Onze leiders

Om het bedrijf te zijn dat onze klanten van ons verwachten, is een eclectische groep mensen nodig die een passie hebben voor klantervaringen. Maak kennis met de gangmakers bij Zendesk.

Managementteam

Mikkel Svane

CEO & oprichter

Mikkel Svanel is de CEO, voorzitter en oprichter van Zendesk, een wereldwijd bedrijf dat software maakt voor de beste klantervaringen. Hij is al sinds de oprichting in 2007 de drijvende kracht achter de visie, cultuur en groei van de onderneming. Onder zijn leiderschap kreeg Zendesk in 2014 een beursnotering aan de New York Stock Exchange en helpt het bedrijf op dit moment meer dan 169.000 organisaties over de hele wereld om hun klanten bij hun bedrijf te betrekken en beter leren te begrijpen. Hij komt oorspronkelijk uit Kopenhagen, Denemarken, is auteur van het boek Startupland, vader van vier kinderen en liefhebber van zelfgemaakte cocktails.

@mikkelsvane
Shanti Ariker

Algemeen Adviseur, Bedrijfssecretaris & Chief Privacy Officer

Ze is algemeen adviseur en bedrijfssecretaris bij Zendesk. Daarnaast is ze werkzaam als onze Chief Privacy Officer en houdt ze toezicht op de ontwikkeling en uitvoering van het beleid ter bescherming van de gegevens van werknemers en klanten.

Ze heeft meer dan 20 jaar internationale ervaring in het werken met snelgroeiende bedrijven en is pro deo advocate. Vóór haar werkzaamheden bij Zendesk was ze Deputy General Counsel bij Twilio Inc. Daarnaast was ze ook algemeen adviseur Salesforce.org en bekleedde ze andere leidinggevende functies bij Salesforce.com, Inc. en Autodesk, Inc. Ze begon haar carrière als zelfstandig jurist. Ze behaalde haar Bachelor aan de Universiteit van Massachusetts en haar Doctoraat aan de Universiteit van Virginia. Ze aspireert een tweede carrière als schrijver en werkt momenteel aan haar memoires.

@shanti100
Colleen Berube

Senior Vicepresident Operations & Chief Information Officer

In haar rol als Chief Information Officer hervormt Colleen Zendesks benchmark voor moderne IT op schaal en een klantgericht personeelsbestand. Ze heeft een passie voor de rollen van de klant- en de werknemerservaring in het digitale tijdperk.

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in verschillende sectoren in een steeds veranderend technologielandschap weet Colleen als geen ander hoe je digitale en bedrijfsmodellen transformeert. Haar innovatieve strategieën helpen bedrijven om de klant in het middelpunt te zetten en een werkomgeving te creëren die gericht is op samenwerking en open communicatie.

Eerder was ze executive in residence bij PwC, waar ze aan een reeks commerciële en interne initiatieven werkte. Daarvoor was Colleen vicepresident van de afdeling IT bij Adobe Systems, en bekleedde ze leidinggevende IT-functies bij Cisco Systems, Palm en SAP.

In haar vrije tijd roeit Colleen graag. Wat ze leert over discipline en teamwork op het water kan ze goed gebruiken in de zakenwereld. Ze heeft een bachelordiploma van de State University of New York in Potsdam en een MBA van de University of North Florida.

@ColleenBerube
Pat Copeland

Chief Engineering Officer

Patrick Copeland is Chief Engineering Officer bij Zendesk. Hij leidt het engineeringsteam van het bedrijf en is verantwoordelijk voor het bouwen en opschalen van betrouwbare producten en platforms voor ontwikkelaars die voldoen aan de behoeften van klanten van elke omvang.

Pat is een zeer ervaren technologieleider die al meer dan 25 jaar teams opbouwt, bedrijven opschaalt en producten ontwikkelt voor enkele van 's werelds bekendste bedrijven. Tot voor kort hield Pat toezicht op de Brand Advertising-activiteiten bij Amazon. Daarnaast bekleedde hij multidisciplinaire seniorfuncties bij Google en Microsoft.

Pat woont in de omgeving van Seattle met zijn vrouw en drie kinderen. Als hij niet bezig is met de innovatie en ontwikkeling van toonaangevende producten, houdt Pat zich bezig met tekenen, fotografie en astronomie.

