Managementteam
Mikkel Svane

Mikkel Svane

CEO, oprichter
De heer Svane is de CEO, voorzitter en oprichter van Zendesk, een wereldwijd bedrijf dat software maakt voor de beste klantrelaties. Hij is al 10 jaar lang de drijvende kracht achter de de visie, cultuur en groei van de onderneming. Onder zijn leiderschap kreeg Zendesk in 2014 een beursnotering aan de New York Stock Exchange en helpt de onderneming op dit moment meer dan 125.000 organisaties over de gehele wereld om hun klanten bij hun bedrijf te betrekken en beter leren te begrijpen. Hkomt uit Kopenhagen, Denemarken, is auteur van het boek Startupland, vader van drie kinderen en houdt van zelfgemaakte cocktails.

Morten Primdahl

Morten Primdahl

Oprichter
De heer Primdahl is mede-oprichter van Zendesk en was onze Chief Technology Officer van 2007 tot 2017. De heer Primdahl heeft een Bachelor in chemische techniek van de technische universiteit van Denemarken en een Masters, Sci. IT in computerwetenschappen en informatietechnologie van de IT-universiteit van Kopenhagen.
Alexander Aghassipour

Alexander Aghassipour

Chief Product Officer, oprichter
De heer Aghassipour is mede-oprichter van Zendesk en is sinds augustus 2007 onze Chief Product Officer. De heer Aghassipour heeft een Bachelor in elektrotechniek van Danmarks Ingeniørakademi en een Master in informatietechnologie van de Technical University of Denmark.
Elena Gomez

Elena Gomez

Chief Financial Officer
Ms. Gomez is sinds mei 2016 onze Chief Financial Officer. Van juli 2010 tot april 2016 had Ms. Gomez diverse vooraanstaande financiële functies bij salesforce.com, een softwarebedrijf, waar zij van juli 2015 tot april 2016 Senior Vice President Go To Market Distribution was, van juni 2011 tot juni 2015 Vice President Sales and Support en van 2010 tot april 2011 Senior Director Marketing and General and Administrative Finance. Daarvoor had zij diverse financiële functies bij Visa Inc., een financiële dienstverlener, en The Charles Schwab Corporation, een bank en beleggingsmaatschappij. Zij heeft een B.S. in bedrijfsadministratie van de Haas School of Business, onderdeel van de University of California in Berkeley.
Tom Keiser

Tom Keiser

Chief Operating Officer
De heer Keiser is sinds augustus 2017 onze Chief Operating Officer. De heer Keiser was van mei 2016 tot zijn benoeming tot Chief Operating Officer in augustus 2017 de Chief Information Officer van het bedrijf. Ook was hij Senior Vice President, Technology Operations, van oktober 2016 tot zijn benoeming tot Chief Operating Officer in augustus 2017. Van januari 2014 tot maart 2015 was de heer Keiser Executive Vice President of Global Product Operations bij The Gap, Inc., een kledingbedrijf, waar hij van januari 2010 tot december 2013 Chief Information Officer was. De heer Keiser heeft een B.Sc. in systeemwetenschappen van de University of West Florida.
Adrian McDermott

Adrian McDermott

President of Products
De heer McDermott is sinds oktober 2016 onze President of Products. Hij was van 2010 tot 2016 onze Senior Vice President, Product Development. De heer McDermott heeft een B.Sc. in computerwetenschappen van De Montfort University.
John Geschke

John Geschke

Chief Legal Officer en Chief of Staff
De heer Geschke is sinds oktober 2015 onze Senior Vice President, Administration en sinds mei 2017 onze Chief Legal Officer. Van juli 2012 tot mei 2017 was de heer Geschke onze General Counsel en Secretary. Van april 2010 tot juni 2012 was de heer Geschke General Counsel bij Norwest Venture Partners, een durfinvesteringsmaatschappij. Van maart 1996 tot april 1998 en van mei 1999 tot maart 2010 was de heer Geschke jurist bij Cooley LLP, een advocatenbureau. De heer Geschke heeft een A.B. van Princeton University met een specialisatie behaald bij de Woodrow Wilson School of Public and International Affairs en een J.D. van Stanford University.
Toke Nygaard

Toke Nygaard

Chief Creative Officer
De heer Nygaard is sinds november 2011 onze Chief Creative Officer. Van januari 2002 tot september 2011 was de heer Nygaard oprichter van en Creative Director bij Cuban Council, een onderneming die digitale ontwerpen maakt.
Norman Gennaro

