E-BOEK | 1 min read

Rechtvaardigheid in de klantrelatie

Laatst gewijzigd 28 juli 2021

Maak winst door rechtvaardigheid—versterk de relatie met uw klanten

Het concept van rechtvaardigheid is essentieel voor de relatie tussen consumenten en bedrijven. De zorg, efficiëntie en oplettendheid die bedrijven tonen in hun interacties met klanten kunnen uiteindelijk een langdurigere indruk achterlaten dan of een klant al dan niet het gewenste resultaat boekt bij een conflict.

Hoewel het aloude gezegde “de klant heeft altijd gelijk” al zeker sinds 1914 in zwang is, vragen vele merken zich op een gegeven moment wel af: “Hoe ver gaan we daarbij?”

Zendesk heeft samen met de econoom Dr. Tony Hockley van de London School of Economics & Political Science (LSE) uitgezocht welk licht de discipline van de gedragseconomie kan schijnen op de vraag hoe rechtvaardigheid op het gebied van klantenservice werkt.

De uitkomsten van dit onderzoek zijn bijeengebracht in een e-book dat de volgende zaken onderzoekt:

  • Het evenwicht tussen efficiëntie en vriendelijkheid van de klantenservice
  • Het belang van proactiviteit bij het behandelen van problemen
  • De plek van onbaatzuchtigheid binnen de waarden van uw serviceorganisatie
  • De voordelen van verder gaan dan het oplossen van problemen

Download dit e-book voor praktische adviezen, voorbeelden en eenvoudige stappen om rechtvaardigheid in te bouwen in uw relaties met de klant.

Dit e-book is het tweede in een een reeks van 3 e-books. Als u het eerste e-book “Klantloyaliteit cultiveren door het keuzeproces te begeleiden” hebt gemist, kunt u het hier downloaden.