Mike Curtis

Engineering Special Advisor

Mike Curtis is Interim Chief Engineering Officer bij Zendesk. Hij geeft leiding aan het engineeringteam en is verantwoordelijk voor het bouwen van producten en platforms voor ontwikkelaars waarmee ze de customer journey voor sales en support kunnen ondersteunen. Hij is ook lid van de raad van bestuur van Zendesk.

Mike is een ervaren ingenieur en technisch leider met meer dan 25 jaar ervaring in de technologische sector. Voorafgaand aan Zendesk gaf hij zes jaar leiding aan het engineeringteam bij Airbnb, in een fase dat het bedrijf enorme groei meemaakte. Zijn rol ging verder dan engineering en omvatte ook verantwoordelijkheid voor Data Science, Performance Marketing en Trust & Safety-activiteiten. Vóór Airbnb bekleedde Mike senior functies bij Meta (Facebook) en Yahoo.

Mike woont in Menlo Park met zijn vrouw en twee kinderen. Buiten z'n werkuren (en soms zelfs tijdens z'n werkuren) reist hij naar nieuwe plekken om verschillende culturen te ontdekken. In zijn vrije tijd schrijft hij ook code voor zijn vele hobbyprojecten.

Norman Gennaro

President of Worldwide Sales

Norman Gennaro is Hoofd van Sales bij Zendesk. Hij heeft meer dan 25 jaar zakelijke en technische ervaring met het leiden en laten groeien van teams van de beste salesprofessionals wereldwijd. Norman richt zich op het versnellen van Zendesks stap naar de zakelijke markt, het opschalen en uitbreiden van de wereldwijde salesorganisatie en het realiseren van de kwartaaldoelstellingen en langetermijnstrategie van het bedrijf.

Norman heeft recentelijk het middensegment van Amazon Web Services (AWS) voor Noord-Amerika uitgebouwd tot een miljardenbedrijf. Daarvoor was Norm 16 jaar werkzaam in enterprise sales bij Oracle Corporation. Hij heeft een bachelor in Managementinformatiesystemen van de Universiteit van Notre Dame en een MBA in Financiën en Computerinformatiesystemen van de Universiteit van Notre Dame de Namur.

John Geschke

Hoofd van Personeel

John Geschke is Hoofd van Personeel bij Zendesk en zorgt ervoor dat de CEO-leiderschapsgroep op één lijn zit met de uitvoering van de bedrijfsstrategie. Voordat John Hoofd van Personeel werd, was hij Chief Legal Officer bij Zendesk. Hij heeft meer dan 25 jaar juridische ervaring in de technologiesector.

Voordat John bij Zendesk in dienst trad, was hij algemeen adviseur bij Norwest Venture Partners, een durfkapitaalbedrijf, en was hij partner bij advocatenkantoor Cooley LLP. John heeft een bachelor van Princeton University met een focus in de School of Public & International Affairs, en een juris doctor van Stanford University.

John woont al meer dan 23 jaar samen met zijn vrouw van en geniet van zijn twee volwassen kinderen en twee gigantische honden.

@jgeschke
Shelagh Glaser

Chief Commercial Officer

Shelagh Glaser werkt sinds mei 2021 bij Zendesk als Financieel Directeur en houdt toezicht op wereldwijde geldzaken. Hieronder vallen financiën en strategie, boekhouding, bedrijfsrapportages en prognoses, de dealdesk en relaties met investeerders. Shelagh richt zich op het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie om financiële resultaten te behalen door middel van gedisciplineerd portfoliobeheer. Ze is tevens een voorvechter van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit.

Voordat ze bij Zendesk kwam, beklom Shelagh meer dan 25 jaar de carrièreladder bij Intel. Recentelijk was ze werkzaam als Hoofd Financiën en Bedrijfsvoering voor de Data Platform Group. Shelagh heeft een BA in economie van de Universiteit van Michigan en een MBA van Carnegie Mellon.

Shelagh is een fanatieke fietser en houdt van reizen en wandelen met haar man en hun drie dochters.

@GlaserShelagh
Adrian McDermott

Chief Technology Officer

Adrian geeft sinds 2010 leiding aan de productbeheer- en engineeringteams van Zendesk en helpt deze teams nieuwe wegen in te slaan voor productontwikkeling en -innovatie. Als Chief Technology Officer is hij momenteel verantwoordelijk voor het bepalen van de strategische richting van producten op de lange termijn en het vormgeven van de toekomst van de klantenservice. Daarnaast helpt hij internationale klanten bij het verbeteren van hun klantervaring, zodat ze betere relaties kunnen creëren.