Norman Gennaro

President of Sales
De heer Gennaro is sinds januari 2018 onze Senior Vice President, Worldwide Sales. Van april 2012 tot december 2017 was de heer Gennaro 'Territories Market Segment Leader' voor Noord-Amerika bij Amazon Web Services, een softwarebedrijf. Daarvoor had hij een managementfunctie bij Oracle Corporation, een softwarebedrijf. Van maart 2006 tot maart 2012 was hij daar Vice President en van januari 2000 tot maart 2006 was hij Senior Technical Director. De heer Gennaro is afgestudeerd in 'Management in Information Systems' aan de universiteit Notre Dame de Namur en heeft daar een M.B.A. behaald.
Jeff Titterton

Jeff Titterton

Chief Marketing Officer
De heer Titterton is sinds oktober 2018 onze Chief Marketing Officer. De heer Titterton was van mei 2017 tot oktober 2018 onze Senior Vice President, Marketing. Van januari 2017 tot mei 2017 was de heer Titterton Head of Global Campaign and Engagement Marketing voor Adobe, een softwarebedrijf, waar hij van augustus 2013 tot januari 2017 ook Head of Engagement Marketing and SMB Business, Creative Cloud was. Daarvoor was hij van augustus 2011 tot augustus 2013 Chief Marketing Officer voor 99designs, een marktplaats voor grafisch ontwerpers. De heer Titterton heeft een B.A. in Engels en heeft zich gespecialiseerd in economie aan Cornell University.
InaMarie Johnson

InaMarie Johnson

Chief People & Diversity Officer
Mevr. Johnson is sinds juni 2018 onze Chief People Officer. Van juli 2015 tot juni 2018 was mevr. Johnson Senior Vice President en Chief Human Resources Officer voor Plantronics, Inc., een bedrijf in audiocommunicatie. Van september 2011 tot juni 2015 was zij Chief Human Resources Officer bij UTi Worldwide Inc., een bedrijf gespecialiseerd in supply chain management. Daarvoor vervulde mevr. Johnson diverse hogere managementfuncties bij Honeywell International Inc., een internationaal technologie- en productiebedrijf, waaronder die van Vice President, Human Resources Functional Transformation en Vice President, Human Resources, Communication en Six Sigma. Mevr. Johnson heeft een B.A. in Social Sciences, met een specialisatie in Human Resource Management, van de University of California, Berkeley, en een M.A. in Organizational Development and Management van de John F. Kennedy University.

Leden van de raad van bestuur

Mikkel Svane

Mikkel Svane

Zendesk
De heer Svane is mede-oprichter van Zendesk en is sinds augustus 2007 onze Chief Executive Officer en sinds augustus 2007 lid van onze raad van bestuur. Hij is in januari 2014 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Voor de oprichting van Zendesk richtte de heer Svane softwarebedrijf Caput A/S op, waar hij ook Chief Executive Officer was, en actief was als technologieconsultant. De heer Svane heeft een A.P. in marketingmanagement van Arhus Kobmandsskole. @mikkelsvane
Caryn Marooney

Caryn Marooney

Facebook
Mevrouw Marooney is sinds januari 2014 lid van onze raad van bestuur. Sinds mei 2011 heeft mevrouw Marooney diverse functies vervuld bij Facebook, Inc., een sociaal netwerk, en momenteel is ze daar Vice President of Technology Communications. Van juni 1997 tot maart 2011 heeft mevrouw Marooney diverse functies vervuld, waaronder die van President en Chief Executive Officer bij The OutCast Agency, een PR-bureau. Mevrouw Marooney heeft een B.S. in arbeidsrelaties van Cornell University.
Michelle Wilson

Michelle Wilson

Lid van de raad van bestuur
Mevrouw Wilson is sinds januari 2014 lid van onze raad van bestuur. Van juli 2003 tot september 2012 was mevrouw Wilson Senior Vice President, General Counsel en Secretary bij Amazon.com, Inc., een webwinkel. Mevrouw Wilson heeft een B.A. in bedrijfsadministratie van de University of Washington en een J.D. van de University of Chicago.
Carl Bass

Carl Bass

Lid van de raad van bestuur
De heer Bass is sinds februari 2016 lid van onze raad van bestuur. De heer Bass was van 2006 mei tot 2017 februari President en Chief Executive Officer bij Autodesk, Inc., een softwarebedrijf. De heer Bass was van augustus 2014 tot november 2014 en van augustus 2008 tot april 2009 Interim Chief Financial Officer bij Autodesk, Inc. De heer Bass is sinds januari 2006 lid van de raad van bestuur bij Autodesk. De heer Bass is sinds november 2015 ook lid van de raad van bestuur van HP Inc., een leverancier van software en technologie. De heer Bass heeft in de raad van bestuur gezeten van McAfee, Inc., een softwarebedrijf (van januari 2008 tot dit bedrijf werd overgenomen door Intel Corporation in februari 2011) en E2open, Inc., een softwarebedrijf (van juli 2011 tot dit bedrijf in april 2014 werd overgenomen door Insight Venture Partners).
Hilarie Koplow-McAdams

