Onze leiders

Om het bedrijf te zijn dat onze klanten van ons verwachten, is een eclectische groep mensen nodig die een passie hebben voor klantervaringen. Maak kennis met de gangmakers bij Zendesk.

Managementteam

Tom Eggemeier

Interim CEO, bestuurslid

Tom is de interim CEO van Zendesk en bestuurslid.

Tot recent werkte Tom bij private equity-bedrijf Permira, waar hij aan het hoofd stond van het Menlo Park-kantoor en zich richtte op investeringen en waardecreatie in de technologiesector. Naast de raad van bestuur van Zendesk is Tom bestuurslid van Axiom, G2, Seismic en Mimecast. Voordat hij bij Permira in dienst trad, was Tom directeur van Genesys, een portfoliobedrijf van Permira en wereldleider in omnichannel klantervaring en contactcentersoftware. Tijdens zijn ruim tienjarig dienstverband bij Genesys hield hij zich bezig met de ontwikkeling en uitvoering van strategische en operationele initiatieven die gericht waren op waardecreatie binnen het hele bedrijf. Tom werkte eerder bijna vijf jaar in Parijs en heeft meer dan 20 jaar operationele ervaring in de technologiesector met het leiden van allerlei teams, van sales tot onderzoek en ontwikkeling.

Tom heeft een B.A. van de University of Dayton en een J.D. van de University of Chicago Law School.

Tom en zijn gezin wonen in de San Francisco Bay Area in Californië. Hij houdt van reizen en het lezen van geschiedenisboeken, en is supporter van het basketbalteam van de University of Dayton Flyers.

Shanti Ariker

Algemeen Adviseur, Bedrijfssecretaris & Chief Privacy Officer

Ze is algemeen adviseur en bedrijfssecretaris bij Zendesk. Daarnaast is ze werkzaam als onze Chief Privacy Officer en houdt ze toezicht op de ontwikkeling en uitvoering van het beleid ter bescherming van de gegevens van werknemers en klanten.

Ze heeft meer dan 20 jaar internationale ervaring in het werken met snelgroeiende bedrijven en is pro deo advocate. Vóór haar werkzaamheden bij Zendesk was ze Deputy General Counsel bij Twilio Inc. Daarnaast was ze ook algemeen adviseur Salesforce.org en bekleedde ze andere leidinggevende functies bij Salesforce.com, Inc. en Autodesk, Inc. Ze begon haar carrière als zelfstandig jurist. Ze behaalde haar Bachelor aan de Universiteit van Massachusetts en haar Doctoraat aan de Universiteit van Virginia. Ze aspireert een tweede carrière als schrijver en werkt momenteel aan haar memoires.

@shanti100
Colleen Berube

Senior Vicepresident Operations & Chief Information Officer

In haar rol als Chief Information Officer hervormt Colleen Zendesks benchmark voor moderne IT op schaal en een klantgericht personeelsbestand. Ze heeft een passie voor de rollen van de klant- en de werknemerservaring in het digitale tijdperk.

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in verschillende sectoren in een steeds veranderend technologielandschap weet Colleen als geen ander hoe je digitale en bedrijfsmodellen transformeert. Haar innovatieve strategieën helpen bedrijven om de klant in het middelpunt te zetten en een werkomgeving te creëren die gericht is op samenwerking en open communicatie.

Eerder was ze executive in residence bij PwC, waar ze aan een reeks commerciële en interne initiatieven werkte. Daarvoor was Colleen vicepresident van de afdeling IT bij Adobe Systems, en bekleedde ze leidinggevende IT-functies bij Cisco Systems, Palm en SAP.

In haar vrije tijd roeit Colleen graag. Wat ze leert over discipline en teamwork op het water kan ze goed gebruiken in de zakenwereld. Ze heeft een bachelordiploma van de State University of New York in Potsdam en een MBA van de University of North Florida.

@ColleenBerube
Pat Copeland

Chief Engineering Officer

Patrick Copeland is Chief Engineering Officer bij Zendesk. Hij leidt het engineeringsteam van het bedrijf en is verantwoordelijk voor het bouwen en opschalen van betrouwbare producten en platforms voor ontwikkelaars die voldoen aan de behoeften van klanten van elke omvang.

Pat is een zeer ervaren technologieleider die al meer dan 25 jaar teams opbouwt, bedrijven opschaalt en producten ontwikkelt voor enkele van 's werelds bekendste bedrijven. Tot voor kort hield Pat toezicht op de Brand Advertising-activiteiten bij Amazon. Daarnaast bekleedde hij multidisciplinaire seniorfuncties bij Google en Microsoft.

Pat woont in de omgeving van Seattle met zijn vrouw en drie kinderen. Als hij niet bezig is met de innovatie en ontwikkeling van toonaangevende producten, houdt Pat zich bezig met tekenen, fotografie en astronomie.

Norman Gennaro

President of Worldwide Sales

Norman Gennaro is Hoofd van Sales bij Zendesk. Hij heeft meer dan 25 jaar zakelijke en technische ervaring met het leiden en laten groeien van teams van de beste salesprofessionals wereldwijd. Norman richt zich op het versnellen van Zendesks stap naar de zakelijke markt, het opschalen en uitbreiden van de wereldwijde salesorganisatie en het realiseren van de kwartaaldoelstellingen en langetermijnstrategie van het bedrijf.

