Onze leiders

Om het bedrijf te zijn dat onze klanten van ons verwachten, is een bont gezelschap nodig met een passie voor klantervaringen. Maak kennis met de gangmakers bij Zendesk.

Oprichters

Mikkel Svane

CEO, oprichter

De heer Svane is de CEO, voorzitter en oprichter van Zendesk, een wereldwijd bedrijf dat software maakt voor de beste klantrelaties. Hij is al sinds 2007 de drijvende kracht achter de visie, cultuur en groei van de onderneming. Onder zijn leiderschap kreeg Zendesk in 2014 een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Hij helpt op dit moment meer dan 169.000 organisaties over de gehele wereld om hun klanten bij hun bedrijf te betrekken en beter te leren begrijpen. Hij komt uit Kopenhagen, Denemarken, is auteur van het boek Startupland, vader van vier kinderen en houdt van zelfgemaakte cocktails.

Morten Primdahl

Voormalig oprichter

De heer Primdahl is mede-oprichter van Zendesk en was onze Chief Technology Officer van 2007 tot 2017. De heer Primdahl heeft een Bachelor in chemische techniek van de technische universiteit van Denemarken en een Masters, Sci. IT in computerwetenschappen en informatietechnologie van de IT-universiteit van Kopenhagen.

Alexander Aghassipour

Voormalig oprichter

De heer Aghassipour is mede-oprichter van Zendesk en is sinds augustus 2007 onze Chief Product Officer. De heer Aghassipour heeft een Bachelor in elektrotechniek van Danmarks Ingeniørakademi en een Master in informatietechnologie van de Technical University of Denmark.

Managementteam

Mikkel Svane

CEO, oprichter

De heer Svane is de CEO, voorzitter en oprichter van Zendesk, een wereldwijd bedrijf dat software maakt voor de beste klantrelaties. Hij is al sinds 2007 de drijvende kracht achter de visie, cultuur en groei van de onderneming. Onder zijn leiderschap kreeg Zendesk in 2014 een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Hij helpt op dit moment meer dan 169.000 organisaties over de gehele wereld om hun klanten bij hun bedrijf te betrekken en beter te leren begrijpen. Hij komt uit Kopenhagen, Denemarken, is auteur van het boek Startupland, vader van vier kinderen en houdt van zelfgemaakte cocktails.

Elena Gomez

Chief Financial Officer

Ms. Gomez is sinds mei 2016 onze Chief Financial Officer. Van juli 2010 tot april 2016 had Ms. Gomez diverse vooraanstaande financiële functies bij salesforce.com, een softwarebedrijf, waar zij van juli 2015 tot april 2016 Senior Vice President Go To Market Distribution was, van juni 2011 tot juni 2015 Vice President Sales and Support en van 2010 tot april 2011 Senior Director Marketing and General and Administrative Finance. Daarvoor had zij diverse financiële functies bij Visa Inc., een financiële dienstverlener, en The Charles Schwab Corporation, een bank en beleggingsmaatschappij. Zij heeft een B.S. in bedrijfsadministratie van de Haas School of Business, onderdeel van de University of California in Berkeley.

InaMarie Johnson

Chief People & Diversity Officer

Mevr. Johnson is sinds juni 2018 onze Chief People and Diversity Officer. Van juli 2015 tot juni 2018 was mevr. Johnson Senior Vice President en Chief Human Resources Officer voor Plantronics, Inc., een bedrijf in audiocommunicatie. Van september 2011 tot juni 2015 was zij Chief Human Resources Officer bij UTi Worldwide Inc., een bedrijf gespecialiseerd in supply chain management. Daarvoor vervulde mevr. Johnson diverse hogere managementfuncties bij Honeywell International Inc., een internationaal technologie- en productiebedrijf, waaronder die van Vice President, Human Resources Functional Transformation en Vice President, Human Resources, Communication en Six Sigma. Mevr. Johnson heeft een B.A. in Social Sciences, met een specialisatie in Human Resource Management, van de University of California, Berkeley, en een M.A. in Organizational Development and Management van de John F. Kennedy University.

Adrian McDermott

President of Products

De heer McDermott is sinds oktober 2016 onze President of Products. Hij was van 2010 tot 2016 onze Senior Vice President, Product Development. De heer McDermott heeft een B.Sc. in computerwetenschappen van De Montfort University.

