Onze leiders

Om het bedrijf te zijn dat onze klanten van ons verwachten, is een bont gezelschap nodig met een passie voor klantervaringen. Maak kennis met de gangmakers bij Zendesk.

Oprichters

Mikkel Svane

CEO, oprichter

De heer Svane is de CEO, voorzitter en oprichter van Zendesk, een wereldwijd bedrijf dat software maakt voor de beste klantrelaties. Hij is al sinds 2007 de drijvende kracht achter de visie, cultuur en groei van de onderneming. Onder zijn leiderschap kreeg Zendesk in 2014 een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Hij helpt op dit moment meer dan 169.000 organisaties over de gehele wereld om hun klanten bij hun bedrijf te betrekken en beter te leren begrijpen. Hij komt uit Kopenhagen, Denemarken, is auteur van het boek Startupland, vader van vier kinderen en houdt van zelfgemaakte cocktails.

@mikkelsvane
Morten Primdahl

Voormalig oprichter

Morten Primdahl is één van de drie oprichters van Zendesk. Hij heeft een bijzondere reis gemaakt met Zendesk. Het begon met drie mensen rond een keukentafel in Kopenhagen. Toen verhuisde hij naar de Verenigde Staten om het nieuwe hoofdkantoor te vestigen in San Francisco, waar het bedrijf de de harten van meer dan 160.000 betalende klanten veroverde, naar de beurs van New York ging en zich vestigde in kantoren over de hele wereld.

In zijn rol als oprichter en chief technology officer was Morten verantwoordelijk voor het technisch ontwerp, de ontwikkeling en het opschalen van grote delen van het product. Hij wordt ook gezien als degene die de grondbeginselen van Zendesks cultuur en waarden heeft opgezet, die leidend zijn geweest in het internationale ethos van het bedrijf.

Morten woont momenteel in Kopenhagen.

@primdahl
Alexander Aghassipour

Voormalig oprichter

Alexander Aghassipour is één van de drie oprichters van Zendesk, en is sinds augustus 2007 werkzaam als chief product officer. Alexander zorgt dat het bedrijf een topprioriteit blijft maken van de elegante, strakke productstrategie en het design. Voordat hij Zendesk oprichtte, adviseerde hij internationale bedrijven over design, wereldwijde strategie en rekrutering. Hij was ook medeoprichter van Araneum A/S, de grootste Deense agency voor digitale media.

Alexander heeft een bachelor in elektrotechniek aan Danmarks Ingeniør Akademi en een master in informatietechnologie aan de Technische Universiteit van Denemarken.

@aghassipour

Managementteam

Mikkel Svane

CEO, oprichter

De heer Svane is de CEO, voorzitter en oprichter van Zendesk, een wereldwijd bedrijf dat software maakt voor de beste klantrelaties. Hij is al sinds 2007 de drijvende kracht achter de visie, cultuur en groei van de onderneming. Onder zijn leiderschap kreeg Zendesk in 2014 een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Hij helpt op dit moment meer dan 169.000 organisaties over de gehele wereld om hun klanten bij hun bedrijf te betrekken en beter te leren begrijpen. Hij komt uit Kopenhagen, Denemarken, is auteur van het boek Startupland, vader van vier kinderen en houdt van zelfgemaakte cocktails.

@mikkelsvane
Soren Abildgaard

Executive Vice President, Engineering

Soren Abildgaard is executive vice-president of engineering bij Zendesk en werkt sinds 2017 bij het bedrijf. Hij leidt de Engineering-afdeling van het bedrijf en is verantwoordelijk voor het bouwen van zowel SaaS-producten als platforms voor ontwikkelaars.

Hij heeft een passie voor het ondersteunen van zijn teams zodat ze producten kunnen bouwen die samen helpen om klantrelaties te verbeteren. Daarnaast overziet Soren de platformsoftware van Zendesk, die ontwikkelaars de flexibele tools biedt die nodig zijn om de klantervaring uit te breiden.

