@jgeschke
Shelagh Glaser

Chief Financial Officer

Shelagh Glaser werkt sinds mei 2021 bij Zendesk als Financieel Directeur en houdt toezicht op wereldwijde geldzaken. Hieronder vallen financiën en strategie, boekhouding, bedrijfsrapportages en prognoses, de dealdesk en relaties met investeerders. Shelagh richt zich op het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie om financiële resultaten te behalen door middel van gedisciplineerd portfoliobeheer. Ze is tevens een voorvechter van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit.

Voordat ze bij Zendesk kwam, werkte Shelagh meer dan 25 jaar bij Intel. Onlangs was ze hoofd financiën en bedrijfsvoering voor de data platform groep. Shelagh heeft een BA in economie van de Universiteit van Michigan en een MBA van Carnegie Mellon.

Shelagh is een fanatieke fietser en houdt van reizen en wandelen met haar man en hun drie dochters.

@GlaserShelagh
InaMarie Johnson

Chief People & Diversity Officer

As Zendesk’s chief people and diversity officer, InaMarie Johnson leads the company's vision for delivering a great employee experience. Day-to-day, she is responsible for overseeing multiple functions, including talent acquisition, development, diversity equity and inclusion, and workplace experience functions.

Before joining Zendesk, InaMarie was senior vice president and chief human resources officer for Plantronics, Inc., an audio communications company. Prior to that, she was the chief human resources officer at UTi Worldwide Inc., a supply-chain management company, and held various senior leadership roles at Honeywell International Inc., an international technology and manufacturing company.

InaMarie holds a bachelor’s degree in social sciences, with an emphasis in human resource management, from the University of California, Berkeley, and a master’s degree in organizational development and management from John F. Kennedy University.

When she's not at the office, InaMarie enjoys spending her time gardening and is an avid yogi.

Adrian McDermott

Chief Technology Officer

Since 2010, Adrian has led Zendesk’s product management and engineering teams, constantly creating new paths for product innovation and development. As the company’s chief technology officer, he is currently responsible for defining its long-term strategic product direction that will shape the future of customer service. He also helps guide the company’s global customers on how to enhance their customer experience to create better relationships.

Previously, Adrian served as chief technical officer at Attributor, where he managed web-crawling and content-identification systems for text, video, and images. He was the first engineer hired by Plumtree Software, and remained with the company through its IPO and subsequent acquisition by BEA.

Adrian komt uit Yorkshire en woont in San Francisco.

@amcdermo
Toke Nygaard

Chief Creative Officer

With more than 20 years of experience designing digital experiences, Toke Nygaard oversees Zendesk’s brand and product UX/UI as the company’s chief creative officer. In this role, he is constantly developing and building the Zendesk brand with his global team of passionate creatives, keeping the product experience true to its origins of being simple and easy to use. Toke’s quietly humble ambition is to build the greatest and most unique cloud-software brand of all time.

Before joining Zendesk, Toke was a founding partner of one of the largest pioneering design communities, K10k. He was also the founder and creative director at Cuban Council, a digital-design company, where he helped design the original Facebook identity, and worked with a range of clients from Tyra Banks and Francis Coppola, to Apple and NASA. Previously, he worked for Danish web-design frontrunner Araneum and later helped start the Oven Digital offices in London. Toke attended Kolding School of Design and The Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Design, focusing on new media and graphic design.

Outside of the office, Toke enjoys spending quality time with his family and is a table tennis aficionado.

@tokenygaard
Jeff Titterton

Chief Operating Officer

As Zendesk’s chief operating officer, Jeff brings the Product, Advocacy and scaled Go-to-Market customer teams closer together to fully understand how our customers experience Zendesk so that we can create the best possible CX solutions for them.

Prior to being named COO, Jeff spent four years as Zendesk’s CMO, where he helped Zendesk realize significant growth by focusing on what matters most to our customers and delivering a more seamless, simplified and frictionless customer experience. Before joining Zendesk, he spent nearly two decades in leadership roles at SaaS and other tech companies, where he focused on marketing, product marketing, conversion and retention optimization, analytics and business management at companies ranging from startups to enterprise companies.

Most recently, he ran engagement marketing and campaign marketing for Adobe’s multi-billion dollar ARR Creative Cloud business, and before that he served as CMO at 99designs. He has also spent many years in the Silicon Valley startup scene, where he honed his strength in data-driven marketing and growth best practice.

When he’s not digging through the numbers and mulling over strategy, you can find him spending time with his husband and two children, or doing long runs or bike rides throughout the Bay Area.

@JeffTitterton
Maarten van Horenbeeck

Chief Information Security Officer

Maarten has served as Zendesk’s chief information security officer since 2018, leading the global security organization. He is also a board member and former Chairman of the Forum of Incident Response and Security Teams (FIRST), a nonprofit association of 400 security teams in more than 80 countries.

Maarten has more than 15 years of experience managing security organizations, which includes building the cybersecurity-threat intelligence team at Amazon, and working on the security teams at Google and Microsoft.

He holds a master’s degree in information security from Edith Cowan University and a master’s degree in international relations from Freie Universitat Berlin. When not working, Maarten enjoys backpacking, sailing, and collecting first-edition travel literature.

@maartenvhb
Shawna Wolverton

Executive Vice President, Product

As executive vice president of product at Zendesk, Shawna manages the organization’s global product teams to deliver thoughtfully designed, market-changing products. She follows a customer-first mindset and is energized by seeing what experiences are possible with Zendesk technology.

Shawna currently holds three patents, and her career has revolved around making hard concepts easy and intuitive for users. She previously spent 15 years at Salesforce as SVP of product management, where she was a pivotal part of multiple product strategy teams, including the Customer 360 platform.

Als ze niet op kantoor is, kun je haar naar livemuziek horen luisteren of tot grote hoogte zien zweven in de trapeze.

@shawnawol

Raad van Bestuur

Mikkel Svane

CEO, oprichter

Archana Agrawal

Chief Marketing Officer, Airtable

Carl Bass

Voormalig president en CEO, Autodesk

Mike Curtis

Voormalig VP Engineering, Airbnb

Mike Frandsen

Executive Director of Products, Workday

Brandon Gayle

Executive Vice President - Revenue, Brand & Communications, Spurs Sports & Entertainment

Steve Johnson

Vice President of Design, Netflix

Hilarie Koplow–McAdams

Venture Partner,
New Enterprise Associates

Thomas Szkutak

Voormalig SVP en CFO, Amazon

Michelle Wilson

Former SVP, General Counsel and Secretary, Amazon