Norman Gennaro

President of Sales

De heer Gennaro is sinds januari 2018 onze President of Sales. Van april 2012 tot december 2017 was de heer Gennaro 'Territories Market Segment Leader' voor Noord-Amerika bij Amazon Web Services, een softwarebedrijf. Daarvoor had hij een managementfunctie bij Oracle Corporation, een softwarebedrijf. Van maart 2006 tot maart 2012 was hij daar Vice President en van januari 2000 tot maart 2006 was hij Senior Technical Director. De heer Gennaro is afgestudeerd in 'Management in Information Systems' aan de universiteit Notre Dame de Namur en heeft daar een M.B.A. behaald.

John Geschke

Stafchef

De heer Geschke is sinds november 2019 onze Chief of Staff en sinds mei 2017 onze Chief Legal Officer. De heer Geschke was van oktober 2015 tot november 2019 onze Senior Vice President, Administration en van juli 2012 tot mei 2017 onze General Counsel en secretaris. Van april 2010 tot juni 2012 was de heer Geschke General Counsel bij Norwest Venture Partners, een durfinvesteringsmaatschappij. De heer Geschke heeft een A.B. van Princeton University met een specialisatie behaald bij de Woodrow Wilson School of Public and International Affairs en een J.D. van Stanford University.

Colleen Berube

Chief Information Officer en SVP Operations

Colleen Berube is sinds januari 2019 Chief Information Officer bij Zendesk. Mevrouw Berube houdt wereldwijd toezicht op alle bedrijfssystemen en -technologie. Zij geeft vorm aan Zendesks benchmark voor moderne IT bij elke schaalgrootte en onze klantgerichte personeelsbezetting. Mevrouw Berube werkt vol passie aan de rol van de klant- en werknemerservaring in het digitale tijdperk. Met meer dan 20 jaar ervaring in verschillende sectoren en een steeds veranderend technologielandschap is mevrouw Berube een ware leider op het gebied van digitale en bedrijfsmodeltransformaties. Haar innovatieve strategieën helpen bedrijven om hun klanten centraal te stellen en werkomgevingen te creëren die zijn gericht op samenwerking en open communicatie.

Toke Nygaard

Chief Creative Officer

De heer Nygaard is sinds november 2011 onze Chief Creative Officer. Van januari 2002 tot september 2011 was de heer Nygaard oprichter van en Creative Director bij Cuban Council, een onderneming die digitale ontwerpen maakt.

Jeff Titterton

Chief Marketing Officer

De heer Titterton is sinds oktober 2018 onze Chief Marketing Officer. De heer Titterton was van mei 2017 tot oktober 2018 onze Senior Vice President, Marketing. Van januari 2017 tot mei 2017 was de heer Titterton Head of Global Campaign and Engagement Marketing voor Adobe, een softwarebedrijf, waar hij van augustus 2013 tot januari 2017 ook Head of Engagement Marketing and SMB Business, Creative Cloud was. Daarvoor was hij van augustus 2011 tot augustus 2013 Chief Marketing Officer voor 99designs, een marktplaats voor grafisch ontwerpers. De heer Titterton heeft een B.A. in Engels en heeft zich gespecialiseerd in economie aan Cornell University.

Soren Abildgaard

Executive Vice President, Engineering

Soren Abildgaard is sinds november 2017 onze Senior Vice President Engineering. De heer Abildgaard geeft leiding aan de engineeringteams van ons bedrijf die verantwoordelijk zijn voor de bouw van zowel SaaS-producten als het ontwikkelplatform. Hij geeft vol passie leiding aan teams die producten bouwen die met elkaar samenwerken om de relatie met de klant te verbeteren. Daarnaast houdt de heer Abildgaard toezicht op het platform van Zendesk dat ontwikkelaars voorziet van de flexibele tools waarmee zij de klantervaring uitbreiden.

Voor Zendesk was hij Senior Vice President Engineering bij TubeMogul, waar hij het Advertising Cloud-platform beheerde. TubeMogul is door Adobe overgenomen. Daarvoor bekleedde hij senior engineeringfuncties bij Microsoft en Autodesk.