Voor Zendesk was Soren senior vice-president engineering bij TubeMogul, waar hij het Advertising Cloud-platform beheerde, dat later werd overgenomen door Adobe. Daarvoor bekleedde hij leidinggevende technische functies bij Microsoft en Autodesk.

Shanti Ariker

Senior vice-president van de Algemene Raad

Shanti Ariker is sinds december 2020 werkzaam als SVP van de Algemene Raad. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring bij snelgroeiende bedrijven over de hele wereld.

Vóór Zendesk was mevr. Ariker vice-president en plaatsvervangend algemeen raadsman bij Twilio Inc. Mevrouw Ariker was ook werkzaam als SVP van de Algemene Raad bij Salesforce.org en bekleedde andere leidinggevende functies bij Salesforce.com, Inc. en Autodesk, Inc. Ze begon haar carrière in een privé-praktijk. Ze heeft nauw samengewerkt met milieu-, sociale en bestuursprogramma's en heeft expertise op het gebied van wetgeving inzake goede doelen, oprichtingsprocedures en een goed begrip van verschillende filantropische modellen. Mevrouw Ariker behaalde haar B.A. aan de Universiteit van Massachusetts en haar J.D. aan de Universiteit van Virginia. Ze aspireert een tweede carrière als schrijver en werkt momenteel aan haar memoires.

@shanti100
Colleen Berube

Senior vice-president Operations & chief information officer

In haar rol als chief information officer geeft Colleen opnieuw vorm aan Zendesks benchmark voor moderne IT op schaal en een klantgericht personeelsbestand. Ze heeft een passie voor de rollen van de klant- en de werknemerservaring in het digitale tijdperk.

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in verschillende sectoren in een steeds veranderend technologielandschap weet Colleen als geen ander leiding te geven aan de digitale transformatie van bedrijfsmodellen. Haar innovatieve strategieën helpen bedrijven om de klant in het middelpunt te zetten en een werkomgeving te creëren die gericht is op samenwerking en open communicatie.

Eerder was ze executive in residence bij PwC, waar ze aan een reeks commerciële en interne initiatieven werkte. Daarvoor was Colleen vicepresident van de afdeling IT bij Adobe Systems, en bekleedde ze leidinggevende IT-functies bij Cisco Systems, Palm en SAP.

In haar vrije tijd roeit Colleen graag. Wat ze leert over discipline en teamwork op het water kan ze goed gebruiken in de zakenwereld. Ze heeft een bachelordiploma van de State University of New York in Potsdam en een MBA van de University of North Florida.

@ColleenBerube
Marc Cabi

Plaatsvervangend Chief Financial Officer en Senior Vicepresident Financiën en Strategie

Marc is financieel leider bij Zendesk en heeft meer dan 25 jaar ervaring als leidinggevende in investment banking, financiën en strategie. De afgelopen zeven jaar heeft Marc zich met de rest van het leiderschapsteam ingezet om de SaaS-activiteiten van Zendesk uit te breiden.

Voordat hij bij Zendesk kwam bekleedde hij leidinggevende posities in investment banking en vermogensonderzoek bij Credit Suisse, Deutsche Bank, Salomon Brothers en Cowen and Company. Als analist bij een institutioneel investeerder bouwde Marc een staat van dienst op bij investeerders en bedrijven op het gebied van thought leadership. Tussen zijn tijd op Wall Street en Zendesk in adviseerde Marc snelgroeiende bedrijven als strategisch consultant. Gedurende zijn hele carrière heeft hij als adviseur en manager met veel plezier bedrijven geholpen te groeien en op te schalen.

Zijn vrije tijd brengt Marc graag door met zijn gezin. Verder houdt hij van wandelen, hardlopen en kajakken.