Norman heeft recentelijk het middensegment van Amazon Web Services (AWS) voor Noord-Amerika uitgebouwd tot een miljardenbedrijf. Daarvoor was Norm 16 jaar werkzaam in enterprise sales bij Oracle Corporation. Hij heeft een bachelor in Managementinformatiesystemen van de Universiteit van Notre Dame en een MBA in Financiën en Computerinformatiesystemen van de Universiteit van Notre Dame de Namur.

John Geschke

Hoofd van Personeel

John Geschke is Hoofd van Personeel bij Zendesk en zorgt ervoor dat de CEO-leiderschapsgroep op één lijn zit met de uitvoering van de bedrijfsstrategie. Voordat John Hoofd van Personeel werd, was hij Chief Legal Officer bij Zendesk. Hij heeft meer dan 25 jaar juridische ervaring in de technologiesector.

Voordat John bij Zendesk in dienst trad, was hij algemeen adviseur bij Norwest Venture Partners, een durfkapitaalbedrijf, en was hij partner bij advocatenkantoor Cooley LLP. John heeft een bachelor van Princeton University met een focus in de School of Public & International Affairs, en een juris doctor van Stanford University.

John woont al meer dan 23 jaar samen met zijn vrouw van en geniet van zijn twee volwassen kinderen en twee gigantische honden.

@jgeschke
Adrian McDermott

Chief Technology Officer

Adrian geeft sinds 2010 leiding aan de productbeheer- en engineeringteams van Zendesk en helpt deze teams nieuwe wegen in te slaan voor productontwikkeling en -innovatie. Als Chief Technology Officer is hij momenteel verantwoordelijk voor het bepalen van de strategische richting van producten op de lange termijn en het vormgeven van de toekomst van de klantenservice. Daarnaast helpt hij internationale klanten bij het verbeteren van hun klantervaring, zodat ze betere relaties kunnen creëren.

Voorheen was Adrian Chief Technical Officer bij Attributor, waar hij webcrawl- en content-identificatiesystemen voor tekst, video en afbeeldingen beheerde. Hij was de eerste ingenieur die door Plumtree Software werd ingehuurd en bleef werkzaam bij het bedrijf tijdens de beursgang en de daaropvolgende overname door BEA.

Adrian komt uit Yorkshire en woont in San Francisco.

@amcdermo
Julie Swinney

Chief Financial Officer

Julie Swinney is de Chief Financial Officer van Zendesk. Zij is verantwoordelijk voor de financiën wereldwijd, waaronder financiën en strategie, boekhouding, omzetbewaking, belasting en vermogensbeheer, interne audit en inkoop. Julie streeft naar het verbeteren van de strategie door middel van gedisciplineerd financieel beheer en is een groot voorstander van diversiteit en inclusie.

Julie trad in oktober 2021 bij Zendesk in dienst als Senior Vice President Finance and Strategy. Voordat ze bij Zendesk aan de slag ging, had Julie 25 jaar bij Intel Corporation gewerkt. Hier heeft ze ervaring opgedaan als Chief Financial Officer van de divisie cloud- en bedrijfsdatacenters, gaf ze leiding aan de planning, strategie en rapportage van het bedrijf en was ze verantwoordelijk voor een portfolio van startende softwarebedrijven. Julie heeft een bachelor in Finance van de Indiana University en een Juris Doctor van de Indiana University School of Law.

Julie houdt van wandelen, reizen, lezen en tijd doorbrengen met haar gezin.

Oprichters

Mikkel Svane

Voormalig oprichter

Mikkel Svane is een van de drie oprichters van Zendesk. Hij was 15 jaar lang CEO van Zendesk, verantwoordelijk voor de visie, cultuur en groei van het bedrijf. Onder zijn leiding kreeg Zendesk in 2014 een beursnotering aan de New York Stock Exchange, wat ertoe heeft geleid dat op dit moment meer dan 169.000 organisaties over de hele wereld hun klanten beter bij hun bedrijf betrekken en beter begrijpen. Hij komt oorspronkelijk uit Kopenhagen, Denemarken, is auteur van het boek Startupland, vader van vijf kinderen en liefhebber van zelfgemaakte cocktails.

@mikkelsvane
Morten Primdahl

Voormalig oprichter

Morten Primdahl is één van de drie oprichters van Zendesk. Hij heeft een bijzondere reis gemaakt met Zendesk. Het begon met drie mensen rond een keukentafel in Kopenhagen. Toen verhuisde hij naar de Verenigde Staten om het nieuwe hoofdkantoor te vestigen in San Francisco, waar het bedrijf de harten van meer dan 160.000 betalende klanten veroverde, naar de beurs van New York ging en zich vestigde in kantoren over de hele wereld.

@primdahl
Alexander Aghassipour

Voormalig oprichter

Alexander Aghassipour is een van de drie oprichters van Zendesk. Voordat hij Zendesk oprichtte, adviseerde hij internationale bedrijven over design, globale strategie en rekrutering. Hij was ook medeoprichter van Araneum A/S, de grootste Deense agency voor digitale media. Alexander heeft een bachelor in elektrotechniek aan Danmarks Ingeniør Akademi en een master in informatietechnologie aan de Technische Universiteit van Denemarken behaald.

@aghassipour