Shawna Wolverton

Executive Vice President, Product

Shawna Wolverton is onze Senior Vice President, Products sinds december 2018. Mevrouw Wolverton leidt de wereldwijde productteams van Zendesk om doordacht ontworpen, marktveranderende producten te leveren. Ze volgt een klantgerichte mentaliteit en zoekt vol energie naar welke ervaringen mogelijk zijn met Zendesk-technologie.

Mevrouw Wolverton heeft momenteel drie patenten op haar naam en haar carrière draait om het gemakkelijk en intuïtief maken van lastige concepten voor gebruikers. Wolverton was voorheen 15 jaar werkzaam bij Salesforce, als SVP Product Management, waar ze een centraal onderdeel was van meerdere productstrategieteams, waaronder Platform.

Als ze niet op kantoor is, kun je haar naar livemuziek horen luisteren of tot grote hoogte zien zweven in de trapeze.

Marc Cabi

SVP Investor Relations and Strategic Finance en Analytics

Marc Cabi is VP Strategy en hoofd Investor Relations voor Zendesk. Marc heeft meer dan 25 jaar leidinggevende ervaring in investment banking, finance en strategie. De afgelopen 6 jaar heeft Marc als onderdeel van het leidinggevend team gewerkt aan de groei van Zendesks SaaS-business.

Voorafgaand aan Zendesk bekleedde Marc leidinggevende posities in investment banking en vermogensonderzoek bij Credit Suisse, Deutsche Bank, Salomon Brothers en Cowen and Company. Als analist bij een institutioneel investeerder bouwde Marc een staat van dienst op bij investeerders en bedrijven in de thought leadership sector. Tussen zijn tijd op Wall Street en Zendesk in adviseerde Marc sterk groeiende bedrijven als strategisch consultant. Gedurende zijn hele carrière heeft Marc als adviseur en manager met veel plezier gewerkt aan en leiding gegeven aan de groei en schaalvergroting van bedrijven.

Buiten kantoor is Marc actief met zijn gezin en brengt hij tijd door met wandelen, hardlopen en kajakken.

Maarten van Horenbeeck

Chief Information Security Officer

Maarten van Horenbeeck is sinds maart 2018 onze Chief Information Security Officer. Hij is ook bestuurslid en voormalig voorzitter van Forum of Incident Response and Security Teams (FIRST), een non-profitvereniging van 400 beveiligingsteams in meer dan 80 landen. De heer van Horenbeeck heeft meer dan 15 jaar ervaring in het beheren van beveiligingsorganisaties, waaronder het opbouwen van het Cybersecurity Threat Intelligence Team bij Amazon en het werken aan de beveiligingsteams bij Google en Microsoft. De heer van Horenbeeck behaalde een master in informatiebeveiliging aan de Edith Cowan Universiteit en een master in internationale betrekkingen aan de Freie Universität Berlin. Als hij niet werkt, houdt hij van backpacken, zeilen en het verzamelen van eerste edities van reisliteratuur.

Shanti Ariker

SVP, General Counsel

Mevrouw Ariker is sinds december 2020 werkzaam als onze SVP General Counsel.Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het internationaal werken met snelgroeiende bedrijven en is pro deo advocate.Vóór haar werkzaamheden bij Zendesk was mevrouw Ariker VP Deputy General Counsel bij Twilio Inc.Mevrouw Ariker was ook SVP General Counsel bij Salesforce.org en bekleedde andere leidinggevende functies bij Salesforce.com, Inc. en Autodesk, Inc.Ze begon haar carrière in een privé praktijk. Mevrouw Ariker behaalde haar B.A. aan de Universiteit van Massachusetts en haar J.D. aan de Universiteit van Virginia.

Raad van Bestuur

Mikkel Svane

CEO, oprichter

Hilarie Koplow–McAdams

Venture Partner,
New Enterprise Associates

Mike Curtis

Voormalig VP Engineering, Airbnb

Thomas Szkutak

Voormalig SVP en CFO, Amazon

Michelle Wilson

Former SVP, General Counsel and Secretary, Amazon

Mike Frandsen

Executive Director of Products, Workday

Carl Bass

Voormalig president en CEO, Autodesk

Archana Agrawal

Chief Marketing Officer, Airtable