@marccabi
Alex Constantinople

Chief Marketing Officer

Alex Constantinople trad in mei 2021 in dienst bij Zendesk als CMO en is verantwoordelijk voor onze internationale marketing. Hieronder vallen het merk, het product, de campagnes en geïntegreerde marketing, de creatieve activiteiten, de communicatie, de sociale impact en de evenementen. Ze zorgt voor een uniforme communicatie over onze producten en ons bedrijf richting onze klanten, zodat we onze marketingstrategie blijven verbeteren en aanhoudend groei kunnen stimuleren. Alex zal zich ook richten op het duidelijker verbinden van onze bedrijfsmissie met het werk op gebied van maatschappelijke impact dat we doen, en het begeleiden van de ontwikkeling en evolutie van onze bedrijfsstrategie.

Voordat ze bij Zendesk kwam, was ze CEO bij Outcast, een geïntegreerd marketingbureau. Hier hielp ze tien jaar lang grote, bekende bedrijven bij het vormgeven en laten groeien van hun merk. Alex heeft ook marketing- en communicatiefuncties vervuld voor GE, Condé Nast, NBC en CNN.

Ze woont in San Francisco met haar man en drie kinderen.

@constantalex
Norman Gennaro

President of Worldwide Sales

Norman Gennaro is Hoofd Sales bij Zendesk. Hij heeft meer dan 25 jaar zakelijke en technische ervaring met het leiden en helpen groeien van wereldwijde teams van hoogwaardige salesprofessionals. Norman richt zich op het versnellen van Zendesks stap naar de zakelijke markt, het opschalen en uitbreiden van de wereldwijde salesorganisatie en het realiseren van de kwartaaldoelstellingen en langetermijnstrategie van het bedrijf.

Norman heeft recentelijk het middensegment van Amazon Web Services (AWS) voor Noord-Amerika uitgebouwd tot een miljardenbedrijf. Daarvoor was Norm 16 jaar werkzaam in enterprise sales bij Oracle Corporation. Hij heeft een bachelor in Managementinformatiesystemen van de Universiteit van Notre Dame en een MBA in Financiën en Computerinformatiesystemen van de Universiteit van Notre Dame de Namur.

John Geschke

Stafchef

John Geschke is Hoofd van Personeel bij Zendesk en zorgt ervoor dat de CEO-leiderschapsgroep op één lijn zit met de uitvoering van de bedrijfsstrategie. Voordat John Hoofd van Personeel werd, was hij Chief Legal Officer bij Zendesk. Hij heeft meer dan 25 jaar juridische ervaring in de technologiesector.

Voordat John bij Zendesk in dienst trad, was hij algemeen adviseur bij Norwest Venture Partners, een venture capital-maatschappij, en was hij partner bij advocatenbedrijf Cooley LLP. John heeft een bachelor van Princeton University met een focus in de School of Public & International Affairs, en een juris doctor van Stanford University.

John woont al meer dan 23 jaar samen met zijn vrouw van en geniet van zijn twee volwassen kinderen en twee gigantische honden.

@jgeschke
Shelagh Glaser

Chief Financial Officer

Shelagh Glaser werkt sinds mei 2021 bij Zendesk als Financieel Directeur en houdt toezicht op wereldwijde geldzaken. Hieronder vallen financiën en strategie, boekhouding, bedrijfsrapportages en prognoses, de dealdesk en relaties met investeerders. Shelagh richt zich op het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie om financiële resultaten te behalen door middel van gedisciplineerd portfoliobeheer. Ze is tevens een voorvechter van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit.

Voordat ze bij Zendesk kwam, werkte Shelagh meer dan 25 jaar bij Intel. Onlangs was ze hoofd financiën en bedrijfsvoering voor de data platform groep. Shelagh heeft een BA in economie van de Universiteit van Michigan en een MBA van Carnegie Mellon.

Shelagh is een fanatieke fietser en houdt van reizen en wandelen met haar man en hun drie dochters.

