Gartner’s 9 Predictions for the Post-COVID Future of Work

Gepubliceerd 17 augustus 2020
Laatst gewijzigd 17 augustus 2020

Gezien de realiteit van hoe COVID-19 werkplekken overal ter wereld heeft beïnvloed, is het verstandig om u voor te bereiden op een langdurige impact die de manier waarop verschillende organisaties zaken doen aanzienlijk zou kunnen veranderen. Het identificeren van en voorbereiden op verschuivingen in werkwijzen en strategische doelen is ongelooflijk belangrijk voor leidinggevenden binnen HR. Door op een efficiënte manier te reageren, kunnen HR-leidinggevenden een aanzienlijke bijdrage leveren aan de positie van hun bedrijf als belangrijke concurrent binnen hun respectievelijke industrie.

Een nieuw rapport van Gartner, 9 Predictions for the Post-COVID Future of Work, gaat in op wat voor verwachte en onverwachte verschuivingen in de werkcultuur HR-leidinggevenden kunnen verwachten en hoe ze zich hierop kunnen voorbereiden. Wat je verder leest:

  • Waarom u meer tijdelijke werknemers aan zou moeten nemen
  • Hoe u cruciale vaardigheden en cruciale rollen van elkaar kunt onderscheiden
  • Wat een veerkrachtige inrichting inhoudt

Gartner, 9 Predictions for the Post-COVID Future of Work, HR-onderzoeksteam, 14 mei 2020

Deze grafiek is gepubliceerd door Gartner, Inc. als onderdeel van een groter onderzoeksdocument en moet in de context van het gehele document worden geëvalueerd.

Dit zijn de hoogtepunten van het volledige rapport in uw eigen taal.