Hilarie Koplow-McAdams

Lid van de raad van bestuur
Hilarie heeft zich in 2017 als venture partner bij NEA aangesloten. Zij is deel gaan uitmaken van het technologieteam, waar zij zich bezighoudt met software en services voor bedrijven. Zij is ook een onafhankelijk lid van de raad van bestuur bij diverse beursgenoteerde bedrijven. Hilarie is vanaf het eerste uur betrokken bij zakelijke software. Ze werkte in de afgelopen drie decennia bij groeiende technologiebedrijven en had daar steeds een uitvoerende rol of maakte deel uit van de raad. Heel recent was Hilarie president bij New Relic, verantwoordelijk voor de groeistrategie van New Relic en ze heeft leiding gegeven aan wereldwijde sales, marketing, customer success, support en business development. Vóór New Relic werkte Hilarie bij Salesforce, waar zij president was, leiding gaf aan het wereldwijde salesteam van Salesforce en waar zij zich bezighield met de wereldwijde groei van het bedrijf. Hilarie kwam bij Salesforce na Intuit, waar zij vicepresident van direct sales was voor kleine bedrijven, en lid van het uitvoerend comité.
Hilarie is haar carrière begonnen bij Oracle Corporation, waar zij in een periode van 18 jaar diverse functies heeft vervuld, waaronder die van senior vice-president van Oracle Direct, waar zij de snelle groei van de onderneming aanstuurde in zowel de technologie- als de applicatiemarkt. Hilarie is momenteel lid van de raad van bestuur van Tableau, Zendesk en vicevoorzitter van het Pancreatic Cancer Action Network. Ze had ook zitting in de adviesraad van de Harris School of Public Policy van de University of Chicago. Ze was eerder lid van de raad van bestuur bij Informatica, wat nu een niet-beursgenoteerd bedrijf is. Hilarie heeft een master in Public Policy van de University of Chicago en een bachelor van Mills College. Ze woont in de San Francisco Bay Area met haar man Steve en hun twee dochters.
Michael Frandsen

Michael Frandsen

Workday
Michael Frandsen is sinds november 2017 lid van onze raad van bestuur. Michael Frandsen heeft sinds januari 2010 leiding gegeven aan het productteam van Workday, Inc., een softwarebedrijf. De heer Frandsen is momenteel Executive Director, Products bij Workday, Inc. en is verantwoordelijk voor productmanagement, quality assurance en product delivery. De heer Frandsen was van maart 2015 tot oktober 2017 uitvoerend adjunct-directeur Products, Support en Delivery. De heer Frandsen was van juli 2012 tot februari 2015 Senior Vice President of Products bij Workday en van januari 2010 tot juli 2012 adjunct-directeur Application Development. De heer Frandsen heeft een B.S. in Finance and Information Systems van de University of Colorado in Boulder, Colorado.
Thomas Szkutak

Thomas Szkutak

Lid van de raad van bestuur
De heer Szkutak is sinds januari 2019 lid van onze raad van bestuur. De heer Szkutak was van oktober 2002 tot juni 2015 Senior Vice President en Chief Financial Officer van Amazon.com, Inc., een webwinkel. Daarnaast is de heer Szkutak sinds januari 2018 lid van de raad van bestuur van Intuit Inc., een softwarebedrijf, en is hij sinds juni 2016 lid van de raad van bestuur van athenahealth, Inc., een technologiebedrijf voor de gezondheidszorg. Sinds augustus 2017 is de heer Szkutak bovendien actief als adviseur en operationeel partner van Advent International, een wereldwijd opererende participatiemaatschappij. De heer Szkutak heeft een Bachelor of Science in bedrijfsadministratie van Boston University.
Michael Curtis

Michael Curtis

Lid van de raad van bestuur
Michael Curtis was van februari 2013 tot maart 2019 vice-president engineering bij Airbnb, Inc., een onlinemarkt en hospitality-servicebedrijf. De heer Curtis was van augustus 2011 tot februari 2013 directeur engineering bij Facebook, Inc., een bedrijf dat is gespecialiseerd in sociale media. De heer Curtis is momenteel commissaris in de raad van Harvey Mudd College.