@GlaserShelagh
InaMarie Johnson

Chief People & Diversity Officer

Als Chief People & Diversity Officer geeft InaMarie Johnson leiding aan de visie van het bedrijf met betrekking tot het leveren van een geweldige werknemerservaring. Ze houdt dagelijks toezicht op meerdere bedrijfsfuncties, waaronder talentacquisitie, ontwikkeling, diversiteit, gelijkheid en inclusie, en de werkplekervaring.

Voordat ze bij Zendesk kwam, was InaMarie Senior Vice President en Chief Human Resources Officer bij Plantronics, Inc., een bedrijf dat apparatuur voor audiocommunicatie maakt. Daarvoor was ze Chief Human Resources Officer bij UTi Worldwide Inc., een bedrijf dat zich bezighoudt met het beheer van de toeleveringsketen, en bekleedde ze verschillende leidinggevende functies bij Honeywell International Inc., een internationaal technologie- en productiebedrijf.

InaMarie heeft een bachelor in sociale wetenschappen (met een focus op human resource management) van de University of California, Berkeley, en een master in organisatieontwikkeling en management van de John F. Kennedy University.

Wanneer ze niet op kantoor is, brengt InaMarie haar tijd graag door met tuinieren en doet ze aan yoga.

Adrian McDermott

Chief Technology Officer

Adrian geeft sinds 2010 leiding aan de productbeheer- en engineeringteams van Zendesk, en helpt deze teams nieuwe wegen in te slaan voor productontwikkeling en -innovatie. Als Chief Technology Officer is hij momenteel verantwoordelijk voor het bepalen van de strategische richting van producten op de lange termijn en het vormgeven van de toekomst van de klantenservice. Daarnaast helpt hij internationale klanten bij het verbeteren van hun klantervaring, zodat ze betere relaties kunnen creëren.

Voorheen was Adrian Chief Technical Officer bij Attributor, waar hij webcrawl- en content-identificatiesystemen voor tekst, video en afbeeldingen beheerde. Hij was de eerste ingenieur die door Plumtree Software werd ingehuurd en bleef werkzaam bij het bedrijf tijdens de beursgang en de daaropvolgende overname door BEA.

Adrian komt uit Yorkshire en woont in San Francisco.

@amcdermo
Toke Nygaard

Chief Creative Officer

Met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen van digitale ervaringen, houdt Toke Nygaard als Chief Creative Officer nu toezicht op de merk- en product-UX/UI van Zendesk. Hij en zijn wereldwijde team van gepassioneerde creatievelingen houden zich bezig met de constante ontwikkeling en uitrol van het Zendesk-merk. Hun belangrijkste doel is ervoor zorgen dat de productervaring trouw blijft aan de oorspronkelijke kernwaarden: eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Het is Toke's ambitie om het grootste en meest unieke cloudgebaseerde softwaremerk aller tijden te bouwen.

Voordat Toke bij Zendesk kwam, was hij medeoprichter van K10k, één van de grootste, toonaangevende design-communities. Hij was ook werkzaam als oprichter en creative director bij Cuban Council, een digitaal ontwerpbedrijf, waar hij heeft bijgedragen aan het oorspronkelijke ontwerp van de identiteit van Facebook. Hij werkte hier voor uiteenlopende klanten zoals Tyra Banks, Francis Coppola, Apple en NASA. Daarvoor werkte hij voor het toonaangevende Deense webdesignbedrijf Araneum en heeft hij geholpen met het opzetten van de Oven Digital-kantoren in Londen. Toke studeerde aan de Kolding School of Design en de Koninklijke Deense Kunstacademie, School of Design, met een focus op nieuwe media en grafisch ontwerp.

In zijn vrije tijd brengt Toke graag tijd door met zijn gezin en is hij groot fan van tafeltennis.

@tokenygaard
Jeff Titterton

Chief Operating Officer

Als Chief Operating Officer van Zendesk brengt Jeff de Product-, Advocacy- en geschaalde Go-to-Market-klantenteams dichter bij elkaar om beter inzicht te krijgen in hoe onze klanten Zendesk ervaren, zodat we de best mogelijke CX-oplossingen voor ze kunnen bouwen.