Voorheen was Adrian Chief Technical Officer bij Attributor, waar hij webcrawl- en content-identificatiesystemen voor tekst, video en afbeeldingen beheerde. Hij was de eerste ingenieur die door Plumtree Software werd ingehuurd en bleef werkzaam bij het bedrijf tijdens de beursgang en de daaropvolgende overname door BEA.

Adrian komt uit Yorkshire en woont in San Francisco.

@amcdermo
Andrea Nieto

Chief People Officer

Andrea (Andee) werkt bij Zendesk sinds maart 2022. Als Chief People Officer heeft Andee de leiding over ons People and Places-team. Hieronder vallen talentacquisitie, talent- en organisatieontwikkeling, Total Rewards, diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit, wereldwijde samenwerking en HR-activiteiten. Andee richt zich op het ontwikkelen van een sterk gemeenschapsgevoel in een digitale wereld en zet zich in voor inclusie en saamhorigheid op de werkplek.

Voordat Andee bij Zendesk kwam, werkte ze 17 jaar bij Cisco en 9 jaar bij Xilinx. Bij beide bedrijven had ze diverse leidinggevende functies, zowel op het gebied van human resources als zakelijk, waaronder business partnering leadership, talentmanagement en personeelschef. Andee heeft een BA in geschiedenis en een BA in spraakcommunicatie van de San Jose State University.

Zoals zoveel werkende ouders houdt Andee in haar vrije tijd van ontspanning met haar gezin. Ze houdt van bordspellen en documentaires over waargebeurde misdaden en leest graag een goed boek.

Oprichters

Mikkel Svane

CEO & oprichter

Mikkel Svanel is de CEO, voorzitter en oprichter van Zendesk, een wereldwijd bedrijf dat software maakt voor de beste klantervaringen. Hij is al sinds de oprichting in 2007 de drijvende kracht achter de visie, cultuur en groei van de onderneming. Onder zijn leiderschap kreeg Zendesk in 2014 een beursnotering aan de New York Stock Exchange en helpt het bedrijf op dit moment meer dan 169.000 organisaties over de hele wereld om hun klanten bij hun bedrijf te betrekken en beter leren te begrijpen. Hij komt oorspronkelijk uit Kopenhagen, Denemarken, is auteur van het boek Startupland, vader van vier kinderen en liefhebber van zelfgemaakte cocktails.

@mikkelsvane
Morten Primdahl

Voormalig oprichter

Morten Primdahl is één van de drie oprichters van Zendesk. Hij heeft een bijzondere reis gemaakt met Zendesk. Het begon met drie mensen rond een keukentafel in Kopenhagen. Toen verhuisde hij naar de Verenigde Staten om het nieuwe hoofdkantoor te vestigen in San Francisco, waar het bedrijf de harten van meer dan 160.000 betalende klanten veroverde, naar de beurs van New York ging en zich vestigde in kantoren over de hele wereld.

In zijn rol als oprichter en Chief Technology Officer was Morten verantwoordelijk voor het technisch ontwerp, de ontwikkeling en het opschalen van grote delen van het product. Hij wordt ook gezien als degene die de grondbeginselen van Zendesks cultuur en waarden heeft opgezet, die leidend zijn geweest in het internationale ethos van het bedrijf.

Morten woont momenteel in Kopenhagen.

@primdahl
Alexander Aghassipour

Voormalig oprichter

Alexander Aghassipour is een van de drie oprichters van Zendesk en is sinds augustus 2007 werkzaam als Chief Product Officer. Alexander zorgt dat het bedrijf een topprioriteit blijft maken van de elegante, strakke productstrategie en het design. Voordat hij Zendesk oprichtte, adviseerde hij internationale bedrijven over design, globale strategie en rekrutering. Hij was ook medeoprichter van Araneum A/S, de grootste Deense agency voor digitale media.

Alexander heeft een bachelor in Elektrotechniek aan Danmarks Ingeniør Akademi en een master in Informatietechnologie aan de Technische Universiteit van Denemarken.

@aghassipour