Voordat hij tot COO werd benoemd, was Jeff vier jaar lang de CMO van Zendesk. In deze rol hielp hij Zendesk aanzienlijk te groeien door zich te verdiepen in wat het belangrijkst is voor onze klanten en door een meer naadloze, simpele en probleemloze klantervaring te bieden. Voordat hij bij Zendesk kwam, had hij bijna 20 jaar ervaring in leidinggevende functies bij SaaS- en andere technologiebedrijven, waar hij zich richtte op de marketing, productmarketing, conversie- en retentieoptimalisatie, analyse en het bedrijfsbeheer voor verschillende bedrijven, van startups tot grote ondernemingen.

Recentelijk leidde hij de engagement-marketing en campagne-marketing voor Adobe's miljardenbedrijf ARR Creative Cloud, en daarvoor was hij CMO bij 99designs. Hij werkte ook vele jaren in de startup-scene van Silicon Valley, waar hij zijn vaardigheden in datagedreven marketing en best practices voor groei aanscherpte.

Wanneer hij niet met zijn neus in de getallen zit of strategieën uitdenkt, brengt hij tijd door met zijn man en twee kinderen, of maakt hij lange hardloop- of fietstochten in de Bay Area.

@JeffTitterton
Maarten van Horenbeeck

Chief Information Security Officer

Maarten is sinds 2018 werkzaam als Chief Information Security Officer en leidt de wereldwijde beveiligingsorganisatie van Zendesk. Hij is ook bestuurslid en voormalig voorzitter van het Forum of Incident Response & Security Teams (FIRST), een non-profitorganisatie van 400 beveiligingsteams in meer dan 80 landen.

Maarten heeft meer dan 15 jaar ervaring met het beheren van beveiligingsorganisaties. Hij hielp onder andere het team voor cyberbeveiliging bij Amazon op te zetten en was lid van de beveiligingsteams van Google en Microsoft.

Hij heeft een master in informatiebeveiliging van de Edith Cowan University en een master in internationale relaties van de Freie Universitat Berlin. Wanneer hij niet aan het werk is, vermaakt Maarten zich met backpacken, zeilen en het verzamelen van reisliteratuur in eerste druk.

@maartenvhb
Shawna Wolverton

Executive Vice President, Product

Als Executive Vice President of Product helpt Shawna Zendesks wereldwijde productteams met het leveren van doordachte producten die de markt veranderen. Ze heeft een klantgerichte mindset en vindt het geweldig om te zien welke ervaringen mogelijk zijn met de technologie van Zendesk.

Shawna heeft momenteel drie patenten op haar naam en heeft zich in haar carrière gericht op het eenvoudig en intuïtief maken van lastige concepten voor gebruikers. Ze was 15 jaar werkzaam bij Salesforce als SVP van productbeheer. Hier speelde ze een centrale rol bij meerdere productstrategieteams, waaronder het Customer 360-platform.

Als ze niet op kantoor is, kun je haar naar livemuziek horen luisteren of tot grote hoogte zien zweven in de trapeze.

@shawnawol

Raad van Bestuur

Mikkel Svane

CEO, oprichter

Archana Agrawal

Chief Marketing Officer, Airtable

Carl Bass

Voormalig president en CEO, Autodesk

Mike Curtis

Voormalig VP Engineering, Airbnb

Mike Frandsen

Executive Director of Products, Workday

Brandon Gayle

Executive Vice President - Revenue, Brand & Communications, Spurs Sports & Entertainment

Steve Johnson

Vice President of Design, Netflix

Hilarie Koplow–McAdams

Venture Partner, New Enterprise Associates

Thomas Szkutak

Voormalig SVP en CFO, Amazon

Michelle Wilson

Former SVP, General Counsel and Secretary, Amazon